Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.872
Поени од реакции
23.266
Ја маде кажи у кој пост ова го прочита? Реков дека нема да губам време со тебе веќе, ама ај многу ме интересира каде го прочита ова и што па толку тебе те потресе?
So cel um mislis deka sega ke zastanam i ke ti gi baram kurtonskite postovi ?
Ke ti dadam eden hint pa zemi pobaraj si sam so lajna imas jadeno uste koga bese svez kurton tuka na forumot. Za referendumot za teritorijalna pravevme muabet.
I zosto mislis deka nesto od tebe napisano ke me potresi. Ta ti pisis ta random sarenolik kurton ili komunjar pisi. Sekako ste talogot na opstestvoto , stetni bubacki :sick:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
So cel um mislis deka sega ke zastanam i ke ti gi baram kurtonskite postovi ?
Ke ti dadam eden hint pa zemi pobaraj si sam so lajna imas jadeno uste koga bese svez kurton tuka na forumot. Za referendumot za teritorijalna pravevme muabet.
I zosto mislis deka nesto od tebe napisano ke me potresi. Ta ti pisis ta random sarenolik kurton ili komunjar pisi. Sekako ste talogot na opstestvoto , stetni bubacki :sick:
Ако бараш куртони, почни у изметот да си ги бараш...
За територијалната стојам и ден денес на мислењето, теле ниедно. Во Струга реакцијата беше спонтана и самиот сакав бучко да го запалат таму, ама пак твоите ќутеа и викаа „ете, сдс...ете, сдс...“ Сте излегле бе на протест некогаш кога не сте биле на власт? Кога не ве викале по смс со уцена дека ќе летате од работата што ви била дадена за глас?
Одевте у 2015-та година пред штаб на сдс како „жртви на транзицијата“, а нешто што сега пред нос ви се случува „турни ме да кинисам“. Тоа те праи исто опортунистичко гомно како Туфка, со тоа што таа ќе си ја лади п***ата во Италија, а тебе ќе ти даваат 7000 за да работиш на паркинг.....а за државата к** ве заболе и двајцата. Ти само си мислиш дека си поголем патриот од некого...

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Не бранам ја никого, прочитај членот погоре што пишал. Ја само спомнав дека веќе не е до партијата која што е на власт, туку е проблемот систематски и ова се однесува исклучиво на проблемот со Албанците.
По мене во нашето општество ситуацијата е зрела за третта опција и кај нас и кај браќава, која што ке се огради и дистанцира од досегашнице бандити на власт, неможеш да владееш со ликови како Грујо, Јанакиевски, Милошевски, Бонева, Шекеринска, Заев кои се корумпирани до максимум... туку по мене треба истите да се тргнат од политичкиот живот и да дојде третта опција која што ке работи професионално, а не на Министерски и останати јавни и државни функции полтрони кои што немаат 5 години работно искуство надвор од политиката, туку да се постават луѓе со професионален и морален интегритет, кои што имаат муда во ситуации да кажат НЕ и на највисоките функционери од власта.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.872
Поени од реакции
23.266
Ако бараш куртони, почни у изметот да си ги бараш...
За територијалната стојам и ден денес на мислењето, теле ниедно. Во Струга реакцијата беше спонтана и самиот сакав бучко да го запалат таму, ама пак твоите ќутеа и викаа „ете, сдс...ете, сдс...“ Сте излегле бе на протест некогаш кога не сте биле на власт? Кога не ве викале по смс со уцена дека ќе летате од работата што ви била дадена за глас?
Одевте у 2015-та година пред штаб на сдс како „жртви на транзицијата“, а нешто што сега пред нос ви се случува „турни ме да кинисам“. Тоа те праи исто опортунистичко гомно како Туфка, со тоа што таа ќе си ја лади п***ата во Италија, а тебе ќе ти даваат 7000 за да работиш на паркинг.....а за државата к** ве заболе и двајцата. Ти само си мислиш дека си поголем патриот од некого...
Nemam izlezno na protest, ni porano ni sega niti planiram vo idnina. Mnogu pati go imam kazano toa.
Od druga strana ti bese aktiven ucesnik na sarenata revolucija ili ke se ogradis i od nea?
Kako vi trgna uste nekoj mesec ke pisis deka za VMRO si glasal :ROFLMAO:
Tuku vekje koga si tuka za sto se krivi SDSM vsusnost od nezavisnosta pa do den denesen. Ima nesto takvo ili ?

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Nemam izlezno na protest, ni porano ni sega niti planiram vo idnina. Mnogu pati go imam kazano toa.
Od druga strana ti bese aktiven ucesnik na sarenata revolucija ili ke se ogradis i od nea?
Kako vi trgna uste nekoj mesec ke pisis deka za VMRO si glasal :ROFLMAO:
Tuku vekje koga si tuka za sto se krivi SDSM vsusnost od nezavisnosta pa do den denesen. Ima nesto takvo ili ?
За дпне нема да гласам до крај на живот. Протестирав против корупција, корумпирано судство, распаднато здравство, катастрофално образование, отселување на население, насилничко градење и уништување зеленило...за мене шарената револуција и тогаш беше патетична камуфлажа, сдс го киднапираше отпорот, ама не ми беше страв да излегувам, за разлика од многу (не како тебе, на тебе ти беше убаво) што си мислеа дека паторот ќе владее to the end of ages со репресии и заќутување. На кратко - јас сум на тоа да престане да се ебе народов, а ти си да се смени ебачот, поточно да се врати стариот....не сме на иста таласна дужина. Сеа ти смета што го критикувам сдс? Да не планираш таму да се префрлиш?

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
За дпне нема да гласам до крај на живот. Протестирав против корупција, корумпирано судство, распаднато здравство, катастрофално образование, отселување на население, насилничко градење и уништување зеленило...за мене шарената револуција и тогаш беше патетична камуфлажа, сдс го киднапираше отпорот, ама не ми беше страв да излегувам, за разлика од многу (не како тебе, на тебе ти беше убаво) што си мислеа дека паторот ќе владее to the end of ages со репресии и заќутување. На кратко - јас сум на тоа да престане да се ебе народов, а ти си да се смени ебачот, поточно да се врати стариот....не сме на иста таласна дужина. Сеа ти смета што го критикувам сдс? Да не планираш таму да се префрлиш?
Е тука е Алма проблемот што третите опции се партии на бивши функционери од сдсм или вмро, а тврдат дека се фриленц.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Само еволуцијата на пушачите на паторот тапка у место.
Истото го пишувам од кога сум на форумов, ама од ташаците на паторот не ви се читаше многу јасно што пишувам.

...и да, ќе се врати на свети никад, а пак вие глупи ќе си останете.[DOUBLEPOST=1521713889][/DOUBLEPOST]
Е тука е Алма проблемот што третите опции се партии на бивши функционери од сдсм или вмро, а тврдат дека се фриленц.
Немало до сега таква...не знам на кого мислиш, ама ништо конкретно немало до сега. Онаа глупост на уредникот на капитал - зиков и минчо, првиот тежок дудлач на паторот, а вториот тежок бизнисмен на истиот....тоа се гледаше уште у старт кое ѓубре е.
Дури и Левица ќе ти кажам дека е спрдачина (за моја жал). Потекнуваат од движењето Солидарност ако ти текнуе....и кога едни збореа „ај да праиме партија“, други уште тогаш се опрегаа. Не би рекол дека е линеарно поставена, повеќе ми личи на разногласие и суети. А кај ќе убедиш 80% од народов дека идеја може да опраи држава, коа сите сакаат да се крстат у лик.

Последно уредено:
V

viktora

Гостин
Ах бе гомнари едни.Еден живот сте имале не ви се војувало,па Грујо и Бране биле криви....еве што е патриот и како изгледа.Поточно она што не сте вие и што никогаш нема да бидете и на жалост никогаш нема да дознаете.

Анкета на грчка телевизија: Не сум Грк, Македонец сум! (видео)

http://republika.mk/896991

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.126
Поени од реакции
30.219
Ах бе гомнари едни.Еден живот сте имале не ви се војувало,па Грујо и Бране биле криви....еве што е патриот и како изгледа.Поточно она што не сте вие и што никогаш нема да бидете и на жалост никогаш нема да дознаете.

Анкета на грчка телевизија: Не сум Грк, Македонец сум! (видео)

http://republika.mk/896991
NEBANJAT!!!1
SENVICH!!!

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
На фб прочитав за ранетите војници во касарната во Тетово има коментари од Тетовчани дека било пукано во нив.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.702
Поени од реакции
21.201
На фб прочитав за ранетите војници во касарната во Тетово има коментари од Тетовчани дека било пукано во нив.
Некој пајак имало во близина, па се самоповредиле. Која е веројатноста да ги има денес на ТВ заедно со Шеќерка како им честита за храброста ?

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom