Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 април 2018
Мислења
4
Поени од реакции
1
Zdravo na site , nov sum na sajtov , imam edno prasanje. Veke 12 godini ziveam vo USA , pa me interesira dali mozam od tuka da podnesam baranje za Bugarsko drzavjanstvo ili moram da letam za Sofia ? Brat mi ima bugarsko drzavjanstvo veke 10 godini i imam voena kniska od dedo mi (tatko na majka mi) koj sto bese Bugarski vojnik za vreme na vtora svetska vojna i ima dobieno voeni zaslugi . Znaci , postoi li nacin da se podnese baranje / da odam na intervju vo Bugarska ambasada vo usa ili moram licno da se pojavam vo Sofia? Za sekoja informacija golemo blagodaram.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Zdravo na site , nov sum na sajtov , imam edno prasanje. Veke 12 godini ziveam vo USA , pa me interesira dali mozam od tuka da podnesam baranje za Bugarsko drzavjanstvo ili moram da letam za Sofia ? Brat mi ima bugarsko drzavjanstvo veke 10 godini i imam voena kniska od dedo mi (tatko na majka mi) koj sto bese Bugarski vojnik za vreme na vtora svetska vojna i ima dobieno voeni zaslugi . Znaci , postoi li nacin da se podnese baranje / da odam na intervju vo Bugarska ambasada vo usa ili moram licno da se pojavam vo Sofia? Za sekoja informacija golemo blagodaram.
Можеш да ја тераш цела процедура преку амбасадата/конзулатите што ти се најблиску.

Имај ги сите документи при аплицирање. Најдобро решение - маил со прашање до тамошната амбасада за почеток на процедура, документи и timeline. Не ти треба Софија.

Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
Којзнае што ќумез си купил за 350 евра квадрат :) И таман работа да нема подобри услови од МК, само што условите им се поблиски до МК отколку до било која ЕУ земја, тоа пробувам да ви го кажам. Не да ме убедува некој дека Софија имала европски шмек. Белград има повеќе европски шмек а не е во ЕУ ако веќе сакате иако менталитетот никад нема да припаѓа во ЕУ. А шмекот во најголем процент доаѓа од менталитетот.
Абе момче младо гледам го фалиш белград?@#$??Епа во белград нема метро а тоа е основа на секоја светска метропола.Јас кога бев по метроата низ софија на еден момент се изгубив и незнаев дали аум во лондон или во софија бидејќи до пред некој месец бев во лондон.А белград уште бошко буха да се појави и таман метрошола ќе биде обаче

S

silmarillion

Гостин
Абе момче младо гледам го фалиш белград?@#$??Епа во белград нема метро а тоа е основа на секоја светска метропола.Јас кога бев по метроата низ софија на еден момент се изгубив и незнаев дали аум во лондон или во софија бидејќи до пред некој месец бев во лондон.А белград уште бошко буха да се појави и таман метрошола ќе биде обаче
Не го фалам Белград, далеку е и Белград од некаков си европски шмек. Али терајте си филмот бе ако ви е јако :)

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Значи колку глупости трескате јас стварно неможам да ве разберам
Глупости врз глупости ништо паметно....

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Do beograd otidoa otide se u drzavava ne zracat vmro i sdsm majka blgarija moze samo da ne spasi ama i oni nekako se otkazuvaat od nas

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Fala mnogu Meh . Dali si siguren deka moze taka? Fala za brziot odgovor.
Да, тоа е исто како што тука тераат преку амбасада или конзулат.

Тука се предаваат документи, прво за произход, па интервју и сето друго.

Најди официјален контакт од Амбасадата во Вашингтон или најблиску до тебе претставништво и прашај преку маил за цела процедура.

Среќно.

Stolee

INFINITY TEAM SatelItIN
Член од
3 април 2017
Мислења
265
Поени од реакции
319
Do beograd otidoa otide se u drzavava ne zracat vmro i sdsm majka blgarija moze samo da ne spasi ama i oni nekako se otkazuvaat od nas
Б'лгарија не се откажува од нас ќе земаме сите проблемот е што многу чекајне ах бре да ме стават една недела во правосудието право сите ги ставам
На положително само да не се карат овде на форумот

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Член од
2 април 2018
Мислења
4
Поени од реакции
1
Да, тоа е исто како што тука тераат преку амбасада или конзулат.

Тука се предаваат документи, прво за произход, па интервју и сето друго.

Најди официјален контакт од Амбасадата во Вашингтон или најблиску до тебе претставништво и прашај преку маил за цела процедура.

Среќно.
Fala mnogu drugar , da ne zamaram, uste ova samo ... znaci cela procedura e tuka samo za podiganje na pasosot ke mora vo Sofija da idam taka?

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
добро бе бате десет години велиш си америката до пасош амерички немошеш таму да дојдеш,толку ли е тешко,па нели america is great again,ИЗВИНИ но многу ми е глупаво и несватливо многу полесно се доага до амерички пасош отколку бугарски гледаш има барања што се влечат седум години па и повеке,Америка е земја на можностите барем така велат...инаку можеш се от амбасада бугарска отаму.

Член од
2 април 2018
Мислења
4
Поени од реакции
1
добро бе бате десет години велиш си америката до пасош амерички немошеш таму да дојдеш,толку ли е тешко,па нели america is great again,ИЗВИНИ но многу ми е глупаво и несватливо многу полесно се доага до амерички пасош отколку бугарски гледаш има барања што се влечат седум години па и повеке,Америка е земја на можностите барем така велат...инаку можеш се от амбасада бугарска отаму.
Jas sum resident tuka od 2014 I za godina I pol ke mozam da apliciram za citizen bate , zatoa I me interesira dali mozam da zavrsam se od tuka ili moram da letam za Sofia posto dodeka si vo toj 5 godisen process megu resident I citizen ne e pametno cesto da ja napustas Amerika.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom