Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.872
Поени од реакции
23.266
Е па сега никој не можи да се мери со твојата видовитост затоа и гласаше за ДУИ нели :D
Greska si. Glasav za albanska alijansa nekoja tamu, tri vo edno. Da vi pomozam veke koga mnozinstvoto gragjani si kaza toa sto imase da si kazi na parlamentranite. Do koga ke si igrame republika.
A okolu vidovitosta slobodno vrati se nazad nekolku godini i citni mi gi postovite. Mozi i ke naucis nesto ;)

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Е па сега никој не можи да се мери со твојата видовитост затоа и гласаше за ДУИ нели :D
Е не треба да си видовит за да знаеш дека ДУИ вечно ќе се на власт.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.872
Поени од реакции
23.266
@zmej gorjanin немој пред мадето лош збор за дпне, пошо тоа му е задача - да лови „комуњари“ и потенцијални „комуњари“. Тоа што го кажуваш кај сдс не е за ценење...те разбирам потполно, ама во очите на нашиве орки не можеш да го прикажеш паторот као не-херој. „Виде сеа како му ја истури водата на учкарот?“ - а кога истиот го стави за министер за одбрана, тогаш истото тоа маде што те етикетира, ќутеше ко педер некој. Апсолвирани се одамна овие работи...
Zaboravi da mu objasnis kako VMRO se krivi za se a SDSM samo onaka slucajno se pogodile na pogresno mesto vo pogresno vreme i taka vo poslednite 30 godini plus minus.
P.S Lovam i kurtoni :sneaky:[DOUBLEPOST=1521707855][/DOUBLEPOST]
:icon_lol:

You wish. Комуњар бе. :)

Како сакаш, ја со партии неам ништо. Еве 13 години како сум полнолетен ниту еднаш неам гласано за ништо у државава, нит па некој работа ми нашол. А тоа што си ги рендам ДПМНЕ е ради тоа што се србомани, лопови и лицемери и го брукаат името на ВМРО.
De kazi SDSM cie ime go brukaat , ne se stedi na zborovi.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Zaboravi da mu objasnis kako VMRO se krivi za se a SDSM samo onaka slucajno se pogodile na pogresno mesto vo pogresno vreme i taka vo poslednite 30 godini plus minus.
Lovam i kurtoni :sneaky:[DOUBLEPOST=1521707855][/DOUBLEPOST]
De kazi SDSM cie ime go brukaat , ne se stedi na zborovi.
Не штедам маде...
Доста ми е од докажување на тебе што и како мислам. Да имаше грам мозок, ќе разбереше. До лани и ти беше во коалиција со дуи, така да, не ми јади од куртонов многу, ок?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.872
Поени од реакции
23.266
Е не треба да си видовит за да знаеш дека ДУИ вечно ќе се на власт.
A kolku treba da si teneke za da samo i na moment pomislis deka bilo koja albanska partija ima druga agenda razlicna od taa na DUI. Sve ti e toa isti kurac drugo pakovanje.[DOUBLEPOST=1521708290][/DOUBLEPOST]
Не штедам маде...
Доста ми е од докажување на тебе што и како мислам. Да имаше грам мозок, ќе разбереше. До лани и ти беше во коалиција со дуи, така да, не ми јади од куртонов многу, ок?
Smotana ne ti rekov tebe da se stedis zborovi, citaj malce povnimatelno.
Dedoti kako go prifati zakonot? Te mana so bastunot po glava :D

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
A kolku treba da si teneke za da samo i na moment pomislis deka bilo koja albanska partija ima druga agenda razlicna od taa na DUI. Sve ti e toa isti kurac drugo pakovanje.[DOUBLEPOST=1521708290][/DOUBLEPOST]
Smotana ne ti rekov tebe da se stedis zborovi, citaj malce povnimatelno.
Dedoti kako go prifati zakonot? Te mana so bastunot po glava :D
Агендата е таа кај сите ама за партија правиме муабет.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Ако мислиш дека овие срања немаше да се дешаваат ако Груки останеше на власт не можам да ти се начудам на паметот. Груки е спремен и многу поголеми срања да голтне само за да си го спаси гзот. Единствено за што можеби ги ценам СДС е тоа што бар не се лицемери ко ДПМНЕ. ДПМНЕ мораше преку спинови, pr и мкнење на луѓе по митинзи да докажува дека они се патриоти. Вашиот проблем е што сте се определиле за некаква политичка опција и колку и да е сулудо, чим уште седите во земјава и пишувате на форумов за земјава, се надевате дека ќе биде подобро за вас, за вашата фамилија и генерално за општеството во кое живеете. Од чекање некој друг да ни ги реши проблемите од тоа патиме. Друг може само убави зборови да понуди, проблемите нема да ни ги реши.
Ова ми се па најглупи муабети, „ што мислите грујо да останеше ке беше подобро“... значи со други зборови ќути и трпи подобро неможе да биде, па зошто тогаш тој Груки го менувавме за да ни биде исто како во негово време, дај ти се молам најглупа работа е неспособноста на едните да ја браниш со неспособноста на другите.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ја маде кажи у кој пост ова го прочита? Реков дека нема да губам време со тебе веќе, ама ај многу ме интересира каде го прочита ова и што па толку тебе те потресе?

Z

zmej gorjanin

Гостин
Ова ми се па најглупи муабети, „ што мислите грујо да останеше ке беше подобро“... значи со други зборови ќути и трпи подобро неможе да биде, па зошто тогаш тој Груки го менувавме за да ни биде исто како во негово време, дај ти се молам најглупа работа е неспособноста на едните да ја браниш со неспособноста на другите.
Не бранам ја никого, прочитај членот погоре што пишал. Ја само спомнав дека веќе не е до партијата која што е на власт, туку е проблемот систематски и ова се однесува исклучиво на проблемот со Албанците.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom