Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Odamna ne sum pisala na ovaa tema.Me interesira dali otkako ke izleze drzavjanstvoto ima rok za kolku vreme mozes da go podignes.Oti slusnav edna informacija a mozebi i dezinformacija deka imalo rok.Go prasav toj sto mi gi trcka rabotite vo Sofija rece deka nema vrska toa.

После овој статус следи или -Положително становиште-предстои издавање на указ-или недај боже да те стават на таа фамозна дополнителна проверка ,па пак на финална ,па на положително.После положително пак имаш две опции или да ти потпише Јотова указ и да си го земеш државјанството,или да те стават на проверка од Вицепрезидент а тука никој незнае колку се чека за потпис.
Posle dopolnitelna nema pak finalna.kolku pati ke ima finalna,100?ili prekratuvanje ili ukaz

batec istiot status i mene mi se smena sabajlevo, a sho e sledno pojma nemam... prvpat srekavam vakov status ... ako imas nekakva informacija ili bilo koj drug neka spodeli pozdrav do site dezurni forumdzii
Tava ti znaci ili je pomines ili je si na dopolnitelna I je si cekas kojznae do koga

Lazar Mladenov post><Случва ли се поредното предавство спрјамо б'лгарите изв'н границите на с'временна Б'лгарија? Шепа хора, одлучват за с'дбата на други, р'ководени от собствената суета, а не от принципи и правила одредени с'с закон. Как иначе да се објасни че едно правило важи за едни, но не и за други? Да откажеш гражданство на нјакој којто го е чекал четири или дори ПЕТ години, с редовни документи, това не може а да не е срам не виден за тези които го правјат. К'де ви е патриотизма в тези моменти? Или таја сладка приказка ви служи само за получаване точки пред избори? С кое право си позволјавате да ни наричате нај-романтичната част от б'лгарската историја, а с'штевременно ни санкционирате? Разделихте ни народа тук, надјавајки се с това полесно и да го управлјавате, с'здадохте враждебност и напрежение и с това поможихте на кого? На кого? Унгарците дадоха милион гражданства на своите изв'н границите, Рум'нците дадоха ДВА милиони! Вие не сте кад'рни да дадете двеста хилјади!? Која е логиката која ви р'ководи? Европејска не е, видјахме от примерите по горе.[DOUBLEPOST=1521711553][/DOUBLEPOST]СЛЕДУВА ОТКАЗ НА СИТЕ БАРАЊА ОД 2014,2015 ШТО ЧЕКААТ.СЕ СПРЕМА ПРОТЕСТ ПРЕД МИНИСТЕРСТВО ЗА ПРАВДА ВО СОФИЈА

Последно уредено:
Ako ima nekoj kontakt od dobar posrednik so mozi da pomogni nesto za zaglavenive od 2014 neka pisi ili broj za kontakt od kustendil kako se vikase posrednikot

Lazar Mladenov post><Случва ли се поредното предавство спрјамо б'лгарите изв'н границите на с'временна Б'лгарија? Шепа хора, одлучват за с'дбата на други, р'ководени от собствената суета, а не от принципи и правила одредени с'с закон. Как иначе да се објасни че едно правило важи за едни, но не и за други? Да откажеш гражданство на нјакој којто го е чекал четири или дори ПЕТ години, с редовни документи, това не може а да не е срам не виден за тези които го правјат. К'де ви е патриотизма в тези моменти? Или таја сладка приказка ви служи само за получаване точки пред избори? С кое право си позволјавате да ни наричате нај-романтичната част от б'лгарската историја, а с'штевременно ни санкционирате? Разделихте ни народа тук, надјавајки се с това полесно и да го управлјавате, с'здадохте враждебност и напрежение и с това поможихте на кого? На кого? Унгарците дадоха милион гражданства на своите изв'н границите, Рум'нците дадоха ДВА милиони! Вие не сте кад'рни да дадете двеста хилјади!? Која е логиката која ви р'ководи? Европејска не е, видјахме от примерите по горе.[DOUBLEPOST=1521711553][/DOUBLEPOST]СЛЕДУВА ОТКАЗ НА СИТЕ БАРАЊА ОД 2014,2015 ШТО ЧЕКААТ.СЕ СПРЕМА ПРОТЕСТ ПРЕД МИНИСТЕРСТВО ЗА ПРАВДА ВО СОФИЈА
Zosto nosevme dopolnitelni dokumenti,za otkaz da ni se spremat?OVAJ POST SO REZERVA!!!

Ima nekoj sto ne odnesl zatoa tropaat. Ima mnogu sto se na dopolnitelna sto ne odnele original star dokument.
Еве јас им однесов па ќе видеме дали ќе ми дадат. Само шо преписките ги прегледуваат со брзината на желките, да не речам тие што им однесовме документи за взходјашт потекло како за инат не не прегледуваат.

Ве молам кој има прашања за интервју да ми прати во порака , сега сум за брзо во конзулат бт

neznam sto da kazam,mene mi e cudno od tolku mnogu luge sto cekame za drzavjanstvo tolku le nikoj da nema barem eden covek blizok vo tie komisii sto gi razgleduvaat tie dokumenti da kaze sto navistina se slucuva.Nikoj nisto tocno ne moze da kaze samo si nagagjame i si stvarame nervoza!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom