Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.729
Поени од реакции
13.468
Ново пораче од нејзе:
Извини најмногу за се ова што ти го правам, ама верувам дека е многу подобро отколку да бидам со тебе, а да не знам дали те сакам и да не ја добиеш истата љубов. Ти си човекот што ми даде крила да летам и што ме научи како е да се сака и никогаш нема да можам да заборавам се што сум имала со тебе. Ти заслужуваш да бидеш сакан колку што ти сакаш, а јас моментално не се осеќам така и тоа ми е најтешко. Немам потреба и намера да бидам сега со друг и никогаш нема да направам да те повредам повеќе од ова што направив. Знам дека те разочарав најмногу во животот. Само сакам и ти мене ако е можно на најдобар начин да ме памтиш и ако даде господ може и пак ќе бидеме заедно еден ден. Никогаш ништо не се знае, не знам кај ќе ме однесе патот. Само не сакам да бидам ороспија во твоите очи.......
Пак ја правиш истата утка, еве некопкукратно.
Споделуваш факти на јавен форум - во овој случај приватна смс порака која ти е доделена само тебе, и само ти треба да ја согледаш работата, евентуално ако си по малку наивен, да ѝ одговориш.
Дејстуваш махинално и импулсивно после сето оноа што го имаш осознаено за неа, а и таа за тебе. Работата е забетонирана уште поодамна. После оној испад пред родителите, таа никад нема да те гледа со почит, исто како што ти нема да имаш доверба во неа откако ѝ го имаш пробиено инстаграмот. Тука е крајот. Може да заврши без многу драма, само ако се разидете, на никаков друг начин. Ако сакаш да си среќен ти, пред се`. Секоја драма, повлекува емоции кои и двајцата ќе ве уназадат, прво несвесно, а откако ќе помине доста време, доаѓа периодот на каење. За изгубеното време, нели.[DOUBLEPOST=1521544444][/DOUBLEPOST]
А он како треба да ја гледа кога ја фатил како го вара?

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Секако не да инволвира други луѓе во свој интимен проблем. Грдо е. И за околината посебно.

C

Castiel

Гостин
Ова!
Но ај ќе речам дечково е млад, се работи за врска начната во крајот на втората деценија на својот живот, па оттаму и неискуството со луѓе, воопшто.
@PancirMKD
Другар, вашиот проблем е само ваш и ничив друг. Ти можеш да се консултираш со твоите, да ти дадат некаков совет апропо тоа во што се сомневаш, но никогаш, повторувам НИКОГАШ не смееш да ги ставаш фактите на фамилијарна (или не знам каква друга) маса. Тоа е одлика на ептен слаб карактер, ти покажуваш само колку си неспремен сам/со неа да го решиш заедничкиот проблем, па инволвираш трети лица. И што е уште потрагично, си го направил ова унакрстно, си отишол на другата страна, нејзините родители да ги инволвираш, демек приберете си ја малата, она ме има изневерено со некој друг. Со ова си го имаш зацементирано крајот на врскава, која можеби и онака немаше да има некаква светла иднина.
Што е доброто од ова, тоа е дека си научил по потешкиот пат како понатаму да (не) настапуваш, до некаде може да се каже и дека си го убрзал крајот, од трета страна, интуицијата си ја имал разработено, но мислам дека следниот таков испад на некоја твоја идна девојка нема толку холерички да настапуваш, туку ќе проценуваш ситуации и моменти. Сепак си доста млад да го зимаш ова за некаква пропаст во животот. Сите сме го јаделе. И мажи и жени. Бар еднаш у живот.
Дај бе доста со глупости. Ја фатил како ги вара вие сте се фатиле дека кажал на нејзините. Тоа е проблемот тоа ја завршило врската а не фактот што го варала. Едина грешка му е што не ја отерал во пм кога прочитал тоа. Фали уште да му кажете зашто не и се извинил што ја фатил на дело.

C

Castiel

Гостин
Пак ја правиш истата утка, еве некопкукратно.
Споделуваш факти на јавен форум - во овој случај приватна смс порака која ти е доделена само тебе, и само ти треба да ја согледаш работата, евентуално ако си по малку наивен, да ѝ одговориш.
Дејстуваш махинално и импулсивно после сето оноа што го имаш осознаено за неа, а и таа за тебе. Работата е забетонирана уште поодамна. После оној испад пред родителите, таа никад нема да те гледа со почит, исто како што ти нема да имаш доверба во неа откако ѝ го имаш пробиено инстаграмот. Тука е крајот. Може да заврши без многу драма, само ако се разидете, на никаков друг начин. Ако сакаш да си среќен ти, пред се`. Секоја драма, повлекува емоции кои и двајцата ќе ве уназадат, прво несвесно, а откако ќе помине доста време, доаѓа периодот на каење. За изгубеното време, нели.[DOUBLEPOST=1521544444][/DOUBLEPOST]
Секако не да инволвира други луѓе во свој интимен проблем. Грдо е. И за околината посебно.
Воопшто не е погрдо од тоа што го изневерила.

E

Epsilon

Гостин
more batica so mu solite pamet, arno rece nekoj barem im kaza doma so orospi4e mu e, ste se fatile za to deka posol kaj nivnite, pa so trebase posle tolku vlozen trud i vrzuvanje za edna licnost? Jas veruvam deka deckoto i bil 100% lojalen i ne zabusaval da bocka nastrana, zarem toa ne e za zalenje barem jas socuvstvuvam so nego....

I ako vekje pravite alpha (seljak) mazhi, koga gi videl porakite, abe ce ja otepav od manje be coek i zborovi sekakvi, pa posle ce im prikazev porakite na nejzinite.

Mene iskreno so poslednava poraka so ja postavi deckoto deka eden den mozebi zaedno ce bidime, znaci da se ispleska taa ubo so toj mentorot i ushte nekoj taka, pa posle ko ce dojdi za mazenje da si go zemi?

Vi se molam od vasite analiziranje i izigravanje eksperti, spustete se na zemja i razgledajte vo okolinata kakvi se momcinja ima, a kakvo e ova momce, barem po pisuvanjeto mi ostavi vpecatok deka e dobro i kulturno momce.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.729
Поени од реакции
13.468
Дај бе доста со глупости. Ја фатил како ги вара вие сте се фатиле дека кажал на нејзините. Тоа е проблемот тоа ја завршило врската а не фактот што го варала. Едина грешка му е што не ја отерал во пм кога прочитал тоа. Фали уште да му кажете зашто не и се извинил што ја фатил на дело.

Видиш, пак грешната претпоставка те доведе да мислиш дека доста „меко“ размислувам за проблемот.
Никаде не спомнав отерување во пм е лоша особина. Чак што више во неколку наврати индиректно му напоменав дека токму тоа и треба да го направи, зависно ако е емотивец, што и е - самиот си призна. Проблемот е, пак ќе се навратам што тој почна да инволвира други ликови да му го решаваат неговиот личен проблем со тоа што изнел интимни факти. Во очите на тие, ќе делува како неспособен дека не може сам, или со неа да го реши проблемот, и ќе го гледаат со сожалување. Ако бара само сожалување, тогаш во ред. Ако сака да си го реши проблемот, тогаш не е. Испаѓа ист ко неа. Со тоа што таа ќе си најде друг, а тој ќе стои у лимбо ситуација подолго време. И ќе го сожалуваат.

Член од
22 април 2012
Мислења
75
Поени од реакции
54

фала курцу...

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Сами си ги ебавате врските и браковите, па после социјалните мрежи се виновни. Сите се со лесен памет.

И денес кога се ти е достапно и може да најдеш некоја со еден клик на фб и инстаграм мислам дека е да останеш верен. Кога искрено сакаш некоја личност тогаш те заболе оноа за други.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
кој рече дека само социјалните мрежи се виновни?
така интересно ти е да го вадиш муабетот од контекст или имаш потреба да се напрајш арен пред некои женски членови бранејќи ја нивната страна?

навистина веруваш дека социјалните мрежи немаат ама БАШ никакво влијание врз младите денес и нивните врски?

зошто ако е толкууууу лесноооо да се остане денес верен и покрај социјалните мрежи сестрава не ојде да го бара тој менторот, инструкторот или кој курац и да беше лично и во очи да му речи дај бе човек изеби ме туку го срцкала на инстаграм и криела телефони од дечкото? зошто не била верна и заборавиле дека лесно достапниот клик на интернет не и носи ништо добро? м?

Само не сакам да бидам ороспија во твоите очи.......
упс, too late sister.

п.с. ако си будала да и одговориш. воопшто да ја сметаш за жива...
ти направи класика муабет од некој што укакал ;)

C

Castiel

Гостин
Видиш, пак грешната претпоставка те доведе да мислиш дека доста „меко“ размислувам за проблемот.
Никаде не спомнав отерување во пм е лоша особина. Чак што више во неколку наврати индиректно му напоменав дека токму тоа и треба да го направи, зависно ако е емотивец, што и е - самиот си призна. Проблемот е, пак ќе се навратам што тој почна да инволвира други ликови да му го решаваат неговиот личен проблем со тоа што изнел интимни факти. Во очите на тие, ќе делува како неспособен дека не може сам, или со неа да го реши проблемот, и ќе го гледаат со сожалување. Ако бара само сожалување, тогаш во ред. Ако сака да си го реши проблемот, тогаш не е. Испаѓа ист ко неа. Со тоа што таа ќе си најде друг, а тој ќе стои у лимбо ситуација подолго време. И ќе го сожалуваат.
Во моментот кога почнала да го вара проблемот не е интимен. Пошто се внесува трета личност односно личнота со која го изварала. Не е нешто само што е помеѓу нив двајца така да она прва вмешала трета особа. Ако имала проблем со него можела си расчисти па нека се ебе со кој сака. Тоа дека кажал на нејзините не е воопшто проблем. Зашто да дозволи она да измисли 100 глупости зашто раскинале и да го направи него лошиот? Пошто се работела за доста сериозна врска бар си знаат луѓето зашто прекинато е. Па ќе напоменам проблемот престанува да е интимен во момента кога она вмешала 3та личност.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ново пораче од нејзе:
Извини најмногу за се ова што ти го правам, ама верувам дека е многу подобро отколку да бидам со тебе, а да не знам дали те сакам и да не ја добиеш истата љубов. Ти си човекот што ми даде крила да летам и што ме научи како е да се сака и никогаш нема да можам да заборавам се што сум имала со тебе. Ти заслужуваш да бидеш сакан колку што ти сакаш, а јас моментално не се осеќам така и тоа ми е најтешко. Немам потреба и намера да бидам сега со друг и никогаш нема да направам да те повредам повеќе од ова што направив. Знам дека те разочарав најмногу во животот. Само сакам и ти мене ако е можно на најдобар начин да ме памтиш и ако даде господ може и пак ќе бидеме заедно еден ден. Никогаш ништо не се знае, не знам кај ќе ме однесе патот. Само не сакам да бидам ороспија во твоите очи.......
Вака напиши и:

Нема никаква потреба фактот што си ороспивче да го покриваме со патетика. Крилја, милја, и спотнати газиња во теретана.

Повеќе би сакал во иднина да добијам рак на желудник отколку повторно да бидам со тебе. Единствена работа што ја сакам од тебе е да престанеш да ме комуницираш на било кој начин.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.729
Поени од реакции
13.468
Во моментот кога почнала да го вара проблемот не е интимен. Пошто се внесува трета личност односно личнота со која го изварала. Не е нешто само што е помеѓу нив двајца така да она прва вмешала трета особа. Ако имала проблем со него можела си расчисти па нека се ебе со кој сака. Тоа дека кажал на нејзините не е воопшто проблем. Зашто да дозволи она да измисли 100 глупости зашто раскинале и да го направи него лошиот? Пошто се работела за доста сериозна врска бар си знаат луѓето зашто прекинато е. Па ќе напоменам проблемот престанува да е интимен во момента кога она вмешала 3та личност.

Половично ти држи муабетот, посебно оноа откако она почнала да го изневерува дека вмешала трето лице. Па сепак тој е оној кој бил затрескан, нели? Што постигнал со тоа што направил на некој начин исто што направила и таа? Ништо. Тоа не е отерување у курац. Со тоа покажал дека е слаб во карактер пред нејзините. Тие секогаш ќе стојат на нејзина страна, јер им е ќерка. И отсега, секогаш тој ќе изгледа пред нив како најобична мивка. Јер не успеал сам да го реши проблемот. Ќе речеш, што е битно, вака или онака дошло крајот. Битно е. Затоа што тој се надева(л) се` уште да ја врати. Значи додатен проблем кој води како што погоре спомнав во лимбо ситуација.
До дечкото - сожалувањето ти дава инстант утеха, но не и инстант решение. За тоа треба да го доградиш карактерот. А тој се гради полека. Со грешки и утки. Сеа барем се надевам, ме разбрираш кон што целам. Или со тек на време ќе разбереш. Се надевам барем на помалку долго време. Со среќа.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.413
Поени од реакции
3.242
Тоа што го направила-направила...но да те бара подоцна,па сега и писмо во стилот"Редбул Ти дава крилја"!
Друже,не се "замарај"воопшто!

Член од
22 април 2012
Мислења
75
Поени од реакции
54
Половично ти држи муабетот, посебно оноа откако она почнала да го изневерува дека вмешала трето лице. Па сепак тој е оној кој бил затрескан, нели? Што постигнал со тоа што направил на некој начин исто што направила и таа? Ништо. Тоа не е отерување у курац. Со тоа покажал дека е слаб во карактер пред нејзините. Тие секогаш ќе стојат на нејзина страна, јер им е ќерка. И отсега, секогаш тој ќе изгледа пред нив како најобична мивка. Јер не успеал сам да го реши проблемот. Ќе речеш, што е битно, вака или онака дошло крајот. Битно е. Затоа што тој се надева(л) се` уште да ја врати. Значи додатен проблем кој води како што погоре спомнав во лимбо ситуација.
До дечкото - сожалувањето ти дава инстант утеха, но не и инстант решение. За тоа треба да го доградиш карактерот. А тој се гради полека. Со грешки и утки. Сеа барем се надевам, ме разбрираш кон што целам. Или со тек на време ќе разбереш. Се надевам барем на помалку долго време. Со среќа.
Од грешките учиме :)

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.738
Поени од реакции
35.579
зошто ако е толкууууу лесноооо да се остане денес верен и покрај социјалните мрежи сестрава не ојде да го бара тој менторот, инструкторот или кој курац и да беше лично и во очи да му речи дај бе човек изеби ме туку го срцкала на инстаграм и криела телефони од дечкото? зошто не била верна и заборавиле дека лесно достапниот клик на интернет не и носи ништо добро? м?
Кој бара, ќе најде.
Лесно достапниот клик на интернет не е никакво си мерило за носење нити добро, нити лошо.
И демек ако отидеше лично и персонално дотичнава до тој менторот инструкторот или кој курац и во очи му кажеше “дај бе човек изеби ме“ тогаш ќе беше помалку “грешна“ ???

Нејзината грешка во врската е тоа што не била искрена од самиот почеток, а неговата грешка е инволвирањето на трети лица, во случајов нејзините. И кога веќе довербата на големо е поткопана, тогаш нема што повеќе да се бара и да се спасува, кога веќе возот заминал низ брдо, тогаш не вреди.

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Кој бара, ќе најде.
Лесно достапниот клик на интернет не е никакво си мерило за носење нити добро, нити лошо.
И демек ако отидеше лично и персонално дотичнава до тој менторот инструкторот или кој курац и во очи му кажеше “дај бе човек изеби ме“ тогаш ќе беше помалку “грешна“ ???

Нејзината грешка во врската е тоа што не била искрена од самиот почеток, а неговата грешка е инволвирањето на трети лица, во случајов нејзините. И кога веќе довербата на големо е поткопана, тогаш нема што повеќе да се бара и да се спасува, кога веќе возот заминал низ брдо, тогаш не вреди.
пак ќе вадиме муабет од контекст на кажано или?

да, социјалните мрежи во денешно време го прават курвањето подостапно за разлика од порано кога требаше да одиш и да го направиш тоа експлицитно и директно, за што прашање е дали ќе имаш мадиња и достапност до лицето кое го бараш.
сега почнуваш со едно обично здраво па клопчето се одмотува понатаму...

практично можеш да најдиш секого 24/7 баш заради социjални мрежи, а дали ќе се одлучиш да правиш нешто е друго 20 и не го исклучува фактот за постоење на поголем број на "опции" него порано.

секое второ дете има врска и по 2-3 што му се резерва онака... си одржува контакт на фб или инстаграм.
Оттаму и поголемата (а НЕ клучна, пошто пак можи да извадите муабет од контекст) леснотија при прекинување на врски, при изневерување, при разводи и слично...

пошто, нели, ако ми се скара девојката... не е проблем, контактот со следната е само на клик од мене ;) а не во соседното село за да ми е проблем или БАРЕМ да се помислам 5 минути пред да одам (примерот што му го посочив на форца милан, пред и тој да ми става зборови во уста што не сум ги кажал/напишал).
Сега е се' подостапно и илузијата на социјализирање и дружба преку социјални мрежи ДА ите како влијае на квалитетот на врските, а со тоа и на можноста за изневерување.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom