Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Липсват данни.

Што би можело да значи? Знае некој?

Дали е некој расположен во можност да каже после овој статус од прилика колку се чека до указ.
Ви благодарам однапред.
20180426_110544.jpg

Да се надеваме дека до Јуни/Септември ќе бидат исчистени старите преписки....Еве веќе како точно 1 ГОДИНА ЧЕКАМЕ
Ako se zeme vo predvid so kakvo tempo momentalno blgarive gi pridvizvet rabotive vo vrska so prepiskite i ako se zeme vo predvid kolku zaglaveni prepiski imat i kako vo minative godini se odnesuvale sprema prepiskite sto se na dopolnitelna kako sto izgleda ke iscekame uste mnogu takvi"juni/septemvri" i ke se nadevame deka naredniot sto sledi ke bidit odlucuvacki......ili seto toa skrateno i napisano vo tri zbora bi bilo-"Nadezta umira posledna".....pa da ni bidit so les cekanjeto:)

Не прашувам за мене.
Инаку човекот бил на интервју мај месец 2016. Ако знаете било каква информација пишете ми.
Ама според тоа колку јас лично го чекав пасошот после интрвју е 1 година и 6 месеци со потекло од родители. Исто и човекот е со потекло од родители.

Дечки сакам да прашам за статусов за бугарски пасош :
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
Сакам да прашам што значи ова и дали иако е позитивно можно е да се оди на дополнителна?

Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Битолја-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат
Dali nekoj znae uste kolku vreme imam do pasos preku konzulat Bitola intervju vo april 2016 so dokument krstenica od tatko.
Ukazot e stasan vo konzulatot vo Bitola nosam dokumenti na 02.05
I sto mislite jas imam samo sluzbena adresa vo Sofija a citam deka mozi i vo Blagoevgrad kade e podobro i pobrzo?
Pozdrav :)

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom