Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2018
Мислења
11
Поени од реакции
0
Да не си грешка нешто?
Дали проверуваш правилно?
Во Софија беше или во амбасада?
Неможе со татко толку долго на задолжителна проверка да бидеш,треба да се јавиш или да пишеш мејл да ти кажат во што е работата.
Пиши му на тој Александар од правосудие,или на некј од другите службени мејлови,зошто за тој статус две години многу е.
a_landzhev@justice.government.bg
bgcitizen@justice.government.bg
A kako e pravilno da se proveruva? Samo brojot na molbata i godinata i pasvordot li vo gorniot del? Zatoa sto i za nacinot za proverka otkako gi podadov dokumentite mi kazaa nekolku nacini za proveruvanje hahaha

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Ни анкета правам ниту возам. Можам да сум безобразен, но нема да ги хранам твоите фрустрации.
Ова е предлог програма поднесена во петокот, како иницијатива за да се олесни добивањето на државјанства на оние без доказ.
За секој кој те прашува нешто и кој ти контрира му предлагаш да си лечи фрустрации. Тоа покажува кој е исфрустриран.

Последно уредено:

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
A kako e pravilno da se proveruva? Samo brojot na molbata i godinata i pasvordot li vo gorniot del? Zatoa sto i za nacinot za proverka otkako gi podadov dokumentite mi kazaa nekolku nacini za proveruvanje hahaha
Ако си бил во Софија на интерју,тогаш ок проверуваш,со бројче и пин во горните колони.
Не чекај пиши мејл со твоите податоци ,молба бр.,име презиме,матичен и сл.,и прашај ги конкретно до каде е твојот предмет,и се друго што те интересира.
Исто така и јави се на некој од телефоните во Софија,биди упорен,досаѓај .....

Член од
15 јануари 2018
Мислења
13
Поени од реакции
17
Sto se desava so proverkava od viceprezidentot kolku se ceka ja 3 meseca sedim nema ukaz[DOUBLEPOST=1522478522][/DOUBLEPOST]Ova stana ludilo vise ne znam kako pominuvaat drugite dali nekoj ima ukaz potpisano 2016/oktombar
od januari nema potpisano na nikoj vicepremuerot i jas cekam 3 meseci da mi potpise

Член од
22 февруари 2018
Мислења
54
Поени од реакции
84

bgcosulate <bgconsulate@mt.net.mk>
Трјабва да представите документ(независимо как'в) от ваши родители, дедо, баба, прадедо и т.н. от којто да е видно, че имате б'лгарско потекло. Удостоверение, издадено от б'лгарско сдружение

ште го приложим к'м другите документи.

Abe druse sto e ova sega ajde objasni prosvetli ne

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580

bgcosulate <bgconsulate@mt.net.mk>
Трјабва да представите документ(независимо как'в) от ваши родители, дедо, баба, прадедо и т.н. от којто да е видно, че имате б'лгарско потекло. Удостоверение, издадено от б'лгарско сдружение

ште го приложим к'м другите документи.

usse imet mt.net.mk ???

Член од
15 јануари 2018
Мислења
13
Поени од реакции
17
So tatko sto ima bugarski pasos na intervju bev vo juni 2016god.Statusot seuste mi stoi: Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване. Dali nekoj znae koga da ocekuvam nekakva promena na ovoj status?
i ja sum pteku tatko, bev na intervju 26.10.2016 i mi se smeni statusot na 24.10.2017

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
За секој кој те прашува нешто и кој ти контрира му предлагаш да си лечи фрустрации. Тоа покажува кој е исфрустриран.
Во право си, хас плачам за внимание, а ти плачеш по....
Шетај и не ми досадвај

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Темава е за твитер „херои“ да си се запознаат повторно самите себе и да си ги редефинираат родителите и 10 генерации наназад....во меѓувреме загрижено да твитаат за несреќната судбина на фајром и учат блгарски песнички за второ одделение за да се доизрезилат до крај во животот.
Суво злато да иде со тоа пасошот не би го праел ова што го праите.

...и сега само чекајте банче вие што сте коментирале како мене пошо темава е строго за консултации.
Аман види го центарот на главниот ни град. Само ние не сме да расправаме за историја, како тргнала работата уште малку ќе испадне дека кралицата Елизабета влече потекло од Македонија.

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom