Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јануари 2018
Мислења
9
Поени од реакции
1
Ima li nekoj koj e izvrsil uplatuvanje na taksa za dobivanje na informacija od Voeniot Arhiv Veliko Trnovo? Kako e izvrseno placanjeto, vo evri ili levi? Ja sum vo Srbija i ovde bankite mi pravat problem okolu placanjeto.

Последно уредено:
Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Во право си, хас плачам за внимание, а ти плачеш по....
Шетај и не ми досадвај
@Нuкола Го молам администраторот да поведе сметка за вреѓачот @fatigoova. Со ништо не беше навреден од моја страна, за да ме вреѓа. А со месеци го тероризира форумот и никој не смее да каже мислење, освен истомислениците, затоа што одма ќе биде навреден.

Заради него, форумов се спушти на ептен ниско ниво во последниве месеци откако членот се приклучи.

Благодарам.

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
И 99% од сите што бевме тој период 2016 год на интервју и со стари документи сме на дополнителна а тој поминал од финална директно, абе ајдее
Mozno e jas ne bev na dopolnitelna cekam potpis veke 3 meseca
Нештата сега се појасни.
Те прашав за да нема недоразбирање пошто имаш споменато бројче 13XX/2016 а тоа е всушност денот кога си ги предал документите во Правосудие а бројчето од интервју е друго и тоа бројче од интервјуто тука на форумов е некој вид на водилка и според него донекаде се раководиме до кај се стигнати,со кое темпо одат во Правосудие и сл.

Член од
1 април 2018
Мислења
2
Поени од реакции
1
те лаже[DOUBLEPOST=1522760715][/DOUBLEPOST]Вчера едни посредници ме убедуваа дека в'сходјашт роднина било и стрико и прв братучед и дека нели се е политика, и за лани дека давале државјанства без проблем и сега давале преку вујковци, стриковци, тетки....Им викам законот?Измените од 2017 за оригинални документи? Одбиени? Кој закон викаат, кој измени, итн. Не знаат ништо, само лажат, дај си ги парите, сите ќе добиеме, нели браќа итн.
Дали ова значи дека преку вујко ми ако поднесам за пасош нема да може?

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Od kogo cekas odgovor koga nikoj ne mozi da znae, so isti dokumenti na edni davaat na drugi ne, ova ti e kako lotaria zavisi kakva ti e srekata, mozebi ke ti dadat a mozebi ne, I ako resis da podnesis preku vujko obavezno probaj da podnesis I potvrda od zdruzenie ako ti dadat

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
@Нuкола Го молам администраторот да поведе сметка за вреѓачот @fatigoova. Со ништо не беше навреден од моја страна, за да ме вреѓа. А со месеци го тероризира форумот и никој не смее да каже мислење, освен истомислениците, затоа што одма ќе биде навреден.

Заради него, форумов се спушти на ептен ниско ниво во последниве месеци откако членот се приклучи.

Благодарам.
Или тоа или ако можеш смисли нешто со кое ќе докажеш дека си навредено[DOUBLEPOST=1522782525][/DOUBLEPOST]
Ima li nekoj koj e izvrsil uplatuvanje na taksa za dobivanje na informacija od Voeniot Arhiv Veliko Trnovo? Kako e izvrseno placanjeto, vo evri ili levi? Ja sum vo Srbija i ovde bankite mi pravat problem okolu placanjeto.
Левови, зависно од потребните документи, стартна сума ти е 40 лева[DOUBLEPOST=1522782641][/DOUBLEPOST]
Od kogo cekas odgovor koga nikoj ne mozi da znae, so isti dokumenti na edni davaat na drugi ne, ova ti e kako lotaria zavisi kakva ti e srekata, mozebi ke ti dadat a mozebi ne, I ako resis da podnesis preku vujko obavezno probaj da podnesis I potvrda od zdruzenie ako ti dadat
Не те негирам јас би додал да се провери на кој начин вујкото зел државјанство. Сепак моментално законот бара недвосмислен доказ

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Добро за таа дата можно е ама некој ако рече дека бил Јан-Фев-Март 2016 на интервју и не бил на дополнителна (а не е со родител) не му верувам. А верувам дека тие што беа од Јуни па натака на интервју дека е можно да поминаа.

Член од
8 јануари 2018
Мислења
9
Поени од реакции
1
Не знам зошто во Србија постои проблем за плаќање во лeвови. Ќе се убијам

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Поднеси си само со потврда од здружение, прадедо роден во 100% бугарско село или од страна на мајка или од страна на татко ти. Провери ги селата во статистиките на Кнчов и Мишев. Тоа ти е поврзување по директна линија, а не вујко ти. Е сега дали ќе ја прифатат потврдата и ќе ти дадат или не тоа е друго и зависи од многу работи, а и од тебе ама преку вујко џабе ќе си ги трошиш парите.

Член од
22 јуни 2016
Мислења
119
Поени од реакции
204

Благодарам.
@Нuкола I jas se soglasuvam so Jenny111 , @fatigoova cel forum go unisti. Navistina e redno vreme da prevzemete nesto ....

Член од
9 јуни 2017
Мислења
291
Поени од реакции
196
Добро за таа дата можно е ама некој ако рече дека бил Јан-Фев-Март 2016 на интервју и не бил на дополнителна (а не е со родител) не му верувам. А верувам дека тие што беа од Јуни па натака на интервју дека е можно да поминаа.
vo pravo si

Член од
27 јануари 2018
Мислења
10
Поени од реакции
3
Информација до каде се со издавање на происходи во ДАБЧ, има ли некој?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom