Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 ноември 2010
Мислења
127
Поени од реакции
54
Pa dobro ti odgovoril zasega nema najavi za nov zakon, vistinata e I ovaj zakon e vo red, spored ovaj zakon site so potvrdi, stari dokumenti I dokumenti od Bugarska egzarhija imaat pravo na drzavjanstvo, problemot e koga sakaat davaat koga ne sakaat odbivaat, sve e politicka odluka,zakonot ne go ni pocituvaat, vo 2017 so isti dokumenti redea sve na dopolnitelna a sega so potpolno isti dokumenti pustaat, a zakonot si e istiot
Zakonot ne se promenil I uste od 2014 god istive muabeti , ili ste posrednici ili sto ste neznam, davaat, nedavaat, davaat od strumica , nedavaat od bitola, Sega od nikoe od makedonija ne davale , davale od Sofia , posle dajte izjavi na notar , Sega zaclenetese vo Partija :) , igranje k...t so lugevo sto si imaat maka, tie od Sofia nek si vidat ili CE davaat ili ne neka ne GI maftaat lugevo po 5-7 godini :)

Sent from my S8 using Tapatalk

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Gledam deka ich ne si vo tek so forumot. Vo kolku samo postovi bese kazano od prva raka deka i so stari dokumenti stavaat na dopolnitelna. Eve jas sum takov slucaj. So krstenica od tatko mi (original ne sakaa da zemat na intervjuto), od april minatata godina sum na dopolnitelna, rok za dostavuvanje dop. dokumenti 02.02.2018, original dok. dostaven vo dekemvri, i eve si cekam a ne znam do koga vekje. Gubam nadez i trpenie. Duri znam i nekoi clenovi so original dokument dostaven vo start, se staveni na dopolnitelna. Zborime za intervjua vo period od Januari 2016, pa nekade do krajot na godinata, mozebi i povekje.
Потполно си во право...тие што бевме на интервју јануари до септември 2016та не заглавија исто како и преписките од 2014та, за тие од октомври натаму се си тече регуларно и сите редум се на положителна...

Член од
23 октомври 2013
Мислења
102
Поени од реакции
101
Грешка си 26.10 2016 интервју со док од сестра и со крштеница и венчаница од прадедо на дополнителна..

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Zakonot ne se promenil I uste od 2014 god istive muabeti , ili ste posrednici ili sto ste neznam, davaat, nedavaat, davaat od strumica , nedavaat od bitola, Sega od nikoe od makedonija ne davale , davale od Sofia , posle dajte izjavi na notar , Sega zaclenetese vo Partija :) , igranje k...t so lugevo sto si imaat maka, tie od Sofia nek si vidat ili CE davaat ili ne neka ne GI maftaat lugevo po 5-7 godini :)

Pa tocno taka,jas ne rekov nesto drugo, zosto me pravis posrednik togas

Член од
4 ноември 2010
Мислења
127
Поени од реакции
54
Pa tocno taka,jas ne rekov nesto drugo, zosto me pravis posrednik togas
Sorry , ova se odnesuva na posrednicite da si se prepoznaat I da prekinat na indirekten nacin da sirat propaganda se so cel zgolemuvanje profit, ama gospod e golem I eden po eden CE GI zema , kako dosle parite so lagi taka I CE im zeme.

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Грешка си 26.10 2016 интервју со док од сестра и со крштеница и венчаница од прадедо на дополнителна..
Според твојот случај, или посредници не лажат овде по форумов или овие у МП си играат еци пеци.

Член од
13 април 2017
Мислења
45
Поени од реакции
72
Nekoj da znae do koja data se stignati vo DABC so izdadeni proishodi ???

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Пред 10 минути се чув со еден упатен посредник од Софија,вика нема нови закон да има за гражданство.Какви информации иимате вие,лажа ле е се овиа?
Па нема де, овдека секоја изјава ја формулираат како закон

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Според твојот случај, или посредници не лажат овде по форумов или овие у МП си играат еци пеци.
Toa deka posrednicite lazat e fakt, a vo toa deka vo MP si igraat eci peci mozis da bidis siguren, tesko nas sto si imame maka

Член од
23 октомври 2013
Мислења
102
Поени од реакции
101
Значи негде до средина на декември редеа на дополнителна по основ дека има многу фалц произходи. Во тој период кога го вадиш произходот поднесуваш стари док ги гледаат и ти ги враќаат а оставаш копија. Не ни бараа оригинали, е потоа им текна на сите оригинал и тогаш не затрупаа на дополнителна сите. Мој пријател беше ист период со мене на интервју, ама бидејќи беше во конзулат, со резултат на доцнењеето на дипломатска пошта беше разгледан негде 2 месеци по мене и него му се смени на положително, а јас дремам на дополнителна..

Член од
9 јуни 2017
Мислења
291
Поени од реакции
196
jas bev na intervju dekemvri 2015 so star dokument i eve uste kisnam na dopolnitelna od maj mesec 2017

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
jas bev na intervju dekemvri 2015 so star dokument i eve uste kisnam na dopolnitelna od maj mesec 2017
Доставен ти беше оригиналот пред да те стават на дополнителна или не? Иначе тогаш мај/јуни најмногу не ставија на доп. проверка било од комисијата за државјанство било од вицепрезидентот...а ќе не прегледат - никогаш, за жал.

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
Dobro bre lugje do koga cela 2014 godina ke e na dopolnitelna? Dali e normalno so podneseni dopolnitelni dokumenti da sme CELI 2 godini na dopolnitelna proverka?! Ocigledno godinata ne se raboti, samo tie sto bea kojznae od koga na finalna (i tie cekaa po godina i poveke na finalna) gi resija. Dodeka ostanative na dopolnitelna ne se cacnati! Ova e perverzija!

Член од
9 јуни 2017
Мислења
291
Поени од реакции
196
Доставен ти беше оригиналот пред да те стават на дополнителна или не? Иначе тогаш мај/јуни најмногу не ставија на доп. проверка било од комисијата за државјанство било од вицепрезидентот...а ќе не прегледат - никогаш, за жал.
ne mi bese togas dostaven originalot,katastrofa e rabotata inaku sam si ja brkam rabotata preku bg. ambasada Skopje!!!

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
ne mi bese togas dostaven originalot,katastrofa e rabotata inaku sam si ja brkam rabotata preku bg. ambasada Skopje!!!
Епа затоа си на дополнителна, еве чичко ми со каков статус е, дека ја нема доставено оригинал и во јануари однесе молба/барање дека личната карта е во мојата преписка....ама џабе овие од МП не се замараат и цел архив да им се однесе...еднаш еден вид на проверка цел век на проверка...среќно ;)

Attachments

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom