Samo so obrazac M9 vo sofija...ali moeto selo e bilo 100% bugarsko..brojce 10***Не сакам да сум досаден
Со какви документи
Софија или конзулски
Приближно кое бројче
Фала
Samo so obrazac M9 vo sofija...ali moeto selo e bilo 100% bugarsko..brojce 10***Не сакам да сум досаден
Со какви документи
Софија или конзулски
Приближно кое бројче
Фала
kako nema da ima negativna energija da te stavat na dopolnitelna so cvrsti dokazi za poteklo i da kisnes so godini na dopolnitelna bez nekoj da ne informira sto i kako i do koga kje cekameСамо негативна енергија се шири
Значи, сега требало да почнат да се разгледуваат преписките на дополнителна, ова е информација добиена од повеќе извори. Нека не ве фаќа параноја, и јас бев на интервју февруари 2016 па на дополнителна сум од април 2017 и си чекаме сите кои сме во истото.
Добро е што е тргната работата а кога тогаш ќе биде
Веќе неколку месеци се повторува дека сега до јуни или краен рок до септември треба да ги разгледаат тие на дополнителна. Па да видиме. Иначе тоа е тоа, година дена е дополнителнаna nitu eden mu se nema smeneto statusot od dopolnitelna vo pozitivno vekje godina dena!!!
Ако информацијата ти е од посредници, ептен е веродостојна.Само негативна енергија се шири
Значи, сега требало да почнат да се разгледуваат преписките на дополнителна, ова е информација добиена од повеќе извори. Нека не ве фаќа параноја, и јас бев на интервју февруари 2016 па на дополнителна сум од април 2017 и си чекаме сите кои сме во истото.
Добро е што е тргната работата а кога тогаш ќе биде
Па и јас сум во истото, имам цврсто потекло,. не сакаа да го земат оригиналот на интервју иако им го давав со сила и тоа е така изиграа.[DOUBLEPOST=1523868982][/DOUBLEPOST]na nitu eden mu se nema smeneto statusot od dopolnitelna vo pozitivno vekje godina dena!!![DOUBLEPOST=1523868856][/DOUBLEPOST]
kako nema da ima negativna energija da te stavat na dopolnitelna so cvrsti dokazi za poteklo i da kisnes so godini na dopolnitelna bez nekoj da ne informira sto i kako i do koga kje cekame
Од повеќе луѓеАко информацијата ти е од посредници, ептен е веродостојна.
Исто и јас им ги давав оригинал документите на шалтер не ми ги земаа, па ме ставија на дополнителна, со рок до 16.04.2018 т.е. денес истекува рокот.Па и јас сум во истото, имам цврсто потекло,. не сакаа да го земат оригиналот на интервју иако им го давав со сила и тоа е така изиграа.[DOUBLEPOST=1523868982][/DOUBLEPOST]
Од повеќе луѓе
Епа во меѓувреме се смени законот и од април 2017 почнаа да бараат оригинални документи. Се надевам дека наскоро ќе бидеме разгледани ако се навистина веродостојни информациите кои ги имаме. Се надевам ќе им текне да ги исчистат сите заостанати. До април 2017 имаше раздавање на гражданства, не повеќе и сега дури и на совет да помине некој само со потврда, Јотова нема да потпише. Така да се знае, се си оди по закон: потребните услови да бидат исполнети + оригинални документи (или неоспоред доказ за потекло)Исто и јас им ги давав оригинал документите на шалтер не ми ги земаа, па ме ставија на дополнителна, со рок до 16.04.2018 т.е. денес истекува рокот.
Mozebi si vo pravo, mozebi ne no gledam na Miloss clen na forumov potpisan mu e ukaz samo so potvrda od predok so 100% bugarsko selo.Епа во меѓувреме се смени законот и од април 2017 почнаа да бараат оригинални документи. Се надевам дека наскоро ќе бидеме разгледани ако се навистина веродостојни информациите кои ги имаме. Се надевам ќе им текне да ги исчистат сите заостанати. До април 2017 имаше раздавање на гражданства, не повеќе и сега дури и на совет да помине некој само со потврда, Јотова нема да потпише. Така да се знае, се си оди по закон: потребните услови да бидат исполнети + оригинални документи (или неоспоред доказ за потекло)
Ова е тоа што јас го знам и што најверојатно е моменталната вистина за бугарските гражданства
П.С и демек до отприлика јуни вака ќе одело, дури да сменат име идентитет и Македонија да ја примат во НАТО. Наводно Заев и Борисов така се договориле, па после демек ПОЛЕСНО ќе било (ваљда побрзо ќе одела процедурата и ќе биле исчистени сите на дпополнителна). Ова е чаршиски муабет, ама ако сакате земете го во обзир
On e srbin gledas deka ti vika deka e so M9 obrazec. Druga procedura se oniMozebi si vo pravo, mozebi ne no gledam na Miloss clen na forumov potpisan mu e ukaz samo so potvrda od predok so 100% bugarsko selo.
Zatoa i rekov mozebi e vo pravo, mozebi ne, no ako vazi toa za selata za niv zosto da ne vazi i za nas sepak ne e nisto sigurno posto dosega nema nekoj sto ima potpisano ukaz samo so potvrda posle april 2017, barem jas ne sum procital ovde na forumov, ako ima nekoj neka se javi, vo sekoj slucaj so sreka na Miloss pozz.On e srbin gledas deka ti vika deka e so M9 obrazec. Druga procedura se oni
Druga e nivnata potvrda ne e kako nasite od Lazo. U Bosilegrad im e arhivata i maticno za toj del otvaraat knigata pisuva nacionalnost na baba dedo majka tatko. Davaat potvrdata i aj so zdravje. Skroz e drugoZatoa i rekov mozebi e vo pravo, mozebi ne, no ako vazi toa za selata za niv zosto da ne vazi i za nas sepak ne e nisto sigurno posto dosega nema nekoj sto ima potpisano ukaz samo so potvrda posle april 2017, barem jas ne sum procital ovde na forumov, ako ima nekoj neka se javi, pozz.
Slucajno primetiv deka na prepiskite od 2017 im se menuvaat statusite stignati se negde do 6200 otprilika mislam na onie sto se preku ambasada ili konzulat, sto po logika mi kazuva deka momentalno se raboti 2017 otkako ke ja zavrsat valjda ke preminat na onie sto se staveni na dopolnitelna od 2016 dokolku nema formirano poveke komisii pa da gi rabotat site godini vo isto vreme kako sto nekoi ovde pisuvaa no ova e samo moe mislenje ne e informacija od nadvor.Едно сум чул од форумов и вон форумов дека ќе се чистат сите на дополнителна ваљда до или после јуни. Дај боже ајде веќе се изначекавме