Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 јануари 2018
Мислења
13
Поени од реакции
17
Od denes mislam ,prvo pisuvase ukazot e odobren[DOUBLEPOST=1524865500][/DOUBLEPOST]Molbata vi e razgledana od sovetot po grazdanstvo so polozitelno stanoviste,predstoi izdavanje na ukaz ,mi pisuvase okolu dva meseci.i sega pisuva da se razgleda od viceprezidenta[DOUBLEPOST=1524865590][/DOUBLEPOST]
Od denes mislam ,prvo pisuvase ukazot e odobren
--- Споено дупло мислење, пред неколку секунди ---
Molbata vi e razgledana od sovetot po grazdanstvo so polozitelno stanoviste,predstoi izdavanje na ukaz ,mi pisuvase okolu dva meseci.i sega pisuva da se razgleda od viceprezidenta
mene taka mi pisuva od krajot na januari i se uste ne e smeneto
kolku vreme se ceka da potpise vicepremierot ??

Член од
20 февруари 2016
Мислења
120
Поени од реакции
123
Koj ke ti kaze gledas deka rabitava e ludnica
Ama ne go razbiram cveke razgleduvanje da ne pisuva proverka slikaj go statusot i pusti da vidime[DOUBLEPOST=1524867402][/DOUBLEPOST]
mene taka mi pisuva od krajot na januari i se uste ne e smeneto
kolku vreme se ceka da potpise vicepremierot ??
Koga bese na intervju

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
АМАН луге затоа форумов ја губи смислата веке,от ситна работа правите голема,чудната работа проверка от вице президента,што е страшно тука,што подразбираш,па и јас незнам стварно дали е ова бариера во јазикот мегу буг.и нас пишат триста глупости или капацитетот ни е толкав,или администрацијата е нешто нештелована,сте прошле сито решето и пекол 50 комисии за позитива и на крај ДОБИВАТЕ фикс мисла..навистина от 100 колку може да не потпише,само 1до2,доста веке СТРПЕТЕСЕ европа невибега таму е,СЕКОГАШ ИМА НАЧИН,неможе да ве допре или забрани никој во ништо....

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
АМАН луге затоа форумов ја губи смислата веке,от ситна работа правите голема,чудната работа проверка от вице президента,што е страшно тука,што подразбираш,па и јас незнам стварно дали е ова бариера во јазикот мегу буг.и нас пишат триста глупости или капацитетот ни е толкав,или администрацијата е нешто нештелована,сте прошле сито решето и пекол 50 комисии за позитива и на крај ДОБИВАТЕ фикс мисла..навистина от 100 колку може да не потпише,само 1до2,доста веке СТРПЕТЕСЕ европа невибега таму е,СЕКОГАШ ИМА НАЧИН,неможе да ве допре или забрани никој во ништо....
Епа почуден статус од тоа здравје. Причина да не издадат одма државјанство без разлика што ги исполнуваш сите услови. Знаеш колку иритира тоа кога лани од положително ме бапнаа на проверка од вицепрезидентот, бидејќи сум бил со документи од брат, па ајде им доставив лична карта од прадедо и еве скоро година дена никакви промени, ниту ме одбиваат ниту ми дават указ. А пред неполн месец даваа и преку брат. Како и да е гледај да не те фати таков малер ќе кукаш и ти.

Член од
28 ноември 2012
Мислења
91
Поени од реакции
46
Да каже некој каква е процедурата преку амбасадата во Битола при подигање на указ го земав указот 11 април и запишав адреса во Петрич Област: Благоевград, дали некој знае за колку време одприлика може да одам во Петрич да се сликам за пасош или да ми даде емејл контакт од институцијата таму каде што можам да прашам ?

Член од
7 мај 2007
Мислења
169
Поени од реакции
119
Сменет статус од денеска (или вчера):

Образувана преписка N:113хх/2016/24.11.2016 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ 46 от 2018 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.

:aplauz::aplauz::bravobe:

Член од
7 март 2018
Мислења
103
Поени од реакции
80

Образувана преписка N:113хх/2016/24.11.2016 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ 46 от 2018 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.

So srekja neka ti e dali bese na proverka od vicep.ili ti potpisaa odma so kakvi dokumenti si ako sakas pisi poz.ubav den

Член од
30 ноември 2017
Мислења
48
Поени од реакции
25

Kolku vreme bese na polozitelno?

Член од
1 февруари 2018
Мислења
73
Поени од реакции
65

So sreka da e. Kolku meseci cekase za potpisot?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom