Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Сакаме еднакви права, сакаме еднакви права!

нема вистински мажи :(

E

Epsilon

Гостин
Ако си сакал да те третира како маж, требало така и да се понашаш, а не како третоодделенец, да ја кодошиш кај мајка и и татко и.
Вака си ја оплескал ептен.

Samo idiot i nekoj nikakvec so saka da si poigra so nekoja dunda i da ja poebe 2-3 paati, nema da razgovara so nejzinite ili pak voopsto nema da gi zapoznae nejzinite. (zapoznavanjeto so semejstvoto go smetam kako seriozen cin)

I toj ne ja opleskal, taa se pleskala so nekoj si tamy mentor na praksa. :)

Bratce socuvstvo do tebe i ocekuvam ce go prebrodis ova, pa mozebi idninata ti nosi nesto podobro!

Член од
22 април 2012
Мислења
75
Поени од реакции
54
Брате, на неизживеани цурици не можиш да им мениш мајндсет не во америка туку на месечина да се качат. И до тебе да е и на ПЛУТОН да оди пак ќе биди неизживеана.
ти си бил УСА? супер... очигледно не си дупел на страна пошто си бил верен.
таа била УСА, му се отворија очичките, се врати почна глупости да прави... и по таква ли се трча бре? плукни и во лице и гледај си го рајатот.
во денешно време верно машко и океј дете да најдиш е поретко од лек за сида. некоја рака ќе сечи да е со тебе (ако си верен и океј дечко).
излегувај со другари, шетај, работи, не мисли на глупости, кое самоубиство кои црни курци... колата под тебе, другарите и летово на одмор... олабави некој месец, среди си мисли... не помислувај на врски. ќе си се наредат коцките.
неизживеани курвичиња во животот не ти требаат макар и си провел 15 години со нив додека ги провалиш какви се и не си ги кажат рогчињата, а не 5.

една преку очи, па ако му преречи нешто што ја шамара да ја земе да ја дрецне од земја
*али квалитетно... доволно машки?

НЕ е и по мој вкус одење кај родители да им кажиш што курва имаат дома ама ете дечкото е емотивен и не можел да истрпи, а не дека тоа сменило или ќе смени нешто.

а такви стереотпи ко „понашање како маж“ дај молим те...
имаш взаемна почит, имаш жртви - ако сакаш нешто да ти успее и имаш слобода без љубомора ако сакаш било што налик на врска да биди квалитетно. за брак да не ни зборам...

мубаети од типот „понашање ко маж“ проаѓаат само кај напалени средношколки кој ги чука кој ќе стигне...
демек ако дечко ти (мажот ти) е внимателен со тебе, не се кара и расправа, те почитува, ти ги гледа децата, добар е со тие околу тебе е мекуш, а некој алфа мажјак што ќе те дупи кога му е ќеиф е маж оти така се понашал...

не ти вадам муабет од контекст ама заклучокот ти беше килав.

Потполно се слагам, им објасни на сите.

Јебига таков сум емотивен и сум oтишол кај нејзините можеби и у момент на афект..
Не знам кој би издржал со свои очи да чита како дечкото и пишувал: ајде иди сеа на фитнес мрдај газето таму, а оваа да му врати пак срценце...
Добро е и што не и ја залепив една пред нејзините, да испаднам онака мега сељак.
Иначе тоа ултра мажјак драпај си мевот, тоа може да ти го кажат само напалени ороспии што размислуваат од ден за ден како да најдат некој нов ебач..
Сум бил ја кога треба и див вепар у кревет и мек ко тазе леб, ама тоа е, нема разочарување живот иде даље, со тек на време се ке се опорави.

пс: тоа со ортомата беше иронично.. :D

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Не знам кој би издржал со свои очи да чита како дечкото и пишувал: ајде иди сеа на фитнес мрдај газето таму, а оваа да му врати пак срценце...
чекај, сега пак ќе дојди некој да ти кажи дека социјалните мрежи и модерниот начин на живот не ги ебаа врските и моралот кај луѓето ;)

сега имаш сè на тацна и ти треба помалку од 10 секунди за на некој да му се стаиш.
порано да сакаше да ја тртиш петранка од соседното село или требаше абер да пуштиш по тетка и или да одиш и да ризикуваш брат и или било кој друг да ти ја расцепи главата.
нити тоа не било арно, ама ни ова сега не е баш на арно. сега само полесно доаѓаат до израз човечките „апетити“ и стрвноста да си ја покажат својата неизживеаност, да ги извадат комплексите на тацна и она што го потиснувале во себе да излези на површина.

баш во денешно време кога имаш сè под нос е исклучително тешко да останиш верен, затоа и ти реков ако си ти океј како што се претставуваш тогаш некое девојче рака ќе сечи за да е твоја. воопшто не треба да те тангира тоа што некоја не знаела да те цени, крај краева 7 милјарди сме на овој свет (поќе од пола жени), ќе погодиш нешто. ти гарантирам.
кога по некое време ќе ти пиши т.е. ако те види некогаш вистински среќен со некоја друга биди сигурен дека ќе те исконтактира (ќе видиш), кажи и само дека одамна не комуницираш со курвичиња. не и пиши ништо останато или најдобро стави ја тотално на ингор за век и веков. нема нешто што повеќе може да изнервира жена од тотално игнорирање.

олади некој период, ќе се средиш. живот иде даље ;)

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Добро е и што не и ја залепив една пред нејзините, да испаднам онака мега сељак.
Кај секој нормален кога би прочитал такво нешто би се јавил толкав гнев, што може стварно да му дојде да и залепи една. Тоа што останува е да се исконтролира гневот и да се излезе од врската со чисти раце и чист образ. Тоа што си пишувала такви работи со некој друг го покажува нејзиното вистинско лице и не треба да ти биде криво, баш напротив, треба да си среќен што си се ослободил од таква ороспија.

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Ајде, утешивме и уште еден што прочитa она што сакаше да прочита. :D
а случајно да не е кабает нешто детето?

едно е да браните женска страна, а сосема десетто е дали во случајот на некој му мрдало опавчето ;)

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

E

Epsilon

Гостин
Ајде, утешивме и уште еден што прочитa она што сакаше да прочита. :D
a so se ponasas ti taka pa i so smajli na krajot? Zarem e ubavo da lazis nekogo so e iskren so tebe i lojalen duri 5 godini (mislam deka epten bile vo vrska duri i za zenenje stignato, ako imaat da recime +23/4 godini), i da se pleska so drug? daj vi se molam da ne koristam malce pobezobrazni zborovi.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
a so se ponasas ti taka pa i so smajli na krajot? Zarem e ubavo da lazis nekogo so e iskren so tebe i lojalen duri 5 godini (mislam deka epten bile vo vrska duri i za zenenje stignato, ako imaat da recime +23/4 godini), i da se pleska so drug? daj vi se molam da ne koristam malce pobezobrazni zborovi.
На ти лајк, да не се молиш за него. Смајли.

Член од
15 март 2018
Мислења
7
Поени од реакции
1
Mene mi trgna vo negativa so drugarkava , izgleda nejke nisto ili saka da olabavi od mene

Член од
24 март 2010
Мислења
15.347
Поени од реакции
26.348
Од моментот кога си отишол да плачеш кај баба и дедо натаму, не постои можност некоја да те гледа како маж. А не па како мега сељак. Па макар и жива ја одрал таму.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Од моментот кога си отишол да плачеш кај баба и дедо натаму, не постои можност некоја да те гледа како маж. А не па како мега сељак. Па макар и жива ја одрал таму.
Плачел не плачел, битката била многу одамна изгубена. Една работа не разбираат мажите, кога женското во врската ќе почне да "не чуствува добро во врската", "да и треба малку простор", "се гуши во врската", работата е веќе помината од онаа страна на можноста да се поправи нешто. Дури и во случаи кога после мољакање останува со него балансот на силите во врската е засекогаш нарушен. Најпаметната работа што маж може да ја направи, ама убедливо најпаметната, е на ПРВИОТ таков муабет да и ја покаже вратата на жената, и тоа со насмевка.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom