Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Немаш гајле[DOUBLEPOST=1520952962][/DOUBLEPOST]
Прво, честитки и побрзо да биде
Второ, дали ја поврза потврдата до предок кој го има во бугарската евиденција?
Ме интересира дали одеше на луда потврда или потврда со основа

Значи дедо/прадедо родени во 100% бугарско село според сите статистики.
Сега за кај Јотова ич К* не ме боли ;)

Немаш гајле[DOUBLEPOST=1520952962][/DOUBLEPOST]
Прво, честитки и побрзо да биде
Второ, дали ја поврза потврдата до предок кој го има во бугарската евиденција?
Ме интересира дали одеше на луда потврда или потврда со основа
Fatigoova ne znam kako otisol kaj tebe ovoj komentar. Izvini ama bese za drugive sto bea staveni na dopolnitelna u februari i otekoa be brat.[DOUBLEPOST=1520953295][/DOUBLEPOST]
2014 da prijavi promena na status? anyone?
Jok

Значи дедо/прадедо родени во 100% бугарско село според сите статистики.
Извини досаден сум, половично ми одговори.
Дали е село во источна Македонија?
Дали посетувал бг училиште?
Дали го има во било каква бг евиденција?[DOUBLEPOST=1520953466][/DOUBLEPOST]Нема везе,
Fatigoova ne znam kako otisol kaj tebe ovoj komentar. Izvini ama bese za drugive sto bea staveni na dopolnitelna u februari i otekoa be brat.[DOUBLEPOST=1520953295][/DOUBLEPOST]
Нема врска, инаку Филип се викам

Сега уште Кралицата да потпише :D

Честитки, што побрзо да си го добиеш указот. Едно прашање колку време чекаше на финална? Јас сум уште на задолжителна, а бев интервју почеток на Март. Еве гледам некои веќе од Април се на финална, а ние од Март сме заглавени

Sega e prasanje dali Jotova ke gi potpisuva site sto se na polozitelno ili ke ima i odbivanja i kolkav ke bide odnosot potpisani/odbieni, inaku neka dobijat site posto toa se bara.

Честитки, што побрзо да си го добиеш указот. Едно прашање колку време чекаше на финална? Јас сум уште на задолжителна, а бев интервју почеток на Март. Еве гледам некои веќе од Април се на финална, а ние од Март сме заглавени
3 месеци

Stranata pak ne i rabote ili nesto se slucuva so mojte informacii popunuvam broevite i vika nemate pristap aj proverejte i kaj vas Li e taka

Stranata pak ne i rabote ili nesto se slucuva so mojte informacii popunuvam broevite i vika nemate pristap aj proverejte i kaj vas Li e taka
Не Работи ќе проработи...

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Извини досаден сум, половично ми одговори.
Дали е село во источна Македонија?
Дали посетувал бг училиште?
Дали го има во било каква бг евиденција?[DOUBLEPOST=1520953466][/DOUBLEPOST]Нема везе,

Нема врска, инаку Филип се викам
Значи не ти одговори половично. Ти си единствен што знори за некои евиденции и глупости за кои никој нема слушнато. Дедо роден у 100 % бугарско село. Тоа е се. И ја иам таква потврда и сите други што добиле од Стеумица. Единствена евиденција според која се водат е на Кнчов. У селото на дедо ми, тие службениците таму не можат да се снајдат во матичните книги од што владее хаос како биле запишувани, не па бугарите таму у министерството сигурно имаат некои матични книги од некое село богу иза леџа у Македонија и ко ќе им дојдам ја ја бараат баш таа книга и го бараат дедо ми у неа. И тебе многу те имаат лажено изглеа или сам си измислуваш.

Значи не ти одговори половично. Ти си единствен што знори за некои евиденции и глупости за кои никој нема слушнато. Дедо роден у 100 % бугарско село. Тоа е се. И ја иам таква потврда и сите други што добиле од Стеумица. Единствена евиденција според која се водат е на Кнчов. У селото на дедо ми, тие службениците таму не можат да се снајдат во матичните книги од што владее хаос како биле запишувани, не па бугарите таму у министерството сигурно имаат некои матични книги од некое село богу иза леџа у Македонија и ко ќе им дојдам ја ја бараат баш таа книга и го бараат дедо ми у неа. И тебе многу те имаат лажено изглеа или сам си измислуваш.
Кратко е времето, ќе видиме

Jas bev na intervju noemvri 2016 i od dekemvri 2017 cekam potpis od Jotova. Aplicirav so staro sveditelstvo od baba od 1940 god na starobugarski kade vo nacionalnost stoi Bugarka...mi rekoa deka nema da imam problem posto dokumentot e super. Tuka se iznacitav 300 raboti deka moze i Jotova otkaz da dade i me faka strav ☹☹☹

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom