- Член од
- 26 април 2018
- Мислења
- 11
- Поени од реакции
- 7
Дечки читам коментари за државјанството преку прв братучед. Дали е вистина тоа дека веќе преку прв братучед нема да даваат укази?
Ne e tocno.jas vo ponedelnikot si go zemav ukazot a denes se slikav vo blagoevgrad i vo sreda ja imam licnata karta na raka.so dokumenti od brat i prv bratuced.srekjno na site.BG dava drzavjanstvo samo ako imas roditel so bg drzavjanstvo ili star dokument od dedo pradedo SE DRUGO E SAMO LAGA
Kolku vremee cekaa za pasoso??Ne e tocno.jas vo ponedelnikot si go zemav ukazot a denes se slikav vo blagoevgrad i vo sreda ja imam licnata karta na raka.so dokumenti od brat i prv bratuced.srekjno na site.
Intervju imav 17.11.2016 sofia,polozitelno 29.12.2017, potpisan ukaz 19.04.2018Kolku vremee cekaa za pasoso
i tebe te stavaa na proverka od viceprezident?Intervju imav 17.11.2016 sofia,polozitelno 29.12.2017, potpisan ukaz 19.04.2018
јас сум преку него,досега како претпоставувал дека ке биде биднало,човекот како да е ВИДОВИТ(ВАНЃА)[DOUBLEPOST=1525390795][/DOUBLEPOST]Kaj nekoj Vanco od Ohrid poteknuval , ziveel vo Bugarija , imal svoja kancelarija, sigurno e posrednik si platil covekot a sigrno go znam deka nema poteklo , i oopppp pasosot , i ajde deli sega pravda , koja e pravdata za nas ? Milo mie za lugeto sto si zavrsuvaat rabota no nie sto dremime na dopolnitelna nee fer... pozz... i do vas
во ИСТ проклет кош сме.....Drustvo ne znam za vas site imame svoi celi i planovi ama mene licno ova mi e tolku mnogu vazno sto ako dobijam otkaz gubam premnogu. Denes im se javiv vo ambasada kaj sto pravev intervju a tie mi kazaa deka bez potreba sum ispanicen deka se raboti samo za proverka i deka ne se baraat od mene poveke nikakvi dokumenti.
Se oddadov od pari po prevodi i legalizacii dva pati do sea sum dal okolu 300 evra za se
Sakav da vi kazam deka , davaat drzavjanstva, i bez poteklo od zlatna linija , i tie se posrejkni od nas....nie ke si cekame , A covekot ete si ja brka rabotata ne sum protiv ama bukvalno nisto samo neka se brka rabotata i za nasјас сум преку него,досега како претпоставувал дека ке биде биднало,човекот како да е ВИДОВИТ(ВАНЃА)[DOUBLEPOST=1525390795][/DOUBLEPOST]
во ИСТ проклет кош сме.....
Stigni ti do tamu prvoso meseci sum so ovoj status...
dokumenti... izvodi (mk) i mi sredija za proishod se vo 2016 so se itervju vo bg ambasada vo Skopje.
145#
broj 45#2017
Ima li nekoj pretpostavska do kaj se so 2016?
Se javiv kaj posrednikot mi rece da cekam da mi se smeni statusot...
Sto e sleden cekor?
Drugo, koja adresa vi stoi vo bugarskiot pasosh? Kako zaveduvate drzavjansto, l.karta so bugarska adresa? Ovoj del mi e mnogu nejasen Koj stignal do tuka neka mi pise poraka... Fala decki.