Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
20.778
Поени од реакции
17.007
не се проблем свињите диви, се множат бргу, а тоа за плаќањето нека покрене надлежен..
Туку има одстрел на политички активисти, имаше и за локалните во Чаир убиство, сега дали се враќаат долгови или сосем нова работа :confused:...

Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Пола сдсм у Фурна, онака чисто да забележиме колку држат вода правдањата на суканицата за крканлуците

B

Bafra

Гостин
Пола сдсм у Фурна, онака чисто да забележиме колку држат вода правдањата на суканицата за крканлуците
Па тие и така се атеисти, не постат, па не е страшно. Можеби неколку од овие дививе свињи била на менито.

Веќе кога си таму, дај им ја и вашата сметка нека ја платат на име репрезентација, а оправдување: средба со приватен сектор за новите мерки за подршка на фирмите. :cool:

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Ars Lamina se izvinile za pecatnata greska sto go napisale direktorceto za urednik.
i vikate demokratija, nema vekje rezim? a?

Член од
29 јуни 2017
Мислења
1.996
Поени од реакции
10.234
Ситуацијава е лоша.Држава вака пропаѓа.Народот спие,а не треба да спие.
Не е нешто ново тоа што државата (што е скоро 1/4 век и кусур во транзиција) пропаѓа. Страшно е тоа што некако народов силно верува на копилињава што се во Влада/Собрание и по партиите нивни....Мизерија.....Народот, не политичарите...

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Boban dobi 5 godini robija za ubistvoto na Almir.
isto taka i tatkoto i rodninite na almir dobija zatvorski kazni zaradi obidot za linch vrz Boban i brat mu.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.778
Поени од реакции
17.007
Boban dobi 6 godini robija za ubistvoto na Almir.
isto taka i tatkoto i rodninite na almir dobija zatvorski kazni zaradi obidot za linch vrz Boban i brat mu.
Се огласи претепаното момче во Мичурин: Вака ли се гради соживот?
Зошто не излезат на протести граѓаните
за овакви работи ????
албанците веќе 60 години ги злоупотребуваат комуњарските закони за заштита на малолетници
.. тука, во населба со мкд популација, толпа малолетници која од хемиско училиште оди на автобуската станица прави перманентно зулуми
.. што треба, да се организира толпа мкд малолетници или полицијата да приведува секого кој го ремети мирот и сигурноста..
Треба и другите национаности од МКД да ја превземат Крвната Освета ??
Патем во МНЕ ( која сега е пред нас, во НАТО), има исто албанци, ама не смеат да прават овакви работи, бидејќи црногорецот од секогаш негува Освета, не само против други националности туку и меѓусебно против било кој насилник...
културно или не, се уште вирее[DOUBLEPOST=1523003047][/DOUBLEPOST]Коѕијас ги избрифира партиите за името, евентуален договор би се гласал со 180 пратеници

ако кај нив треба да изгласаат 60% од 300 пратеника = 180, кај нас значи требаа 60% од 120 = 72 пратеника [DOUBLEPOST=1523005681][/DOUBLEPOST]сега сдсм ќе има 68 пратеника, останува тие 3-ца во притвор да гласаат за сдсм за да ги пуштат и + да купаат уште ЕДЕН како Амди што премина... и ќе има 72..
Едино може да не спаси од губење на идентитетот грчката опозиција :confused:

Последно уредено:

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
И дуи да ти била про европска и се залагала за интеграција во еу, уште поддршка има од еу а тие се ликвидираат меѓу себе како пред 150 години. Абе претставници на еу и уса и кај вас ли вака си се убиваат сопартијци? Осуда нешо за каменковци слабо?

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.431
Ars Lamina se izvinile za pecatnata greska sto go napisale direktorceto za urednik.
Ако добро се сеќавам, на првата прес конференција кажа дека он се потпишал како уредник ама немал обврска да чита што имало внатре,
одпосле кога му кажале што е уредник почна да се правда дека му подметнале.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.878
Поени од реакции
21.801
Се огласи претепаното момче во Мичурин: Вака ли се гради соживот?
Зошто не излезат на протести граѓаните
за овакви работи ????
албанците веќе 60 години ги злоупотребуваат комуњарските закони за заштита на малолетници
.. тука, во населба со мкд популација, толпа малолетници која од хемиско училиште оди на автобуската станица прави перманентно зулуми
.. што треба, да се организира толпа мкд малолетници или полицијата да приведува секого кој го ремети мирот и сигурноста..
Треба и другите национаности од МКД да ја превземат Крвната Освета ??
Патем во МНЕ ( која сега е пред нас, во НАТО), има исто албанци, ама не смеат да прават овакви работи, бидејќи црногорецот од секогаш негува Освета, не само против други националности туку и меѓусебно против било кој насилник...
културно или не, се уште вирее[DOUBLEPOST=1523003047][/DOUBLEPOST]Коѕијас ги избрифира партиите за името, евентуален договор би се гласал со 180 пратеници

ако кај нив треба да изгласаат 60% од 300 пратеника = 180, кај нас значи требаа 60% од 120 = 72 пратеника [DOUBLEPOST=1523005681][/DOUBLEPOST]сега сдсм ќе има 68 пратеника, останува тие 3-ца во притвор да гласаат за сдсм за да ги пуштат и + да купаат уште ЕДЕН како Амди што премина... и ќе има 72..
Едино може да не спаси од губење на идентитетот грчката опозиција :confused:
Еве @puno и @Dardan-ia можат стручно да објаснат зашто е претепан дечкото.
Евентуално да извадеше дечкото пиштол и да ги легнеше 2 метра под земја, е тек тогаш на темава ќе спамираа 24/7 ... затоа они се лицемерие од невидени размери кое шири пропаганда на форумов и ништо друго. Вака како незасегнати страни нема што да се јават а и плус дечкото не се вика Алмир така да ....

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.778
Поени од реакции
17.007
Во инцидентот уапсени се две лица од Куманово и запленето е возило со кумановски регистарски ознаки.

https://markukule.mk/ВИДЕО-ДЕТАЛИ-ЗА-ПРЕСТРЕЛКАТА-Две-лица/
нели убиениот е од Куманово ?? од кај се убијците ??[DOUBLEPOST=1523018573][/DOUBLEPOST]Добиле ќотек затоа што сакале да спречат кражба

насловот не е во ред, не спречувале кражба, само вербално коментирале.... ставали дислајкови за крадењето :icon_mrgr:
како и да е тоа е нашата реалност и мизерија
Дури и да ги фатат нема да одат во затвор

Последно уредено:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Абе не се потресувајте многу околу пукањето во Мала Речица и убиените активисти на ДУИ.

Си играат по системот на елиминација во Лига на Шампиони.Се елиминираат меѓу себе и кој ќе остане последен жив,тој ќе биде лидер.

Што ве гледам потресени :aplauz:

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.358
Поени од реакции
21.777
Премногу прашина се крена за глупости, ама колку повеќе пробуваат да се вадат, толку повеќе пропаѓаат во гомна. Се посмешно станува. Ова испадна поголема шпанска серија од циркусот со пајакот.

- Прво авторот бил крив. На крај испадна авторот не бил автор, туку неговото име било злоупотребено од некој тркалезен математички гениј од село Јанковец, Ресенско.
- Ајде после не било злоупотребено, туку му го позајмил идентитетот, бидејќи дебелиов, кој воедно му бил пријател, не исполнувал услови заради старосна граница.
- После тоа ја префрлија вината на комисијата. Комисијата се оградува, вели ние не сме уредници, не сме правеле селекција кои песни да се појават во збирката.
- Уредникот (директор на АМС) се оградува од содржината на збирката што ја потпишал и повторно вината ја префрла на комисијата.
- Комисијата повторно се оградува и вели дека уредникот лаже.
- Се вклучува и Заев да му го забрише газето, вели Каевски е квалитетен кадар, немало потреба да ја чита збирката која ја потпишал и финансирал.
- После тоа суспедираат раководител во АМС, наводно тој бил крив.
- Изгледа тоа не беше доволно, па се одлучија да формираат комисија која ќе ја утврдува работата на комисијата. :confused:
- Ајде после вината ја префрлија на печатницата, печатна грешка било.

Наместо уште од почеток да речат Грујо е крив, за да не им се смее народ, тие се заплеткаа во гомна до гуша. Човек да си помисли Монти Пајтон ја презеле власта. :tapp:

Член од
18 март 2015
Мислења
405
Поени од реакции
570
според бујар инцидентов нема врска со дуи...која е случајноста да дојдеш од ку и ск во тетово во мала речица и да се испукаш пред седиште на дуи и да нема врска со дуи?

уствари саше политико го реши случајов,,,дошле безбол да играат http://maktel.mk/News.aspx?id=102299

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom