Веќе 2 дена сум горд сопственик на Mi note 3.
Очекував многу но сепак успеа да ме воодушеви. Фантастичен телефон!
Батерија 9 саата screen on time, два дена комотно држи . Премиум изглед, камера повеќе од одлична, брз, супер екран, софтвер Global Stable out of the box, вака ко за 2 дена не гледам дека губам нешто со тоа што се решив за "midrange'' телефон. Едино, ако сте користеле некој од новите флегшипи може да ви пречи што не е во 18:9 сооднос, односно што доаѓа со стандардни рамки од страните, но за сите останати немате гајле.
Згора на тоа бевме со другар (кој има Самсунг С8) до Нептун во Сити мол денес и го споредив со Iphone X, Samsung A8, Samsung S8, Samsung S9, Samsung A8, Huawei Mate 10.
Свесен сум дека споредба од нога не е многу меродавна и дека има еден куп ситници кои не можеш да ги земеш во предвид ама беше премногу блиску до сите овие флегшипи кога ќе се земе во предвид цената.
За камерата и другарот со С8 призна дека барем пола од сликите ( и од предна и од задна камера) беа подобри на Mi note 3 од сите овие телефони или тука негде. За волја на вистината осветлувањето во Нептун е многу добро и кога ќе се извадат на компјутер може да излезе малку поинаку. Но ако така беше со сток камера сега Гугл камера кога ќе му ставам....
Она што беше најинтерсно е што Самсунг А8 изгледаше на играчка и во поглед на изглед и во поглед на камери, a e 500 евра телефон.
Топла препорака до сите. Гледам и дека Xiaomi Redmi Note 5 e повеќе од одличен, но за буџет камера и премиум изглед Mi note 3 е неприкосновен.