Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265
Мислиш на она мнозинство кое гласаше за Заев и коалицијата на последните парламентарни и локални избори?
Јас се сомневам дека мнозинството гласало за договор под овие услови, промена на идентитет, јазик, GornaMakedonija слеано и без превод, промена на устав...не верувам дека мнозинството граѓани на државава ако утре се одржи референдум ќе прифати промена на име под овие услови.
Впрочем, мене не би ме чудело Заев да исфорсира решение изгласано без референдум, во собрание.
Da bas na toa mislam, posebno na toa sto glasase za lokalnite. I oti se somnevas, ne bese nekoja tajna toa pa od nigde nikade izleze. Si imase kazano Zaev i SDSM sto i kako planiraat da napravat. Toa sega deka nekoj tuka glumat ludilo ili kako nie vo podrum bevme , pa jas glasav protiv a ne za, imav kako najdobri nameri ama ete me prelagaa i slicni na niv srceparatelni samosmiruvacki izjavi i ne e bas nekoja uteha. Dotolku sto pomegju parlamentarnite i lokalnite pomina dovolno vreme za da se vidi kolku e satot, za onoj koj sakase da vidi sekako. Bonus na toa e sto gragjanite poveke se nasekiraja i povekje prasina krenaa za edna posrana izmena na zakon za pusenje otkolku za ova so promena na imeto i se drugo vo megjuvreme za koe ne ubeduvaja deka ne postoi.
I za kraj neznam koj za sto glasal i kakvi motivi imal, dali glasal protiv ili za, na krajot livcinjata se brojat, a tie za zal ili za srekja kazuvaat nesto drugo a toa e deka na poslednite izbori ogromen broj na gragjani so pravo na glas im ja dadoa doverbata na SDSM i koalicijata sto so drugi zborovi bi znacelo deka se soglasuvaat so nivnata programa si se somneval ti vo toa ili ne.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.448
Поени од реакции
87.167
Потегов со протерување на рускиот дипломат од наша страна, е на исто рамниште со оној случај кога Косово реши да воведе санкции кон Русија.

Кое дно од држава сме еј, нит сме во ЕУ и НАТО, а се солидаризираме со нив.

Хрк, ПУ!!!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265
Ако Заев го направи тоа и добие пак на следните изори, тогаш - да, мнозинството гласало за тоа.
Od druga strana ako Zaev go napravi toa i izgubi na slednite izbori stetata ke bidi napravena i toa nepopravlivo.

V

viktora

Гостин
Македонија покажува солидарност со ЕУ: Од земјава ќе биде протеран еден руски дипломат
Руските дипломати протерани од 14 земки
http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=150050

ама НЕ од Грција, Кипар, Австрија, Унгарија и други членки на ЕУ ..
работата е видела жаба да се коњ поткива...

а чекаме Русија да не подржи во спорот со името...
водиме 24/7 ку*опошачка политика, со што уште повеќе се одалечуваме од НАТО и ЕУ
Да му ебам матер,,па со ЕУ и Русија почнавме да си ги мериме куровите?Црепов има ли памет?

Член од
28 август 2013
Мислења
4.375
Поени од реакции
13.323
Потегов со протерување на рускиот дипломат од наша страна, е на исто рамниште со оној случај кога Косово реши да воведе санкции кон Русија.

Хрк, ПУ!!!
Непотребно правење непријатели. Лудило...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265

Хрк, ПУ!!!
Ko ke si go dajs gazot pod kirija obicno taka idi :toe:
P.s proveri nekoj dali stvarno e taka ili samo ste procitale na nekoj portal?

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Можно е и референдум со цака. Две прашања во едно на пр: Дали сте за влез во НАТО и промена на името?[DOUBLEPOST=1522087884][/DOUBLEPOST]Мене мн други работи ме секираат мн пивеќе од името. Последно што ме секира е името.
Мене лично повеќе ништо не може да ме изненади. И во право си, ние внатрешните проблеми ги решивме па сега името дојде на ред. Ама веќе кога правиме муабет...

Ако Заев го направи тоа и добие пак на следните изори, тогаш - да, мнозинството гласало за тоа.
Ако еднаш те зафркнам тогаш си ми верувал и не е твоја вина. Ако тоа го направам по втор пат, тогаш ќе треба да се преиспиташ на кого си му ја дал твојата доверба. Народот 11 години го гласаше паторот така да ништо не ме чуди да се случи ова што велиш. Имаме искуство и премногу со овие работи, финтата е што не учиме од грешките

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
..na krajot livcinjata se brojat, a tie za zal ili za srekja kazuvaat nesto drugo a toa e deka na poslednite izbori ogromen broj na gragjani so pravo na glas im ja dadoa doverbata na SDSM i koalicijata sto so drugi zborovi bi znacelo deka se soglasuvaat so nivnata programa si se somneval ti vo toa ili ne.
На локалните избори им дадоа глас (иако имаше и други моменти) за канализации, за улици, за осветлување... А на собраниските избори, не им дадоа најдолема поддршка.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
gledase li nekoj debata na kanal5? Slusavte li so zbori halili, ima li nekoj na toa murtinskoto govedo da mu pokaze so se desava i koe e toa edno opstestvo za site?

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Да на локалните доби голема поддршка.[DOUBLEPOST=1522089295][/DOUBLEPOST]
gledase li nekoj debata na kanal5? Slusavte li so zbori halili, ima li nekoj na toa murtinskoto govedo da mu pokaze so se desava i koe e toa edno opstestvo za site?
Не ама се мислам и дали да гледам. Преку глава ми е вече тензии во душава да си правам од недоквакани политичари.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Да му ебам матер,,па со ЕУ и Русија почнавме да си ги мериме куровите?Црепов има ли памет?
Непотребно правење непријатели. Лудило...
Јас знам дека ние играме по ноти од запад, ама овој пат не мораше. Се сведува на шпекулации. Мислам дека западот ќе има разбирање ако останеме на страна.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265
На локалните избори им дадоа глас (иако имаше и други моменти) за канализации, за улици, за осветлување... А на собраниските избори, не им дадоа најдолема поддршка.
Uste ke se baftame so toa za parlamentarnite? VMRO i koalicijata dobija najpovekje pratenici no ne dovolno za da formiraat vlada. Drugite si se dogovorija i zavrsija rabota. Imaat mnozinstvo vo parlamentot i toa e toa. Kako sakas vrti suci isto ti doagja. Zavrsena prikazna e toa.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom