Mi (Xiaomi) телефони и техничка поддршка !

• Креатор на темата Креатор на темата the_maker
  • Време на започнување Време на започнување
Веќе 2 дена сум горд сопственик на Mi note 3.

Очекував многу но сепак успеа да ме воодушеви. Фантастичен телефон!

Батерија 9 саата screen on time, два дена комотно држи . Премиум изглед, камера повеќе од одлична, брз, супер екран, софтвер Global Stable out of the box, вака ко за 2 дена не гледам дека губам нешто со тоа што се решив за "midrange'' телефон. Едино, ако сте користеле некој од новите флегшипи може да ви пречи што не е во 18:9 сооднос, односно што доаѓа со стандардни рамки од страните, но за сите останати немате гајле.

Згора на тоа бевме со другар (кој има Самсунг С8) до Нептун во Сити мол денес и го споредив со Iphone X, Samsung A8, Samsung S8, Samsung S9, Samsung A8, Huawei Mate 10.
Свесен сум дека споредба од нога не е многу меродавна и дека има еден куп ситници кои не можеш да ги земеш во предвид ама беше премногу блиску до сите овие флегшипи кога ќе се земе во предвид цената.
За камерата и другарот со С8 призна дека барем пола од сликите ( и од предна и од задна камера) беа подобри на Mi note 3 од сите овие телефони или тука негде. За волја на вистината осветлувањето во Нептун е многу добро и кога ќе се извадат на компјутер може да излезе малку поинаку. Но ако така беше со сток камера сега Гугл камера кога ќе му ставам....

Она што беше најинтерсно е што Самсунг А8 изгледаше на играчка и во поглед на изглед и во поглед на камери, a e 500 евра телефон.

Топла препорака до сите. Гледам и дека Xiaomi Redmi Note 5 e повеќе од одличен, но за буџет камера и премиум изглед Mi note 3 е неприкосновен.

kaj mi note 3 malce ja utnale baterijata, trebalo barem 4000mah da stavat. sozdravje da te sluzi.

Кај жена ми сега гледам подуена батерија и затоа што цело време и е во силиконска маска не се приметува тоа мало искривување на екранот.
4100mAh лом ќе го направеа ако не ја приметив навреме.

Xiaomi во понудата на Телеком [emoji3]
2592aa673121a5e922fe7575fd7c82ca.jpg

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Веќе 2 дена сум горд сопственик на Mi note 3.

Очекував многу но сепак успеа да ме воодушеви. Фантастичен телефон!

Батерија 9 саата screen on time, два дена комотно држи . Премиум изглед, камера повеќе од одлична, брз, супер екран, софтвер Global Stable out of the box, вака ко за 2 дена не гледам дека губам нешто со тоа што се решив за "midrange'' телефон. Едино, ако сте користеле некој од новите флегшипи може да ви пречи што не е во 18:9 сооднос, односно што доаѓа со стандардни рамки од страните, но за сите останати немате гајле.

Згора на тоа бевме со другар (кој има Самсунг С8) до Нептун во Сити мол денес и го споредив со Iphone X, Samsung A8, Samsung S8, Samsung S9, Samsung A8, Huawei Mate 10.
Свесен сум дека споредба од нога не е многу меродавна и дека има еден куп ситници кои не можеш да ги земеш во предвид ама беше премногу блиску до сите овие флегшипи кога ќе се земе во предвид цената.
За камерата и другарот со С8 призна дека барем пола од сликите ( и од предна и од задна камера) беа подобри на Mi note 3 од сите овие телефони или тука негде. За волја на вистината осветлувањето во Нептун е многу добро и кога ќе се извадат на компјутер може да излезе малку поинаку. Но ако така беше со сток камера сега Гугл камера кога ќе му ставам....

Она што беше најинтерсно е што Самсунг А8 изгледаше на играчка и во поглед на изглед и во поглед на камери, a e 500 евра телефон.

Топла препорака до сите. Гледам и дека Xiaomi Redmi Note 5 e повеќе од одличен, но за буџет камера и премиум изглед Mi note 3 е неприкосновен.

Од каде го зема ? Ептен му се загреав и ја ама кај нас нигде го нема сакам да го зеам од али експрес не знам колку ке ме акнат царина, ако ме акнат...

Иначе користам Xiaomi mi4 c веќе 2 години, освен батеријата што му рикна па ја сменив друго нема мука, нови телефони мид рејнџери од типот на самсунг ги јаде сеуште за доручек у перформанс. 73.000 скор на антуту вади сеуште...

Морав итно да земам нов телефон и избрав Mi A1 Black. Не можам да чекам RN5P :(

Батерија 3000mAh, за ова малку ме стави во мисла. Прво полнење два и пол дена и 8 часа SoT. Можеше и три дена, ама по што требаше да патувам и морав да го испразнам и да го наполнам.
Цела ноќ "спиеме" и јас и батеријата. :D 0% преку ноќ. RN3P 2-3% ми трошеше.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Сток андроид. Не дека ми беше пресудно ова, ама ме потсети на Нексусот.

Искрено прво се мислев за батеријата, ама во пракса е друго. Најважно ми е да го полнам најмалку на 2 дена, просек 7 часа SoT и да "спие" кога не го користам. Не ми треба повеќе.
Камерата е просечна ако нема доволно светлина, ама Гугл камера наскоро.

Имам два редми модели со 4100mAh и истa издржливост на батеријата како сега на Mi A1.

@the_maker или било кој, ве молам кажете ми што сд картичка да купам за мојов Редми 4 про. Имам кингстон класа 4 од 16 гб, купена 2012 уште од Самсунг с2 и работи перфектно. Сакав повеќе простор и пред нова година ја купив оваа од 64 гб.
http://m.anhoch.com/product/16657/s...c-canvas-select-cl10-uhs-i-80mb-read-wadapter
Одкако ја ставив бекапите од тврп ми ги коруптира по неколку дена сама од себе, исто и бази во ексел и апк фајлови. Најверојатно нешто не е компатибилна со телефонот, а инаку не ми е тестирана на компјутер....

Пишете препорака односно линк што картица би работела добро на телефонов?
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Последно уредено:
Relativno prosecno za nov telefon. Samo 7 saati sot. Miui e izgleda mnogu pooptimiziran za baterija nego android one mi 5x verojatno pojse drzi. Mene meizuto isto so sd625 mi vadi najmalku po 10 saati sot i poveke i ne go praznam do daska. Na internet ima dosta poplaki od a1 deka slabo im drzi baterijata.[DOUBLEPOST=1523086480][/DOUBLEPOST]
@the_maker или било кој, ве молам кажете ми што сд картичка да купам за мојов Редми 4 про. Имам кингстон класа 4 од 16 гб, купена 2012 уште од Самсунг с2 и работи перфектно. Сакав повеќе простор и пред нова година ја купив оваа од 64 гб.
http://m.anhoch.com/product/16657/s...c-canvas-select-cl10-uhs-i-80mb-read-wadapter
Одкако ја ставив бекапите од тврп ми ги коруптира по неколку дена сама од себе, исто и бази во ексел и апк фајлови. Најверојатно нешто не е компатибилна со телефонот, а инаку не ми е тестирана на компјутер....

Пишете препорака односно линк што картица би работела добро на телефонов?
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Kako ti drzi na tebe baterijata. redmi 4 pro so 5 incen lcd i sd625 mislam deka e rekorder po izdrzlivost, samo lenovo vibe p2 e podobar. Mnogu interesno ne im paga cenata i sekogas se 50tina dolari poskapi od redmi note 4 so pogolem 5.5 lcd, a treba bas obratno da e :)
Lani pred da go zeam meizuto go merkav redmi 4 pro, ama i togas bea poskapi od note 4 za 50tina dolari. Za mene najdobra opcija e 5 incen telefon, 5.5 ne e veke komoten za rabota i nosenje, ni gi butaat so sila :)

Последно уредено:
Колку повеќе го користиш толку повеќе сот. Јас можам и за еден ден да ја исцедам батеријата и да зјапам непотребно во саатот и да имам 10 часа сот. Подобро ми е да го полнам на два дена и да не се замарам. Два дена и 7 часа, доволно за просечен корисник.

Колку повеќе го користиш толку повеќе сот. Јас можам и за еден ден да ја исцедам батеријата и да зјапам непотребно во саатот и да имам 10 часа сот. Подобро ми е да го полнам на два дена и да не се замарам. Два дена и 7 часа, доволно за просечен корисник.

Mene 4-5 dena ako ne mi drzi telefon niz prozor ke go frlam. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom