Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
na primer[DOUBLEPOST=1522522683][/DOUBLEPOST]da pisuvam trazam iskustva za nekoi raboti ama nemam
potreba od lazene.leka nok lud kris

Даваат ли сега со потврди и дедовци родени пред 1908год? Да знам дали да трошам време,нерви и пари или да се откажам. За месец дена ми е интервјуто, имам земено проидход преку прадедо ми роден пред 1908год.
Samo so predci rodeni pred 1700

Sto se desava so proverkava od viceprezidentot kolku se ceka ja 3 meseca sedim nema ukaz[DOUBLEPOST=1522478522][/DOUBLEPOST]Ova stana ludilo vise ne znam kako pominuvaat drugite dali nekoj ima ukaz potpisano 2016/oktombar

I Jas sum od Oktomvri 2016 i aber nema da se smeni toa proverka od viceprezidenta.....
:([DOUBLEPOST=1522526645][/DOUBLEPOST]
I Jas sum od Oktomvri 2016 i aber nema da se smeni toa proverka od viceprezidenta.....
:(
Denes i posrednikot mi se javi dali brojceto si go proveruvam, demek i na tie so prvi bratucedi im gi potpisuvale a cudno mu bilo na mene so brat bugarin uste ne

Државен архив, па матично по уверение. 1000 пати ја пишав процедурата[DOUBLEPOST=1522488552][/DOUBLEPOST]Ај да ве прашам, да предпоставиме хипотетична ситуација,
Бугарија ќе издаде државјанство на секој еден македонски, српски, или украински граѓанин, кој е подготвен да живее во Бугарија минимум 5 години. Условите ќе се содржат во одредени критериуми (образование, стручност, години...), а обврските на Бугарија ќе бидат од сместување и вработување според стручност.
Кој би се нафатил да живее и работи во Бугарија, 5 години, за да може да добие државјанство????
А ти некоја анкета праиш или што? Ова ти текна додека возеше камионот или одмараш на некој паркинг моментално?

I mene veke ludilo me faka i jas sum intervju 2016 i uste nema nisto citam ovde ukazi no kaj mene nema nisto

А ти некоја анкета праиш или што? Ова ти текна додека возеше камионот или одмараш на некој паркинг моментално?

Ни анкета правам ниту возам. Можам да сум безобразен, но нема да ги хранам твоите фрустрации.
Ова е предлог програма поднесена во петокот, како иницијатива за да се олесни добивањето на државјанства на оние без доказ.

само љубопитност, доколку некој/а се омажи/ожени со бугарски државјанин и сака да добие нивни документи дали ке помине низ вакви голготи како што поминувате?
Муабетов е брак за пари поради документи дали постои со бугариве ?

Државен архив, па матично по уверение. 1000 пати ја пишав процедурата[DOUBLEPOST=1522488552][/DOUBLEPOST]Ај да ве прашам, да предпоставиме хипотетична ситуација,
Бугарија ќе издаде државјанство на секој еден македонски, српски, или украински граѓанин, кој е подготвен да живее во Бугарија минимум 5 години. Условите ќе се содржат во одредени критериуми (образование, стручност, години...), а обврските на Бугарија ќе бидат од сместување и вработување според стручност.
Кој би се нафатил да живее и работи во Бугарија, 5 години, за да може да добие државјанство????
Секaде у цел свет пoсле минимум 5 гoдини пoстoјaн престoј имaш прaвo дa се стекнеш сo држaвјaнствo нa држaвaтa кaде си живеел(негде 7 a негде 8)тaкa дa чукни си глaвaтa и рaзмисли мaлку штo пишувaш.Штo е тукa сензaциoнaлнo?

Последно уредено:
Секaде у цел свет пoсле минимум 5 гoдини пoстoјaн престoј имaш прaвo дa се стекнеш сo држaвјaнствo нa држaвaтa кaде си живеел(негде 7 a негде 8)тaкa дa чукни си глaвaтa и рaзмисли мaлку штo пишувaш.Штo е тукa сензaциoнaлнo?
Не е сензационално (никогаш не ми е целта да правам сензација), но е симптоматично, најверојатно не даваат, поради тоа што знаат дека работата не им е во прилог да даваат. 99% земаат пасош и заминуваат надвор од Бугарија. Можеби сакаат на некој начин да ја спречат таа депопулација, тоа може да ни е само во прилог. Тоа ми е намерата зад муабетот

Не е сензационално (никогаш не ми е целта да правам сензација), но е симптоматично, најверојатно не даваат, поради тоа што знаат дека работата не им е во прилог да даваат. 99% земаат пасош и заминуваат надвор од Бугарија. Можеби сакаат на некој начин да ја спречат таа депопулација, тоа може да ни е само во прилог. Тоа ми е намерата зад муабетот
Велиш ке дaвaле пoсле минимум 5 гoдини престoј.Дo сегa не дaвaле? Штo е тукa нoвo те прaшувaм?

Велиш ке дaвaле пoсле минимум 5 гoдини престoј.Дo сегa не дaвaле? Штo е тукa нoвo те прaшувaм?

Новото е што одредени лица ќе можат преку одредени критериуми да аплицираат за добивање работна виза во Бугарија.
Бугарија би била должна на тие лица да им обезбеди работа и сместување, односно услови за трајно населување. За 5 г државјанство ти следи по натурализација, значи сите не осудувани ќе добијат, нема да е потребно ни доказ ни ништо. Мислам дека најмногу ќе ќарат студентите.

Новото е што одредени лица ќе можат преку одредени критериуми да аплицираат за добивање работна виза во Бугарија.
Бугарија би била должна на тие лица да им обезбеди работа и сместување, односно услови за трајно населување. За 5 г државјанство ти следи по натурализација, значи сите не осудувани ќе добијат, нема да е потребно ни доказ ни ништо. Мислам дека најмногу ќе ќарат студентите.
И сегa е тaкa.Сo прoизхoд кoј мoже секoј дa гo извaди, секoј штo се вели,земaш визa д и сo визaтa дoбивaш лк зa пoстoјaн престoј и пoсле 5 гoдини држaвјaнствo.

Одговорот не е хипотетички туку реален. Еве јас добив државјанство и живеам во Софија. И со происход може да се живее и работи,не мора државјанство. Е сега зависи шѕш сакате од животот и какви квалификации имате. Ќе поедноставам.....јас го продадов станот во Скопје и купив во Софија стан за истите пари слична квадратура. Работа има колку сакаш,во Софија невработеност е 5
проценти. Работам во фирма земам многу солидна плата и сопругата исто...јас сум 46 години и не морам да заработувам многу. Имам стан, работа,кола, децата учат признат универзитет воБугарија и цел свет. Друго,тука сум како дома, јазичната бариера се надминува брзо и луѓето те прифаќаат многу бргу. Ние сме браќа за нив. Со овие доходи тука живеам дупло подобро од Скопје. Плус нема толку проста маса,иако и тука има наплив на простаци. Е сега кој како милува. Јас сакам мирен живот,без да кршење јазик. Секој викенд Банско, Боровец, Грција итн. А работа има многу. Пример еден мој пријател водоводџија е зафатен два месеци однапред. Заработува и преку 1000еу месечно. Фалат занаетчии,компјутерџии,доктори, инженери..... моментално во Софија има околу 15000 слободни работни места. Е сега се е индивидуално...за разлика од македонија тука добриот работник ги диктира условите....... јас лично ја одбрав Бугарија не е како запад само посо куча и обратно.... секој со своја среќа
И што си направил?Си продал се во Скопје за со истите пари да купиш во Софија.Му доаѓа исто како да се фалам дека сум продал стан во Карпош 4 и сум купил во Аеродром.Ти ништо не си купил со заработени пари.
За работа збориш дека убаво се печалело и се живеело.Прашај го водоводџијата по колку саати дневно работи за тие 1000€ месечно?Знаеш дека и во Ск со толкава саатнина како занаетчија односно водоводџија истите пари ќе ги заработиш?Дај некое инфо по маркетите,текстилните фабрики или угостителите како преживуваат значи оние профили кои се најбарани и најслабо платени.Од тие 15.000 слободни места ти гарантирам дека само 2.000 се со плата над 400€.Се друго е утепано,плата колку да преживееш.
За проста маса нема потреба да дискутираме.Сите знаеме,ене каде е Софија нема човек што не бил.

На крај сигурен сум дека ни еден не го интересира животот во Бг него на запад.

И сегa е тaкa.Сo прoизхoд кoј мoже секoј дa гo извaди, секoј штo се вели,земaш визa д и сo визaтa дoбивaш лк зa пoстoјaн престoј и пoсле 5 гoдини држaвјaнствo.

Да, но не ти обезбедува стан со минимална кирија, а ни работа. Мене ми изгледа оптимистички, гледам дека бараат начин да дадат државјанство на повеќе лица

Citam i vi se cudam na umot.poveke od tri godini cekame pasos i sega 5 god da ziveam vo Bg za pasos?pa dobro be,do tolku nemozat da ne e..t.segde vo svet za 5 god davaat drzavjanstvo i mnogu povreden i porespektabilen pasos ke zemes.na pr.Svedska za tri god registracija ili brak so Svedski drzavjanin ti dava pasos.e koj e povreden?ili na vakov nacin do Bugarski pasos ili na nieden drug nacin.zboruvam za mene licno

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom