Врска немаш ко по обичај.Тоа може и вака да се каже:
3 децении водиме про-Нато политика, и 3 децении водиме про-ЕУ и про западна политика.
Политичарите што ја водеа политиката СЕКОГАШ беа поддржани од Западот, такви корумпирани - за да можат да ги контролираат.
Знаете кој е крив за ова?
Русија.
'Fake news' за 'Fake news' во Македонија [DOUBLEPOST=1522466575][/DOUBLEPOST]Balkan Countries Most Vulnerable to 'Fake' News, Report
The 2018 Media Literacy index of the Open Society Institute in Sofia says Balkan countries are the most susceptible in Europe to 'fake' news – owing to their highly controlled media, low educational levels and low levels of trust in society.
Balkan countries are the most vulnerable in Europe to the "fake" news and post-truth phenomenon, a new report says, blaming media that are highly controlled by the state or business interests, educational deficiencies and low overall trust levels in society.
.
The index puts all Balkan states in the bottom half of the media literacy scale, with Greece and Romania being the “top” performers in 27th and 28th places, followed by Serbia, Bulgaria, Montenegro, Bosnia, Albania, Turkey and Macedonia.
Прегледај го приврзокот 188274
The latter two have the worst scores. According to the report, these are due to very low level of media freedom in Turkey, and the lowest education score in the case of Macedonia.
Алшар, Лорандит ?[DOUBLEPOST=1522466695][/DOUBLEPOST]Znachi deka Grcija i Rusija rabotat na toa Makedonija da ne dobie chlenstvo vo NATO? Hmmm, dali toa znachi deka Makedonija sepak ima nekakvo geostrategisko znachenje na regionalno nivo iako nie si mislime deka MKD e crna dupka, vukojebina i sl. ama golemite sili znaat neshto shto nie ne znaeme.
Еми за нив Али, ко за тебе Никола.Косово од што живее?
Друже Али е бог за љочкиве.Нив кур ги боли колку украл зошто си ја тера националната агенда.Прашај некој љочка да одбере помеѓу минимална плата 500€ или закон за двојазичност ќе ти стане јасно колку Али е моќен.
Грешка си.Мене ми е идол Зоки од Муртино.После гласањето против Израел во ОН,острата осуда за ракетната програма на Северна Кореа,протерување на руски дипломат и осуда за ракетните напади на Хутите врз С.Арабија Зоки ми стана број еден лидер кој некогаш ја водел Македонија.Еми за нив Али, ко за тебе Никола.
Добро е и тебе ти дојде како вакцина промената на власта. Не е повеќе 'Црпнатиот Зоки', туку Зоки од МуртиноГрешка си.Мене ми е идол Зоки од Муртино.После гласањето против Израел во ОН,острата осуда за ракетната програма на Северна Кореа,протерување на руски дипломат и осуда за ракетните напади на Хутите врз С.Арабија Зоки ми стана број еден лидер кој некогаш ја водел Македонија.
Македонската империја се враќа на големи врати.Шибаме на сите страни на планетава.
П.С
Мислам дека Ердоган најмногу ќе го папа.Ќе види кој е Зоки од Муртино.Копилето ќе терал инает со ЕУ сега ќе ги сноси последиците од зокита.
Не е до промена на власта.Кога стана Зоки светски лидер,од тој момент за мене е идол.Добро е и тебе ти дојде како вакцина промената на власта. Не е повеќе 'Црпнатиот Зоки', туку Зоки од Муртино
Косово живее од дрога бело робје оружје и шверц, и тоа не живее него преживува затоа што дисперзијата на богатството е очајна. Ахмети во рамки на Голема Албанија треба институционално да си го мери со Тачи, Харадинај, Пацоли, Рама и уште којзнае колку незнајни “јунаци”. Многу веројатно е во една таква Голема Албанија факторот Али да го најдат бетониран у темелите на некоја дивоградба у Призрен. Ти глеј со какви играчи си прават местенки Тачи и Харадинај не па Али ќе му дозволат да си игра господар, што и дефакто е во МК благодарение на Македонските премиери. Не е тешко да се заклучи дека на никој моментален моќник од ДУИ или било кој од нивните партии, ама апсолутно не му одговара Голема Албанија.Косово од што живее?
Друже Али е бог за љочкиве.Нив кур ги боли колку украл зошто си ја тера националната агенда.Прашај некој љочка да одбере помеѓу минимална плата 500€ или закон за двојазичност ќе ти стане јасно колку Али е моќен.
Трамп врска нема што зборува или пак чул ама не дочулЗавчера мислам имаше една изјава или твит на американската плавуша, дека САД ќе се повлечат од Сирија.
Пројде некако незабележано ама мене ми се стори доста појаснувачко, за ситуацијата во регионов па и што се однесува до Мк.
Во превод тоа значи дека:
1. Со Русите е договорено дека таму нема да помине никаков, нафтовод гасовод од Катар, ОАЕ и Русија ќе си остане главен снабдувач на Европа со овој енергенс .
2.Повлекувањето на САД( макар и проформа) значи отказ на подршката на курдите во Сирија и оставање на Турција да управува со тој регион.Со тоа Турција покрај другото, слободно ќе менаџира и со бегалците и со нивниот тек до Европа.
3.НЗС за Мк и уште 2-3 т.н. држави од регионов е дека ќе си останеме монета за поткусурување, со подршка од Турција и притисок од Грција и Русија а кобајаги заштитени од НАТО и ЕУ.
Па не би рекол, он така на будалски си ги турка работите. Демек недоветен!Трамп врска нема што зборува или пак чул ама не дочул
Јас мислам дека тој појма немаПа не би рекол, он така на будалски си ги турка работите. Демек недоветен!
Не дека стварно ќе се тргнат од таму ама некоја финта има!
Зошто не им одговара на ДУИ голема Албанија затоа ја спроведуваат 17 години стогодишната агенда за соединување на сите албански држави.Од тој пат немаат скршнато ни милиметар а тендерите им се бонус благодарение на СДС и ВМРО.Ахмети е пред пензија,ниту има намера да си го мери со Пацоли,Рама или Тачи.За него е голема чест доволно да се напомени во нивната историја како основоположник на голема Албанија и да биде опеан во некој песна како Јашари.Косово живее од дрога бело робје оружје и шверц, и тоа не живее него преживува затоа што дисперзијата на богатството е очајна. Ахмети во рамки на Голема Албанија треба институционално да си го мери со Тачи, Харадинај, Пацоли, Рама и уште којзнае колку незнајни “јунаци”. Многу веројатно е во една таква Голема Албанија факторот Али да го најдат бетониран у темелите на некоја дивоградба у Призрен. Ти глеј со какви играчи си прават местенки Тачи и Харадинај не па Али ќе му дозволат да си игра господар, што и дефакто е во МК благодарение на Македонските премиери. Не е тешко да се заклучи дека на никој моментален моќник од ДУИ или било кој од нивните партии, ама апсолутно не му одговара Голема Албанија.
Они си го имаат најидеалниот систем - држава у држава, а цехот го плаќа македонскиот даночен обврзник. Зашто побогу би си рушеле добитно ливче со Г. Албанија? Лапај си кеш од будалите што плаќаат даноци, лапај си тендери, од време на време изгласај си некое законче на наци основа колку да ја задоволиш сиромашната раја у албанските редови и накриви кечето. И така тераат еве веќе 17 години. Ејјј 17 години од вкупно 27, поише од пола период на постоење на независна Македонија.
А кој им брани да не напраат Голема Албанија?Зошто не им одговара на ДУИ голема Албанија затоа ја спроведуваат 17 години стогодишната агенда за соединување на сите албански држави.Од тој пат немаат скршнато ни милиметар а тендерите им се бонус благодарение на СДС и ВМРО.Ахмети е пред пензија,ниту има намера да си го мери со Пацоли,Рама или Тачи.За него е голема чест доволно да се напомени во нивната историја како основоположник на голема Албанија и да биде опеан во некој песна како Јашари.
Косово покрај дрога,оружје и проституција огромна финансиска помош добиваат и од "нашите стратешки партнери" и од нивната дијаспора.Ако е така како што ти тврдиш дека не живееле туку само преживувале доволен е податокот дека имаат најголем наталитет во Европа.Да немаш а да раниш десетина усти богами тешко.
Тоа е разликата помеѓу нив и нас.Додека ние сонуваме минимална плата од 500€ они сонуваат да си ги припојат останатите албански земји кон Албанија.