Mr.HyPNoTiC
UnTraceable Guest!
- Член од
- 13 ноември 2007
- Мислења
- 1.450
- Поени од реакции
- 239
Ова на дополнителна проверка не е реално... џабе се поддава документи кога нема да ги прегледат истите... Ќе минат години а документите ќе стојат недопрени.
Мене не ми е сменет 8 месециZa kolku vreme otprilika bi mozel da se smeni ovoj status? Blagodaram
neznam so da recam rokot mie do 16 april mesecov, dali ke me pregledaat odma posle to ili ke cekam uste edna godina neznam vremeto ke si kazit ako imam bilo koja pozitivna promena ke ja spodelam ovde. Znam deka edno vreme imase nekoj so rok do 2 februari da dostavat dopolnitelni dokumenti ako imat nekoj mrdnato od niv neka napisit ovde kakva mue promenata.
Pa samite vo MP go pravat zastojot, lani so isti dokumenti sve redea na dopolnitelna a sega so istite dobivaat polozitelno, sega treba site sto se na dopolnitelna povtorno da se razgleduvaat, samite si pravat dupla rabota a posle se zalat nemozat da postignat I nie kutri si cekame I po 5 godini za drzavjanstvo I nisto, prosto receno si igraat igracki so nas, stramota.Најдобро решение во моментов е прекин на постапката ако постои можност и повторно да си аплицираш ако имаш взходјашт потекло, така барем по редовна процедура мора да те проверат...
А не низ разни дополнителни проверки па и од вицепрезидентот проверки, а бе 300 чуда, самите си отежнаа, а со тоа и нас не држат у неизвесност, барем нека нѐ одбијат ако не планираат да дават.
Лани и јас бев на положително околу 3,5 месеци(од март до јуни), па ме ставија на проверка от вицепрезидентот некаде почетокот на јуни 2017та па еве ниту п од проверка, а со документи од брат плус лична карта од прадедо.Pa samite vo MP go pravat zastojot, lani so isti dokumenti sve redea na dopolnitelna a sega so istite dobivaat polozitelno, sega treba site sto se na dopolnitelna povtorno da se razgleduvaat, samite si pravat dupla rabota a posle se zalat nemozat da postignat I nie kutri si cekame I po 5 godini za drzavjanstvo I nisto, prosto receno si igraat igracki so nas, stramota.
Не ке се смени кај и да е 3-4 месеци мене на средина на трет месец ми излезе државјанството...[DOUBLEPOST=1523377137][/DOUBLEPOST]Дали некој знае од кога ке го подигнам државјанството од амбасадата во Битола дали може одма да одам во Бугарија да се сликам за пасош и лична карта или има процедура за тоа што сега во петок ми закажаа во амбасада да го земам државјанството па ако има некој искуство нека сподели мислење??? Благодарамм!Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
Ова стои повеќе од 3 месеци,а на интервју бев септември,2016 спо татко со бугарски пасош.Уште многу треба или......
Не ке се смени кај и да е 3-4 месеци мене на средина на трет месец ми излезе државјанството...[DOUBLEPOST=1523377137][/DOUBLEPOST]Дали некој знае од кога ке го подигнам државјанството од амбасадата во Битола дали може одма да одам во Бугарија да се сликам за пасош и лична карта или има процедура за тоа што сега во петок ми закажаа во амбасада да го земам државјанството па ако има некој искуство нека сподели мислење??? Благодарамм!
Nikoj ne znae, no sigurno naskoro ke ti go potpisat I ke si go zemis drzavjanstvoto, za eden potpis so meseci da se cekalo I toa so tatko drzavjanin ,ocigledno Jotova se skina od rabota hahahaaaaaaМолбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
Ова стои повеќе од 3 месеци,а на интервју бев септември,2016 спо татко со бугарски пасош.Уште многу треба или......