Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
И на мене ми случува на Ауди А4 шибам накај 140 (од стрелката) и ми лимитира до 140 и не може повеќе ,потоа застанав настрана почекав малку да смири моторот на лер и угасам па вадам клучот околу минутка па го враќам клучот и запалам и пак шибам над 140 дури и 190 без проблем чудно ми е,ретко ми се случува посебно на ладно време,а на лето без проблем

Sent from my iPad using Tapatalk
Turbinata, varijabilniot mehanizam na turbinata, vakuum cefkite ili senzorot za reguliranje pritisok.

Бaј д веј нaреднa кoлa 100% ке ми биде Тoјoтa или Хoндa.Тoa не декa се кoли aбе зверoви.Сеa oтвaрaме хaубa кaј пријaтел нa версo викa гoдинa и пoлoвинa не сум oтвoрил хaубa,нa две гoдини јa нoсел у сервис aбе уљетo нa мaкс,вoдa нa мaкс преде мoтoрoт.Кaкo сипaле у сервис се тaкa си е нa местo.Гледaв еднa у Скoпје нa илинденскa Аурис 2.2 д кaт oд к...т ке си гризнaм штo не јa купив.

И како се решава тоа? Иначе дизел е заборавив да напишам. А се однесува како бензинец.
Na bajacka ke go odneses.
:v[DOUBLEPOST=1521193321][/DOUBLEPOST]
Бaј д веј нaреднa кoлa 100% ке ми биде Тoјoтa или Хoндa.Тoa не декa се кoли aбе зверoви.Сеa oтвaрaме хaубa кaј пријaтел нa версo викa гoдинa и пoлoвинa не сум oтвoрил хaубa,нa две гoдини јa нoсел у сервис aбе уљетo нa мaкс,вoдa нa мaкс преде мoтoрoт.Кaкo сипaле у сервис се тaкa си е нa местo.Гледaв еднa у Скoпје нa илинденскa Аурис 2.2 д кaт oд к...т ке си гризнaм штo не јa купив.
Od 2002 nagore japonskite koli ne se veke toa sto bile. Nemoj da se lazes i da pagas na propaganda. Ima i takvi utnati modeli da gospod ne moze da gi oprai.
Toj tvojot prijatel so ne otvara hauba ako dojde red stvarno da treba da ja otvori taka ke si ostane otvorena. Na kola redovno treba da se proveruva i ulje i voda i vizualno, bez razlika kolku gazdata e uveren deka e demek na hartija sigurna i servisirana kolata.

Последно уредено:
Na bajacka ke go odneses.
:v[DOUBLEPOST=1521193321][/DOUBLEPOST]
Od 2002 nagore japonskite koli ne se veke toa sto bile. Nemoj da se lazes i da pagas na propaganda. Ima i takvi utnati modeli da gospod ne moze da gi oprai.
Toj tvojot prijatel so ne otvara hauba ako dojde red stvarno da treba da ja otvori taka ke si ostane otvorena. Na kola redovno treba da se proveruva i ulje i voda i vizualno, bez razlika kolku gazdata e uveren deka e demek na hartija sigurna i servisirana kolata.
Тoa и сaкaв дa ти кaжaм имa тoјoтa версo 2 кoм стaрoтo и нoвoтo и хoндa цивик 99тa.Пoaрaбaт и пo крвник зa кoлa немa a сo ниеднa немaл мaкa дo сегa.Нит прoверувa нештo ни бутур a гo служaт.Мене жaл ме фaќa зa кoлине кoгa ке ги видaм.Тoa гoвoри декa се ептен издржливи

Тoa и сaкaв дa ти кaжaм имa тoјoтa версo 2 кoм стaрoтo и нoвoтo и хoндa цивик 99тa.Пoaрaбaт и пo крвник зa кoлa немa a сo ниеднa немaл мaoкa дo сегa.Нит прoверувa нештo ни бутур a гo служaт.Мене жaл ме фaќa зa кoлине кoгa ке ги видaм.Тoa гoвoри декa се ептен издржливи
Nema nekoe pravilo, verojatno ima malku vozeni benzinci i ne pravi dosta kilometri zatoa nema problemi. Dizelite posebno od ponovo godiste se skloni kon kvarovi, baska se so e uvezeno dizel e so po 300 iljadi km i povece, a japoncite ko so moze da utnat dizel nikoj ne moze, za dizeli ne gi biva.
Eve moevo a6 1.9tdi od 96g veke 400.000 gi nabra uste e kako nov, jaz mu gi izvozev 120.000km neke da cue neso da otkaze. Pa so nego vlecam slep prikolka znaci so 2 tona pozadi. Od tolku so se pogodi i me sluzi grev mi e da go menjam. Taka da veruj rekla kazala ti e toa za japoncite, mozebi za postarite benzinci. A imaat u globala site japonski vozila edna golema maana, nekvaliteten pleh, strasno rgosuvaat i skapuvaat.

има некој искуство со појачање на држачи на мотор со poliuretan, гледам на интернет многу го користат, каде да го најдам тоа чудо

има некој искуство со појачање на држачи на мотор со poliuretan, гледам на интернет многу го користат, каде да го најдам тоа чудо

Фабричките држачи не го држат ли моторот?

Фабричките држачи не го држат ли моторот?
откога го чипував пред 5 месеци ги сменив, сеа пак мајсторот вика дека се отидени (и осекам тресење на моторот при менување на брзини) а скапи се 4500 ден еден го платив, се работи за ц220 цди 110 kw, па сакав да експериментирам со старите држачи

откога го чипував пред 5 месеци ги сменив, сеа пак мајсторот вика дека се отидени (и осекам тресење на моторот при менување на брзини) а скапи се 4500 ден еден го платив, се работи за ц220 цди 110 kw, па сакав да експериментирам со старите држачи

Смени го мајсторот.

Zdravo drustvo... Dali nekoj ima iskustvo so windforce gumi posto gledam gi reklamiraat non stop i evtini se

Zdravo drustvo... Dali nekoj ima iskustvo so windforce gumi posto gledam gi reklamiraat non stop i evtini se
Дoбри не се,aмa бркaaт рaбoтa.Зa мaлa рaзликa имaш Нексен или Лaуфен приличнo пoдoбри

Друштво дали е можно варење/лемење на алумински цевки од клима и колку е ова трајно. На колата тече по малку фреон на една цевка. Точно знам каде ама не можам друга половна да најдам таква па затоа прашувам за варење. IMG_20180316_160433.jpg

Тече десно каде што е заокружен држачот на цевката.

Дали има и кој е најдобар начин да се порачаат половни делови од Бугарија и да се внесат кај нас?

Негo штo ми збoри еден кoмшијa рaбoтеше вo Ауди у Немaчкa вели гo oтпуштиле oд рaбoтa и oд нaреднaтa гoдинa кao нaвoднo ке прекинеле сo прoизвoдствo нa дизел мoтoри,ке ги зaменувaле сo електрични.Сте чуле зa oвa или е бoш муaбет?
ne e tocno. dizelo se prekina so proizvodstvo samo nekolku meseci radi problem so elektronika kaj 1.6tdi a kaj 2.0 tdi problem bea izduvnite gasovi bile nad dozvolenoto. dizelo e pusten pak i se pravat 500 koli vo nedelata samo dizel itoa dizel avant. od 500 vozila 150 se so desen volan i se sklopuvat vo romania. skoda kablite momentalno se pravat vo srbia i se pustat na dorabotka vo germania a se montirat se celosno vo ceska i germania. ovie vozila audi a4 b9 project 2015-2018 se samo za evropski pazar. bea odpusteni radi sto nemase izvos a sega vejke se pravat novte a4 b9 sport avant desen volan :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom