Есеј по македонски јазик матура 2018

• Креатор на темата Креатор на темата drago123
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 април 2018
Мислења
1
Поени од реакции
1
Да ве прашам да не има некој повеќе информации околу есејот по мајчиниот јазик? Темата е некако многу опширна, опфаќа три правци во литературата, и кој дела ќе треба да се земат во предвид? Бидејќи имаше еден реализам од 2 година, Оноре Де Балзак со „Шагринска Кожа“, потоа има реализам во 4 година...

Однапред ви благодарам

ќе положиш
Огромен дел од матурантите што положија (некои и со високи оцени) секојдневно прават десетици граматички и правописни грешки така што веројатноста да положи е огромна а посебно ако ги читал делата за коЈ што прашува :D

Дали ке можи да ве замолам некој да ми понуди или да ми пушти линк од цела лектира за читанје „Шагринска кожа“ затоа што ја немам во библиотека. Мозже да е и pdf. без разлика ама да е целосна не прераскажана. Ве замолувам!:(

Дали ке можи да ве замолам некој да ми понуди или да ми пушти линк од цела лектира за читанје „Шагринска кожа“ затоа што ја немам во библиотека. Мозже да е и pdf. без разлика ама да е целосна не прераскажана. Ве замолувам!:(

Само треба акаунт да си креираш. Имаш и други лектири овде кога ќе ти притребаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom