- Член од
- 24 март 2010
- Мислења
- 15.349
- Поени од реакции
- 26.351
Апсолутно никаква. А ти што корист имаш од твоето анти-Путинство?Затоа сум Анти-Путин...само не им го сваќам паметов на русофилите што корист од тоа имаат тие и Македонија?
Апсолутно никаква. А ти што корист имаш од твоето анти-Путинство?Затоа сум Анти-Путин...само не им го сваќам паметов на русофилите што корист од тоа имаат тие и Македонија?
Eууууууууу Натооооо, Еууууууууу Натоооооо!Апсолутно никаква. А ти што корист имаш од твоето анти-Путинство?
Демек ако викаме погласно и погласно ќе не примат?Eууууууууу Натооооо, Еууууууууу Натоооооо!![]()
Поише е реакција на нешто него што е некаква русофилија . Кога гледа човек како западот од незавиност навака, носи, одржува и симнува од власт гарнитури што никакво добро не направиле, човечки е да се мисли на нешто што се продава како алтернатива, колку и да би била таа полоша.Затоа сум Анти-Путин...само не им го сваќам паметов на русофилите што корист од тоа имаат тие и Македонија?
Глупа реакција поприлично...а се крка дополнително од таа реакција. Германците викаат за тоа Тојфелскрајз или Ѓаволски Круг во буквален превод.Поише е реакција на нешто него што е некаква русофилија . Кога гледа човек како западот од незавиност навака, носи, одржува и симнува од власт гарнитури што никакво добро не направиле, човечки е да се мисли на нешто што се продава како алтернатива, колку и да би била таа полоша.
Среќни треба да сме во секој ден во кој не сме руски сателит. Овие не ебат што не ебат, ама па бар не примаат таму да редиме бекатон и да работиме по кујни.![]()
Би рекол дека Брегзит им беше официјалното погребување, или поинаку да се изразам, само-погребување.Во 21ви век сеуште не погребавме ниедна империја. Тие ми личат како најсериозни кандидати, од малкуте останати.
Корист од русофилија имам со тоа што останувам верен на самиот себеси, како личност која го сака рускиот јазик, руската култура ја доживува како сродна, - и лично во дел ја поседувам.Затоа сум Анти-Путин...само не им го сваќам паметов на русофилите што корист од тоа имаат тие и Македонија?
Не го уби Гаврило?И то шо велиш, исто како што и Србите ги убија Франц Фердинанд и неговата сопруга Софија во Сараево на 28 јуни 1914.
Докази нема, ама ако Австро-Унгарија вели така, тогаш мора да е вистина.
Па Србија како независна и самостојна држава им попушти на Австро-Унгарците, се` им дозволи:
Мене ми се поблиски Британците и Американците па и Германците и Австриците, Англиски и германски подобро разбирам од Руски. А и не сум православен, атеист сум... А и на Македонија и е подобро со НАТО и ЕУ од Русија. Најверојатно ќе ја снема побрзо МК поради Русофили а не обратно...ако се зарати и има криза економска или некоја несреќа Русија е неспособна да помогне, а НАТО ќе ни одмогне и ќе го кркаме...Додуше што ќе и помагам на МК и онака народот е смотан и сака да се самоукине.Корист од русофилија имам со тоа што останувам верен на самиот себеси, како личност која го сака рускиот јазик, руската култура ја доживува како сродна, - и лично во дел ја поседувам.
Со останување верен на себеси, истовремено се приготвувам за општествените околности во иднина на оваа земја.
1. Македонија е на пат да станува се повеќе failed state. Порано или подоцна, Македонија ќе се претвори во хаос каков што се случува на Блискиот исток.
2. Таков хаос ја прави жариште на економски и безбедносни проблеми ... за секоја сила која го покрива ова подрачје
3. На 1. март 2018 Москва обелодени комплетна воена доминација над секој друга земја во геополитички простор кој, како што факти на теренот демонстрираат, ја опфаќа Сирија.
4. Искалкулирав растојанието од Русија до Сирија е практично еднакво на растојанието од Русија до Македонија.
5. Очекувам да о ужасен драматичен колапс на Македонијаското општество ни распадот на се што значи цивилизација во МК биде стопиран од интервенција на руски сили, со граѓани на Русија стационирани тука.
Русија се бави исклучиво со интересите на Русија. Руските интереси беа силно ранети кога соседни народи и држави 90ите и’ го свртеа грбот за да се приклучат на нејзиниот непријател. Русија е многу штедлива и искалкулирана во свои интервенции. Ако за милион балтички Руси не интервенира, ние може да очекуваме само помош да мнозинството од популацијата преживее ... може и да се изгради нов Мостар/ Приштина / Грозни.
Потоа што ќе правиме останува на нас самите, сиромашни во општествена свест и силни и големи во ега.
....."Додуше што ќе и помагам на МК и онака народот е смотан и сака да се самоукине."Мене ми се поблиски Британците и Американците па и Германците и Австриците, Англиски и германски подобро разбирам од Руски. А и не сум православен, атеист сум... А и на Македонија и е подобро со НАТО и ЕУ од Русија. Најверојатно ќе ја снема побрзо МК поради Русофили а не обратно...ако се зарати и има криза економска или некоја несреќа Русија е неспособна да помогне, а НАТО ќе ни одмогне и ќе го кркаме...Додуше што ќе и помагам на МК и онака народот е смотан и сака да се самоукине.
P.S. Ги разгледав коментарите во оваа дискусија од околу 15. март, и гледам како разбирањето на комплетноста на руската воена доминација во овој дел од светот треба да мине повеќе време за да пробие. И јас лично не ќе верував на Кремљ, без внимателно пратење воени коментатори на Запад и на Исток.Корист од русофилија имам со тоа што останувам верен на самиот себеси, како личност која го сака рускиот јазик, руската култура ја доживува како сродна, - и лично во дел ја поседувам.
Со останување верен на себеси, истовремено се приготвувам за општествените околности во иднина на оваа земја.
1. Македонија е на пат да станува се повеќе failed state. Порано или подоцна, Македонија ќе се претвори во хаос каков што се случува на Блискиот исток.
2. Таков хаос ја прави жариште на економски и безбедносни проблеми ... за секоја сила која го покрива ова подрачје
3. На 1. март 2018 Москва обелодени комплетна воена доминација над секој друга земја во геополитички простор кој, како што факти на теренот демонстрираат, ја опфаќа Сирија.
4. Искалкулирав растојанието од Русија до Сирија е практично еднакво на растојанието од Русија до Македонија.
5. Очекувам да о ужасен драматичен колапс на Македонијаското општество ни распадот на се што значи цивилизација во МК биде стопиран од интервенција на руски сили, со граѓани на Русија стационирани тука.
Русија се бави исклучиво со интересите на Русија. Руските интереси беа силно ранети кога соседни народи и држави 90ите и’ го свртеа грбот за да се приклучат на нејзиниот непријател. Русија е многу штедлива и искалкулирана во свои интервенции. Ако за милион балтички Руси не интервенира, ние може да очекуваме само помош да мнозинството од популацијата преживее ... може и да се изгради нов Мостар/ Приштина / Грозни.
Потоа што ќе правиме останува на нас самите, сиромашни во општествена свест и силни и големи во ега.
Јасно е` како ден и ноќ дека Гаврило Принцип ги убил Франц Фердинанд и неговата сопруга Софија, но никогаш не било докажано дека српската влада стои зад атентатот.Не го уби Гаврило?
Првпат слушам за оваа теорија на заговор. Мислам дека е јасно и докажано дека Гаврило/Млада Босна го скинаа.
Тоа го велиш ти, Србите од друга страна велат дека ги прифаќаат сите услови на Австро-Унгарија за мирно разрешување на атентатот во Сараево на 28 јуни 1914 и последиците од истиот.Декстер шо трескаш глупости, докажано е дека цела организација во која членува Принцип, Црна Рака е раководена од српската тајна служба, дека оружејто е од србија, дека србија активно спонзорира и подржува тероризам во Босна од српската етничка заедница, стварно не знам зошто со сила се бараат заговори каде ги нема
Шпионирал и бил казнет со затвор за тоа. Пуштен е од Русија некаде пред 10 години и оттогаш е во Британија. Русите можеле да прават што сакаат со него дури бил во затвор, пред да го фатат, или кратко од кога го пуштиле. Јас тука не гледам никаков мотив за негово елиминирање од страна на Русите.Ваљда шпионирал...или можеби е ЛГБТ и работел за растурање на руското разведено семејство.