Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
kade moze utre da parkiram okolu city mall a da ne platam :)

Zdravo lugje bez glupi komentari

Sakam da znam dali nekoj se zalel vo sudot vo strasburg? Iskustva i itn? Ke ve zamolam bez glupi komentari

Fala

Здраво. Важи.

Да.

Само позитивни искуства имам од тоа, и слично.

Договорено де, разбравме и првиот пат.

VithDjl.jpg
Ke mkze li pp? Da mi objasnis nesto?

Дали ако ставам аватар на форумов од профилна од фб на некое рандом лице од ФБ со негова слика може да се смета за прекршување на некаков закон? Гледам кога постирате скриншотови од ФБ маркирате име презиме и слика па да прашам.

Дечки дајте некој одговор хитно е и не е за зањбанција дајте оправете ме кај може да поднесам жалба??? Ве молам !!!

Дечки дајте некој одговор хитно е и не е за зањбанција дајте оправете ме кај може да поднесам жалба??? Ве молам !!!

од толку институции ти најде на форум да прашаш и очекуваш да не те дупчат дежурните сеирџии :D

мајтапот на страна, имаш Обдусман (Јавен - народен првобранител) - колку што знам таму одат такви претставки;
потоа имаш еден куп адвокатски канцеларии низ град - влези во една ќе те информираат;
влези кај нотар - ќе те информираат, овие сигурно немаат веза али барем ќе ти посочат каде да одиш да не луташ;
имаш правници по фирмите еден куп, имаш луѓе кои завршиле правен па ваљда знаат нешто да те насочат
и крај краева го имаш чичко Google па да си изгуглаш и за Судот во Стразбург и за шо ти мила душа сака...

па сега ти види што ќе правиш ;)

Има адвокати во Скопје што добро ја познаваат областа и редовно поднесуваат тужби до Стразбур, мислам и дека некои невладини што даваат подршка и информации.

Реално, секој малце писмен адвокат треба да знае отприлика да состави и поднесе тужба до Стразбур, тужба е тоа како и секоја друга до обичен суд, сега колку е издржана и колку судот ќе на прифати тоа е друго прашање

Последно уредено:
Zdravo lugje bez glupi komentari

Sakam da znam dali nekoj se zalel vo sudot vo strasburg? Iskustva i itn? Ke ve zamolam bez glupi komentari

Fala
Јас не ама знам што се жалеле и било успешно. Како и што ти кажаа, секој полуписмен адвокат може да ти помогне, обрати се во некоја канцеларија.

За да поднесеш тужба во Стразбур треба сите правни лекови да ги поминеш односно да имаш конечна пресуда од највисокиот суд инаку од Стразбур ке ти ја врати тужбата како не основана

Да не знае некој каде е поранешното кино во Ѓорче? Улица или нешто поконкретно. Поранешно, оти мислам дека сега нема никакво кино таму.

Да не знае некој каде е поранешното кино во Ѓорче? Улица или нешто поконкретно. Поранешно, оти мислам дека сега нема никакво кино таму.
Значи како што ќе возиш во правец према Тетово, ќе ги поминеш СП Планет и Тинекс кои се наоѓаат по кружниот тек и по Тинексот ќе дојдеш на семафор. Киното ќе ти дојде откако ќе го поминеш семафорот од левата страна, ниска градба офарбана во жолто - портокалово, нема шанси да ја згрешиш.

За паркирање ќе мора да одиш од позади киното а за тоа на овој семафорот кој ти го кажав ќе треба да свртиш лево, па по уличките да излезеш позади киното.

Значи како што ќе возиш во правец према Тетово, ќе ги поминеш СП Планет и Тинекс кои се наоѓаат по кружниот тек и по Тинексот ќе дојдеш на семафор. Киното ќе ти дојде откако ќе го поминеш семафорот од левата страна, ниска градба офарбана во жолто - портокалово, нема шанси да ја згрешиш.

За паркирање ќе мора да одиш од позади киното а за тоа на овој семафорот кој ти го кажав ќе треба да свртиш лево, па по уличките да излезеш позади киното.
после семафорите има една долга градба, кај што има фирма за врати Макдорс и коцкарница. После тоа има една црвена зградичка со државно знаме и понатаму веќе иде бившата фурна. Значи оваа првата веднаш по семафорите, кај што има коцкарница.
Фала ти, продаваат таму некој стан "кај киното" или така нешто ама никогаш немаше да ми текне :)

Последно уредено:
после семафорите има една долга градба, кај што има фирма за врати Макдорс и коцкарница. После тоа има една црвена зградичка со државно знаме и понатаму веќе иде бившата фурна. Значи оваа првата веднаш по семафорите, кај што има коцкарница.
Фала ти, продаваат таму некој стан "кај киното" или така нешто ама никогаш немаше да ми текне :)
Тоа со државното знаме е киното, има зграда позади него, точно :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom