T
Terroir
Гостин
Само идиот би поверувал дека Асад ќе изврши хемиски напад баш кога 90% од Источна Гута е ослободена, а и еден куп други места
Исто како и граѓанската војна во Шпанија помеѓу 1936 и 1939 година, само што граѓанската војна во Сирија трае повеќе од 2 пати подолго од граѓанската војна во Шпанија, а правецот во кој се одвива војната во Сирија воопшто не е во корист на тие кои сакаа истата да се случи, и се разбира, граѓанската војна во Сирија е многу посмртоносна во споредба со граѓанската војна во Шпанија.Проблемот е шо гинат сиријци на ангро дури си ги мерат амери и руси, згора ги сакатија цивилите чисто поради публицитет и придобивање на јавното мнение, освен во делот на психолошко војување друг никаков ефект немаат хемиските напади.
Thats the world we live in.
неи се разбира, граѓанската војна во Сирија е многу посмртоносна во споредба со граѓанската војна во Шпанија.
.
Според некои светски медиуми вечерва или утре се очекува голема воена американска интервенција во Сирија.
Зошто не ?
Затоа што во Шпанската за две и пол години загинаа 500.000 до кај милион.Зошто не ?
Можеби нема да се согласиш со мене, но лично мислам дека не треба да чекаме додека ужасите да стигнат до толкав број на жртви.Затоа што во Шпанската за две и пол години загинаа 500.000 до кај милион.
Овде за седум години помалку од пола милион.
ok, okМожеби нема да се согласиш со мене, но лично мислам дека не треба да чекаме додека ужасите да стигнат до толкав број на жртви.
Сепак останува фактот дека над 5 милиони бегалци - според УНХЦР, и над 7 ипол милиони внатрешно раселени - исто така според УНХЦР, е преголем број на жртви за веќе 8 години по ред граѓанска војна.
Бројките на загинатите се неофицијални, а Бог знае колку жртви допрва чекаат да бидат откриени под земјата во масовните гробници.
Јас лично мислам дека сириската граѓанска војна е многу поужасна и посмртоносна од шпанската граѓанска војна, но тоа е само мое лично мислење, не мора и останатите да се согласуваат со мене.
Многу добро прашање, особено со оглед на фактот дека завчера, сабота, 7 април 2018, се навршија точно година дена од кога САД лансираа томахавки врз воздухната воена база Шаират во Сирија, при што само 23 од вкупно 59 лансирани проектили, ги погодија своите цели.колку томахавки сега ќе лансираат американците?