jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.640
- Поени од реакции
- 27.598
Ти за цитирање ли плачеше... Можеше да кажеш нешто ПП тагни ме... ќе те цитирав и порано....а ти прв пат да ме цитираш![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ти за цитирање ли плачеше... Можеше да кажеш нешто ПП тагни ме... ќе те цитирав и порано....а ти прв пат да ме цитираш![]()
У која војна си бил, бе мочко? У онаа 2001? Тоа не беше војна, туку обид оној шизофреничарот да го покрие скандалот за прислушкуваните новинари и политичар. Тоа беше заебанција, ама излезе од играчка плачка. И загинаа селски деца, не чув да загина некој од кланот на тајкуните.
Од се што сум прочитала и чула, знам дека НОРМАЛЕН човек не оди доброволно во војна, а посебно не во паравоени единици. Во нив се сите психопати, нема исклучок.
Штом сакаш да си дел од нив, за мене си психопат. Одјеби сега!
Друг му ја направи војводата не знаеше кај е.Е сега дали Војводата ја направил војната или некој друг му ја направил тоа е едно прашање кое ме мачи.
![]()
Зошто одма удар бе, не ми беше поентата ништо да предизвикам, статистичка смисла има темава, кој колку муда чува во гаќи е друга работаовие глупи воинствени прикаски можеш да ги дискутираш со jamajka по пп, не замарајте тука на форум, да избие војна нема да знаете каде попрво да се скриете.
Недај боже почеток, колку и да е се подготвено...Е па се е подготвено за почеток.
Зошто одма удар бе, не ми беше поентата ништо да предизвикам, статистичка смисла има темава, кој колку муда чува во гаќи е друга работа[DOUBLEPOST=1521677265][/DOUBLEPOST] Недај боже почеток, колку и да е се подготвено...
taka e... nema sto da se branime.. site kolektivno treba da se samoubieme...Не знам дали стварно не ви е јасно или не сакате да си признаете себе си дека било каква војна да се случи сега, ние уште во старт треба да сме свесни дека ќе ја изгубиме, толку е просто и едноставно. Ако се случи такво нешто, значи америте дозволиле да се случи и стојат позади тоа, што во старт значи пораз. Ако сакаат да се подели државата, тоа и ќе се случи, сакале ние или не. Едноставно против некои работи не можеш да се бориш. Кој кур фактор сме ние, една рака народ, да спречиме нешто? Само бројот на гробовите ќе се зголеми, ништо повеќе. Знаеме како заврши 2001, а знаеме како би завршило и нешто ако има следно, а тоа е полошо од претходно. Кој ќе се бори, тие што платија да влезат(партијата плус) како полицајци или војници или што ти ја знам? Тие од моја близина што знам дека влегоа и како влегоа не би сакале да ве бранат од ништо верувајте.. Имаме целосно НЕФУНКЦИОНАЛНИ институции како не разбирате. Појди во било која државна институција и одма ти станува се кристално јасно. Арните луѓе во нив на прсти се бројат. Плус пола институции се со албанци. И? Каде ја гледате шансата за победа овде? Или сте тотално мутави и не сфаќате или па сфаќате а не сакате да си признаете. Ако се случи било што, што вклучува пушка, тоа е еднакво на наше самоубиство. Јас во таква нефер, нерамномерна, самоубиствена борба не би учествувал. Сметам дека и вака и така прашање на време е кога ќе направат со нас големите тоа што им е целта, а во тоа никој не може да ги спречи. Треба да се прифати поразот, а и сметам дека како народ сме стока, не заслужуваме многу работи, очите си ги вадиме меѓусебно овие дваесет и кусур години. Секој гледа како да се пикни некаде да не работи само а да зема плата. Да нема појма од ништо, цел живот да тепа по кафани и пијанки и да се прави фактор во општеството. Да биди "газда". Сите директори сакаат да бидат. Никој не гледа за колективното добро, ниту па го боли ташак за комшијата како му е. И тие што се обратно од ова, се ретки и се губат меѓу цела оваа стока. Плус овие што "сакаат" соживот ти бодат нож во грб секоја ебана ден, додека предавниците од кај нас ги тапшаат по грб и калапат пари на страна. За операции од донации собираме. Овде има модерно робовладетелство воспоставено, само изглеа ретко кој забележува. Ги имаш робовите за 200е што рмбаат цел живот и едвај плаќаат сметки, и милионерите од друга страна што направиле богатства на нивен грб. Ситуацијава да не беше очајна ќе беше смешна. Паметен и способен не останува тука, тоа е јасно како ден. И тоа е суровата реалност..
taka e... nema sto da se branime.. site kolektivno treba da se samoubieme...
ubavo vaka si pisal i sve toa i kako sto gledam poveketo se na tvoja linija na razmisluvanje... i togas zosto i protiv kogo bi pocnale amerite vojna ako bi pocnale...
i posledno, ke te prasa tebe nekoj dali ti se umira i sto mislis za vojnata, koga ke izlezes pred kamera da ti ja secat glavata....
kontradiktoren si. vikas deka nikoj nema da ne prasa za vojna i posle mene me prasuvas koja e poentata od vojna.А која е поентата во војување на самоубиствена војна? Не разбирам. Ништо не добиваш повеќе ако војуваш, само повеќе гробови.
kontradiktoren si. vikas deka nikoj nema da ne prasa za vojna i posle mene me prasuvas koja e poentata od vojna.
Не сум контрадикторен. "Која е поентата" се однесува на тоа дека јас не би војувал, пошто не гледам причина и цел. Од старт знам дека сум поразен, а такви битки не сакам. И да, сметам дека колективно не треба да се војува, туку да се исполнат барањата на америте во случајов. Кој сака и како сака можи да го оценува ваквото мислење, ама за мене тоа е најдобриот избор. Не е кукавичлук, не е бегање, туку е рационално гледање на работите и избирање на излезот со најмалку загуби. Барем луѓето ќе останат живи ако ништо друго. Во другиот случај, ем ќе испоумрат, ем на крај пак ќе свиткаш кичмата(2001) и ќе му го испушиш на амерот( или да испогинат сите до еден, ама да не се лажеме, на крај се витка кичма секогаш, кај сила нема правдина). И која е поентата овде да креваш пушка? Ако сака некој на овој начин да се самоубива, go for it, јас имам еден живот, сум сакал отсекогаш мирно да го живеам, поштено и добро, сум се образовал, и имам цели што би сакал да си ги исполнам. А секако, ако дојди ножот до коска на крај, поарно би си го свирнал сам куршумот отколку да гинам во нерамноправна битка. Барем ќе знам дека никој не ме изманипулирал и сум си останал свој на своето.kontradiktoren si. vikas deka nikoj nema da ne prasa za vojna i posle mene me prasuvas koja e poentata od vojna.
баш ме интересира ти што ќе правиш во случај на војна, во последната да ја кажам војна се виде дека ни цивилите не беа поштедени, така да ќе немаш некој посебен избор со оглед на тоа дека не дај боже да дојде до тоа оваа војна ке биде покрвава од претходната, видовме дека учките силуваа малтретираа задистички без милост и цивили,што ти би правел ако учкиве земаат залет и ти влезат во прилеп и ти загрозат фамилија.Не бе убо те прашува која е поентата на војна која секако ќе ја изгубиме, и плус после тоа ќе дојде некој на власт кој што ќе ја намести пошироката родбина на клучни места во државата, за ти да му бидеш роб кој плаќа даноци.
Шо не е јасно, м?