Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Momentalno se e zakoceno a ke se otkoce posla 4 godini. Ke ima pretsedatelski izbori i ako togas dojde drug pretsedatel i Jotova da se smene od viceprezident[DOUBLEPOST=1521916610][/DOUBLEPOST]
Ne podnasajte dokumenti ne si gubite vremeto
Баш сега не е закочено. Само станаа поригорозни

Абе гледате дека оди работава тие што имаат вистинско потекло ќе земат пасош тие што немаат ги одбиваат неможе сите да добијат :) пола држава има поднесено за БГ пасапорт

Абе гледате дека оди работава тие што имаат вистинско потекло ќе земат пасош тие што немаат ги одбиваат неможе сите да добијат :) пола држава има поднесено за БГ пасапорт
Не пола едно 90% чекат
И секој кој заслужил и го докажал тоа ќе добие

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

sto so tie sto sme 2016,a sme staveni na dopolnitelna vo 2017,koga kje ne razglesuvaa za da znaeme na sto sme??????

Kakvo e toa Vistinsko Poteklo prijatel sto te pravi tolku golem Bugar a nie drugite 90% ne sme,bash me interesira

Nekoj sto pocnal procedura preku konzulat/ ambasada, kakvi dokumenti se nosat prvo za proizhod? I dali moze da se zaveri potpis kaj makedonski notar za ovoj dokument: Декларација за б'лгарско национално самос'знание (приложение №2) с нотариално заверен подпис ?? Za drugar prasuvam, ke pocnuva procedura preku konzulat

Доказ, родител, дедо, прадедо... документирано
Znaci ako baba ti 1942 koga bile Bugarite na vlast se pogodilo ucela prvo odelenie I normalno I dale sveditelstvo kako sto I'm davale I na soucenickite Romi,Srbi,Turci,Gupci,Vlasi, toa te pravi tebe I na naslednicite od tie Romi,Turci Srbi,Vlasi site ve pravi vas Bugari a jas sto sum nemal sreka Baba mi bash tie 4 godini za vreme na Vtora Svetska Vojna da uci skolo avtomatski ne sum Bugarin. Pa nemojte da zboruvate za dokazi zatoa sto I tie sveditelstva,krstenici I sl vsusnost ne se dokaz deka nekoj e Bugarin, poznavam Vlav koj ima krstenica od Bugarska crkva, vo mestoto kade dedomu ziveel imalo samo Bugarska crkva I tamu go krstile,sega toj ke dobie drzavjanstvo Bugarsko zatoa sto ima "Vistinsko Poteklo" a jas koj sum navistina Bugarin nema,HAHAHA. Bugarija treba da odluci dali Makedoncite seuste gi smeta za Bugari ili ne, ako gi smeta togas sekoj sto ke dokaze deka e Makedonec treba da smeta deka e isto kako da dokazal deka e Bugarin, togas site Makedonci ke dobijat drzavjanstva, I problemot ke bide resen za site.

sakam da izvadam privremena licna bg karta i bg vozacka dozvola e sea so niv dali smeam da vozam bg kola vo mkd ili samo za u bg vazi ovaa

Znaci ako baba ti 1942 koga bile Bugarite na vlast se pogodilo ucela prvo odelenie I normalno I dale sveditelstvo kako sto I'm davale I na soucenickite Romi,Srbi,Turci,Gupci,Vlasi, toa te pravi tebe I na naslednicite od tie Romi,Turci Srbi,Vlasi site ve pravi vas Bugari a jas sto sum nemal sreka Baba mi bash tie 4 godini za vreme na Vtora Svetska Vojna da uci skolo avtomatski ne sum Bugarin. Pa nemojte da zboruvate za dokazi zatoa sto I tie sveditelstva,krstenici I sl vsusnost ne se dokaz deka nekoj e Bugarin, poznavam Vlav koj ima krstenica od Bugarska crkva, vo mestoto kade dedomu ziveel imalo samo Bugarska crkva I tamu go krstile,sega toj ke dobie drzavjanstvo Bugarsko zatoa sto ima "Vistinsko Poteklo" a jas koj sum navistina Bugarin nema,HAHAHA. Bugarija treba da odluci dali Makedoncite seuste gi smeta za Bugari ili ne, ako gi smeta togas sekoj sto ke dokaze deka e Makedonec treba da smeta deka e isto kako da dokazal deka e Bugarin, togas site Makedonci ke dobijat drzavjanstva, I problemot ke bide resen za site.

Бараат папири било какво сведителство црно на бело, важно да го имаш како доказ, се друго е небитно.

Орле брат, се прави јасна дистинкција помеѓу имињата на албанците, ромите, власите и македонците (бугарите). За жал во право си... се бара документ, официјален и од државен орган а не од сексуален. Таков е законот и никој не навива против друг, барем не јас. Всичко си има процедура а секоја процедура е регулирана со закон. Така да ај да не губиме време и енергија да докажуваме кој е повеќе во право. Да изнајдиме начин да си помогнеме ако имаме нешто да кажеме нека е некоја информација а не фрустрација[DOUBLEPOST=1521932725][/DOUBLEPOST]
Бараат папири било какво сведителство црно на бело, важно да го имаш како доказ, се друго е небитно.
Краток и јасен, не го тупиш како мене

Ne poveke od 1do2% od Makedoncite imaat stari dokumenti, toa Bugaria go znae, barem neka bidat posteni da kazat dali davaat na tie so potvrdi, bratucedi, tetki,vujkovci, strikovci ili ne davaat da ne si pravime trosoci za djabe nie sme 90% od site barateli[DOUBLEPOST=1521934034][/DOUBLEPOST]
Орле брат, се прави јасна дистинкција помеѓу имињата на албанците, ромите, власите и македонците (бугарите). За жал во право си... се бара документ, официјален и од државен орган а не од сексуален. Таков е законот и никој не навива против друг, барем не јас. Всичко си има процедура а секоја процедура е регулирана со закон. Така да ај да не губиме време и енергија да докажуваме кој е повеќе во право. Да изнајдиме начин да си помогнеме ако имаме нешто да кажеме нека е некоја информација а не фрустрација[DOUBLEPOST=1521932725][/DOUBLEPOST]
Tebe so vrski, pari I prijateli te vratija vo procedura odkoga te odbija I sega ti se najde da kazuvas za toa kaov bil zakonot,HAHAHAHA,da se pocituval zakonot ke bese odbien a ne preku redoj cekas potpis od Jotova.

Последно уредено:
Ne poveke od 1do2% od Makedoncite imaat stari dokumenti, toa Bugaria go znae, barem neka bidat posteni da kazat dali davaat na tie so potvrdi, bratucedi, tetki,vujkovci, strikovci ili ne davaat da ne si pravime trosoci za djabe nie sme 90% od site barateli[DOUBLEPOST=1521934034][/DOUBLEPOST]
Tebe so vrski, pari I prijateli te vratija vo procedura odkoga te odbija I sega ti se najde da kazuvas za toa kaov bil zakonot,HAHAHAHA,da se pocituval zakonot ke bese odbien a ne preku redoj cekas potpis od Jotova.
Со тој закон ме прекинаа, а со тој и ме вратија во процедура. Ни пари ни врски, правно со адвокат. Јебига, во нив е и каменот и оревот. Играме по нивни правила

Не пола едно 90% чекат
И секој кој заслужил и го докажал тоа ќе добие

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
јас велам 99%[DOUBLEPOST=1521939988][/DOUBLEPOST]
ЖИТИ СЕ кој е тој овде кој има стварно вистински доказ за БГ потекло гледаш дека сите одат со потврди,браќа,тетки,баби,и некакви си дипломи от кафеани и бакалници,ако брат ми има амерички пасош незначи дека ми следува автомацки и мене и дека тоа ме прави прав американец..[DOUBLEPOST=1521940104][/DOUBLEPOST]
Со тој закон ме прекинаа, а со тој и ме вратија во процедура. Ни пари ни врски, правно со адвокат. Јебига, во нив е и каменот и оревот. Играме по нивни правила
пробав и преку адвокат бидејки сум прекратен от 2012 но ништо и от тоа не излезе....

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom