Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
dobro vie sto ste od 2014 g,na dopolnitelna li ste proverka ili voopsto ne ste razgledani od sovetot?Kakov vi e statusot?
Sme na dopolnitelna proverka po 2 do 2ipol godini. Toa znaci deka pred 2-2.5 god. ednas ne razgledale, ne aknale na dopol. da dostavime dokumenti, i ne zaboravile od toj moment navaka.

Член од
9 јуни 2017
Мислења
291
Поени од реакции
196
toa e strasna rabota sto se pravi,i sega istoto se slucuva so nas.Nikoj nema da e napisal od tie sto sme na dopolnitelna deka mu se ima smeneto statusot!!!

Член од
13 јуни 2017
Мислења
10
Поени од реакции
15
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија - Статусот ми е сменет пред 1 месец..
Колку време најдолго се чека до издавањето на указ ? (докумтенти од татко ,август 2016 интервју Скопје Бг амабасада )

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија - Статусот ми е сменет пред 1 месец..
Колку време најдолго се чека до издавањето на указ ? (докумтенти од татко ,август 2016 интервју Скопје Бг амабасада )
Сега,за потпис од вицепрезидента се чека нешто помалку од 4 месеци.

Член од
11 јули 2014
Мислења
120
Поени од реакции
37
Sega za ponovite prepiski so status polozitelno se ceka okolu 3 ipol ili 4 meseca, koj broj go imas, pisi gi samo prvite brojki, nemora cel broj pretpostavuvam deka si nekade okolu ili nad 10000 od 2016 god?

Последно уредено:
Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Тој несомнено работи, но кои се критериумите. Секогаш постои зошто и затоа[DOUBLEPOST=1523880335][/DOUBLEPOST]
Јас сум од онаа група луѓе кои се вратени на дополнителна и имаат однесено оригинал документи така да секој дополнителен момент на чекање замисли каков може да биде и едино што сакаме е што побрзо да бидеме разгледани без разлика на се‘, додека грото одбиени се само со потврди и неосновано потекло според законските измени од април 2017. Така да сега времето боли, јас и оние ко мене со вакви документи не треба многу да се грижат ако документите и се останато им е во ред, ама тоа чекањето....Точно дека сега бараат влакно во јајце, зашто знам апликанти кои одеа на разни основи, као на пример дедо му бил роден по некоја случајност во Бугарија и сега на таа основа барал државјанство па го одбиле и се нервира зошто... Такви се повеќето, посебно со тие потврдите. Сега бараат цврста основа, знаеме како е така да едино во мојов случај е чекањето што убива[DOUBLEPOST=1523906916][/DOUBLEPOST]
Najnovo info jotova e pritisnata da potpisuva ukazi od patriotite e sea kolku se jaki tie pritisoci ke vidime sporet mene ako nemate od roditel nekoj koren mn ke.bide tesko zatoa se e rekla.kazala
сигурно од пред кооперација црпите вавки информации...
Информациите кои ги имам се дека Јотово потпишува САМО на оние преку родители, брат/сестра и со стари документи. И покрај тоа што некои поминале пред комисија само со потврди или друга основа, Јотова има свој начин на одлучување кому треба да му се одобри. Тоа знам јас

Последно уредено:
Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Јас сум од онаа група луѓе кои се вратени на дополнителна и имаат однесено оригинал документи така да секој дополнителен момент на чекање замисли каков може да биде и едино што сакаме е што побрзо да бидеме разгледани без разлика на се‘, додека грото одбиени се само со потврди и неосновано потекло според законските измени од април 2017. Така да сега времето боли, јас и оние ко мене со вакви документи не треба многу да се грижат ако документите и се останато им е во ред, ама тоа чекањето....Точно дека сега бараат влакно во јајце, зашто знам апликанти кои одеа на разни основи, као на пример дедо му бил роден по некоја случајност во Бугарија и сега на таа основа барал државјанство па го одбиле и се нервира зошто... Такви се повеќето, посебно со тие потврдите. Сега бараат цврста основа, знаеме како е така да едино во мојов случај е чекањето што убива[DOUBLEPOST=1523906916][/DOUBLEPOST]

Информациите кои ги имам се дека Јотово потпишува САМО на оние преку родители, брат/сестра и со стари документи. И покрај тоа што некои поминале пред комисија само со потврди или друга основа, Јотова има свој начин на одлучување кому треба да му се одобри. Тоа знам јас
Pak ti pocvis so tvoite zakoni a ocigledno nemas procitano ni eden zakon, zosto ne nerviras site tuka,pa prvo procitajgo zakonot pa zboruvaj. Vo zakonot stoi deka dokaz za Bugarski proishod se: stari dokumenti,dokumenti od Bugarska egzarhija I potvrdi od zdruzenija.Znaci potvrdite spored zakon se dokaz.Ovde prijatele Thor 80% sme so potvrdi I zatoa prestani da ni odish po zivci imaj malce cuvstvo,nemoj da velis deka potvrdite ne se zakonski koga zakonot go nemas procitano.

Член од
20 февруари 2016
Мислења
120
Поени од реакции
123

Abe vujko ve pratam celo vreme i samo se raspravate sto te boli tebe na tie so potvrda dali ke i datat ili ne. Ti si od tie so cvrsti dokazi ke si zemes sto te sleduva. Si go plasiral tvoeto mislenje ili kako sto kazuvas deka znaes kako odi davanjeto ukazi i sto sega stegas kako obrac krivo ti e sto so takvi dokumenti si na dopolnitelna i kako da se raduvas ako nekoj so potvrda go stavat na dopolnitelna.
E zatoa sme takvi nie makedoncite ako umre tvojta koza zosto i na komsijata ne umre.
Ne te razbiram sto ne si gledas tvojta rabota????

Последно уредено:
M

mucu

Гостин
Ке ве молам за одговор. Баба ми (што живее во Србија) нашла некои документи од прадедо ми на бугарски, рече дека најверојатно се крштеници и венчаници, сега во случај да се само венчаници, прашањето ми е дали ќе ми одобрат пасош со бугарска венчаница? Инаку наскоро правам интервју, дали сега стварно е убрзано откога ќе го поминеш интервјуто и за колку време да очекувам пасош?

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Ве молам не бидете глупи

Глупи ви се коментарите

Не се радувам ако некој не земе со потврда, тука сум на форум заради себе и мојата ситуација а не да се ситам на туѓ зорт. Абе македонска работа, сељачки муабети

Зборувам за себе, за луѓето кои се во иста ситуација ко мојата така да џабе ве нервира мојот коментар :) Секој нека си глеа за себе а ако не ви се допаѓаат информациите кои ги изнесувам, тогаш не мора да ги сметате за релевантни и терајте си по свое

Многу ме интересира кој со каков документ оди и дали ќе добие бидејќи тоа не е моја работа

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Pak ti pocvis so tvoite zakoni a ocigledno nemas procitano ni eden zakon, zosto ne nerviras site tuka,pa prvo procitajgo zakonot pa zboruvaj. Vo zakonot stoi deka dokaz za Bugarski proishod se: stari dokumenti,dokumenti od Bugarska egzarhija I potvrdi od zdruzenija.Znaci potvrdite spored zakon se dokaz.Ovde prijatele Thor 80% sme so potvrdi I zatoa prestani da ni odish po zivci imaj malce cuvstvo,nemoj da velis deka potvrdite ne se zakonski koga zakonot go nemas procitano.
Во ред во ред...
Агонија е да постои правило за нешто, а сепак да не се почитува.
Да стои потврди, да точно, но во дополнение на закон стои и дека таквата потврда е валидна доколку е издадена од официјалните државни органи, односно нивните здруженија.
Пред да аздисваш, кажи ми во која земја на планетата, оваа или друга која ја знаеш, потврда од клуб кој не е спонзориран од државен орган е валидна...
Друго, 100% бугарско село, таква потврда, ок супер, но знаеш како се средува таа потврда? Извод твој, извод на родителите, и умреница од дедо, е сега ако е дедото роден во 100% бугарско село, ќе го има во некој запис, некоја архива, таму го лоцираат, со дата родители и сите перипетии... тогаш таа потврда е валидна и се е ок...
Е сега посредникот треба да ти ја збрка оваа работа и да е искрен, но најчесто има некоја варијација и не може да се лоцира предок... Посредникот ги зеде парите и не се замара, играјќи на картата време станува лотарија, наместо да ги изврши исправките

Пс. Ова не е за да се ситам, туку да си ја земете работата во свои раце, и да видете каде закочило и како можете да си помогнете

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom