Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Да прашам која е разликата помеѓу Опел моторите иста кубикажа но различна коњажа . Видов модели на Опел Астра со 1,7cdti 125коња, 1,7cdti 110коња и 1,7cdti 100 коња? Која варијанта е најдобра?
1.7cdti ne se fiatovi motori, imas i opelovi original ima i isuzu. Isuzuvite se podobri, Ne znam tacno koj model e koj po kilovatite. Fiatovi se 1.9cdti i 1.3cdti i tie se najdobri.[DOUBLEPOST=1521448467][/DOUBLEPOST]
Тие се сите Фиатови мотори, на една Зафира масло менував, исто CDTI на капачката за масло пишува Selenia, официјално масло за Италијански автомобили, минимална разлика во турбината е, друго посериозно нема..
Гледај која е шасиски најзачувана, т.е воопшто која од нив е најзачувана.[DOUBLEPOST=1521412602][/DOUBLEPOST]

Пробај со Лемфордер, и види дали ќе ги кине, ако ти го скине јас ќе ти го платам..[DOUBLEPOST=1521412740][/DOUBLEPOST]

Може со алуминиум, т.е аргонско варење..
Температурата мора да биде иста со варењето, во спротивно ќе ти се појави уште една дупка или ќе пропушта.

Италијанска ли е оваа кола?[DOUBLEPOST=1521412854][/DOUBLEPOST]

Мора ли баш овакви стеги да се?
Стега е стега, функцијата е најбанална, тури 2 од обичните и ќе завршиш работа.[DOUBLEPOST=1521412974][/DOUBLEPOST]

Дискови, плочки, добоши, гуртни, зависи на што е, може како што спомнаа и цилиндарче за кочница, тоа е најгнасна работа, може и пумпата да ја смениш и пак без кочница на тоа тркало да бидеш.[DOUBLEPOST=1521413043][/DOUBLEPOST]

Стега не се КУПУВА ПОЛОВНА НИКОГАШ.
Ako preterale so cipuvanjeto i motorot sol moze da go napravi ne pa drzac.

Ако не чинеа моторите немаше Фиат да произведува и за Сузуки и Сааб..Не е само Опел купувачот на Фиатовите мотори.
1.3 е Мултиџетот на Фиат, што се става во Корса,Комбо итн.

Брендови што неможат да развијат свој мотор и користат фиатов мотор се продаваат подобро и се појќе ценети од самите фиати. Иронија левел 999999999.

Може со алуминиум, т.е аргонско варење..
Температурата мора да биде иста со варењето, во спротивно ќе ти се појави уште една дупка или ќе пропушта.

Италијанска ли е оваа кола?[DOUBLEPOST=1521412854][/DOUBLEPOST]

Колата е Цитроен Ксара 1.9 тд ама има специфични цевки за клима кој потешко се најдуваат.[DOUBLEPOST=1521464984][/DOUBLEPOST]
сигурен си дека од алуминиумот ти пушта?

јас се кладам дека ти пушта од цревото кое е скинато само линее некаде... се сечи цревото (ако има должина) и повторно се стега со стеги каде што е прекинот и немаш гајле.

носи ја кај некој што работи со клими (не само да полни фреон туку што фаќа и вакви работи) па ќе ти ја направи.
ако е за алум дел послушај го советот од блек хок, а и консултирај се со @gjoko-mkd , тој имаше некој човек кај него во град што лепи некои казани за парно на колите или ладњаци, не знам што спомнуваше порано на темата, не можам да се сетам...

во секој случај нека провери мајстор и нека ти ја среди, сам тоа не можеш.
ако си од бт ќе те пратам кај човек што си ја знае работата па да си заминеш задоволен и без квар.

Абе видов баш на тој држачот што ја држи цевката како жолто ваљда боја од фреонот или масло.

Инаку од прилеп сум, пиши во порака контакт од битолчанецот и онака нема во прилеп асолен мајстор за вакви работи.

Колата е Цитроен Ксара 1.9 тд ама има специфични цевки за клима кој потешко се најдуваат.[DOUBLEPOST=1521464984][/DOUBLEPOST]

Абе видов баш на тој држачот што ја држи цевката како жолто ваљда боја од фреонот или масло.

Инаку од прилеп сум, пиши во порака контакт од битолчанецот и онака нема во прилеп асолен мајстор за вакви работи.
Gigo ti e vo Prilep za klima uredi....negde pred stadionot se odi nagore po ridot...na krajot na ulicata
075 639 912

има некој со голф 7 на форум да сподели мислење од прва рака :)

Да не знае некој случајно како можам да ја отворам задната врата на Тико пошто е вклучен механизмот за заштита на деца (child lock), а надворешната квака е скршена и не може од надвор да се отвори? :D

Прашање за Бмв е46 320 99 год.
Дали има моторот idle valve - т.е Лер гас и кои симптоми ги има ако има насобрано талог.
Поздрав ;)

Hyundai-to. Овие нема шанси да ги споредиш. Во се е подобро хјундаито. Уствари можда корсата да е подобра во нешто од него. Рѓосување. :D

Инаку немој да ме сфатиш погрешно ама многу му ја мислиш бе. :D Половна кола ти е мачка во вреќа, особено некоја постара, 15 год, и нагоре. Гледај провозија, да те бендисува колата, да ти одговара спрема потребите и да нема апла некој дефекти за што ваљда ќе ја види мајстор/стручњак.

Последно уредено:
има некој со голф 7 на форум да сподели мислење од прва рака :)
Што поконкретно те интересира?
Имав 7ца дизел, одлична беше колата. Мала потрошувачка, удобна вожња, се’ си беше на место.

Hyundai-to. Овие нема шанси да ги споредиш. Во се е подобро хјундаито. Уствари можда корсата да е подобра во нешто од него. Рѓосување. :D

Инаку немој да ме сфатиш погрешно ама многу му ја мислиш бе. :D Половна кола ти е мачка во вреќа, особено некоја постара, 15 год, и нагоре. Гледај провозија, да те бендисува колата, да ти одговара спрема потребите и да нема апла некој дефекти за што ваљда ќе ја види мајстор/стручњак.
Знам, таков сум. :D

Фала на сите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom