Војната на патиштата

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.450
Поени од реакции
39.081
Легендата вели дека некогаш постоеле поглупи луѓе од моторџиите. Најглупа база на луѓе во сообраќајот се токму овие, без разлика дали возат лудо или не. Почнаа веќе да лудуват, а шо убаво беше зимата. Вчера еден загина некаде кај Битола, прашање на статистика е колку ќе имаме до кај ноември.

Член од
20 септември 2017
Мислења
174
Поени од реакции
230
Легендата вели дека некогаш постоеле поглупи луѓе од моторџиите. Најглупа база на луѓе во сообраќајот се токму овие, без разлика дали возат лудо или не. Почнаа веќе да лудуват, а шо убаво беше зимата. Вчера еден загина некаде кај Битола, прашање на статистика е колку ќе имаме до кај ноември.
Адреналин е, не можиш да го контролираш.
Се имаш пуштено со точак по удолница? Е истото чуство е.
п.с Во странство, докторите знајш како ги викаат моторџиите без кацига?
Донатори на органи.

И

Име И Презиме

Гостин
Мене еднаш ми се има случено, многу одамна и телето ме пушти. Ти вика „колегите се подоле, ќе си платиш друга казна!“. А ако напраиш беља некоја - за тоа не им е гајле. По закон не знам како е, ама не би смеел да ти даде да продолжиш, ако ти открие....а еден другар го фатија кај генералштаб во правецц накај центар и на враќање пак го застанале и им зборел као „дечко, добро бе, не ви е доста прееска...ај остајте ме“ и го пуштиле....циркуз од држава.
Бев сведок каде одземаа возачка и побараа некој совозач што има положено да продолжи да вози.
А што некој ако е сам\а во возило и е ризичен да направи беља ?
Незнам точно но мислам имаат право да однесат во станица 24ч за отрезнување.
Таа процедура им е сложена, па да не се замараат ке удрат само казна.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Бев сведок каде одземаа возачка и побараа некој совозач што има положено да продолжи да вози.
А што некој ако е сам\а во возило и е ризичен да направи беља ?
Незнам точно но мислам имаат право да однесат во станица 24ч за отрезнување.
Таа процедура им е сложена, па да не се замараат ке удрат само казна.
Тоа е тоа што го зборам, приказните дека им е стало до безбедноста на народот се за Сител/Либертас ликови.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Адреналин е, не можиш да го контролираш.
Се имаш пуштено со точак по удолница? Е истото чуство е.
п.с Во странство, докторите знајш како ги викаат моторџиите без кацига?
Донатори на органи.
А, кој не може да се контролира? Глупите луѓе.

S

silmarillion

Гостин
Вчера протестираа моторџииве за поголема свест у сообраќајот. Истите оние што пред Броз возат 200. Истите оние што се бутаат во осмици мислејќи дека сите само на нив пазат.

S

silmarillion

Гостин
И, што е проблемот со ова?
Замисли едвај го заспиваш бебето, и ти доаѓа џибо со 1000ката набријан од Припор и почиње да ти турира под прозор. Не е убаво нели? Мислам ова од аспект на кодекс на понашање во урбани средини, нешто што го немаме тука.

А законски тоа што секој еден од овие на клипов под 100ка не го спушта моторот кога вози низ град, тоа е проблем на МВР.

И

Име И Презиме

Гостин
Нели има закон за бучава? Проблем се џандарите што кога ке ги сопрат ропаците не проверуваат (казнуваат) и за тоа .Се фатиле за кациги само, а бе тој што не мисли со главата џабе е.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нели има закон за бучава? Проблем се џандарите што кога ке ги сопрат ропаците не проверуваат (казнуваат) и за тоа .Се фатиле за кациги само, а бе тој што не мисли со главата џабе е.
И да нема - треба да има, вакво турирање и правење бучава сосила само кај нас имам чуено. Оди вака среде Берлин или Амстердам прави да видиш што ќе ти се деси.

S

silmarillion

Гостин
И да нема - треба да има, вакво турирање и правење бучава сосила само кај нас имам чуено. Оди вака среде Берлин или Амстердам прави да видиш што ќе ти се деси.
Не сум сретнал таму такви работи. Ама за разлика од нив, во Лондон е неподносливо со арапите и нивните болиди. Се жалат и жителите на Лондон али се знае која пара ја лапа локалната па и централната власт од тие арапи и затоа се праат дека незнаат дека им се дешава Силверстон на Пикадили.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Не нема никаков проблем, нека си продолжат со трките така растат за 10см

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom