Нели?
Што нели?
Кај сум рекол дека е измислица?
или уште побитно - Кај сум рекол дека ја одобрувам?
Но, не сум будала со некој кој до вчера ги одобруваше сите срања баш од тој калибар, баш во таа насока, на Груевски, да дискутрам за било што такво. Не може било кој со барем малку дигнитет да дискутира сериозно за такви нешта со било кој куртон. Едноставно нема логика.
,
Е па повели цитирај се себеси кога си ја осудил двојазичноста, бидејќи или си за или си против, освен ако не си граѓанин на Македонија - во овој последен случај слободно можеш да бидеш неутрален, бидејќи нема со твои пари да се плаќаат преведувачи и казните за судовите, адвокатите, нотарите, општините, училиштата и останатите државни и јавни институции кои нема да вработат преведувачи.
Ова више укажува на фактот дека ти не си прочитал ниеден мој пост за тој случај, али не пропушташ да лупаш без основа. Што си ти? Посебна величина, па сеа да ти цитирам што сум рекол за едно или за друго?
Земи и прочитај што сум рекол за тоа.
А што си ти, или која величина си за да упаѓаш кај сакаш, како што спомнуваш во пост
#71726 ?
И освен критиката упатена кон полицајката бидејќи се спуштила себеси на толку ниско ниво да си плука по своето лично достоинство, не ти текна да кажеш нешто и за актуелната централна власт, освен тоа дека реагира на исто ниво како твојот пвеводбенички пастир ?
Некако премногу си мек кон плавите жолтици, а на тие кои нив ги критикуваат не знаеш да им реплицираш со некои конкретни аргументи, освен со изразите мадиња и куртони.
Убаво ако си бил ученик по историја, па си научил од Јозеф Гебелс дека кога една лага како "маде" или "куртон" ќе се повтори повеќе од 100 пати, луѓето со тек на време ќе ја прифатат како вистина, но очигледно запоставуваш еден многу важен фактор - Гебелс ги контролираше радиото, кината, театрите и весниците, во негово време немаше Интернет и немаше масовна комуникација, а токму благодарејќи на таквата масовна комуникација денес масовната информација повторена повеќе од 100 пати не секогаш се прифаќа како вистина.
Ако не ја научи оваа лекција од губењето на власта на пвеводбениците и нивниот пастир кога имаа контрола врз речиси сите телевизии и весници низ Македонија, но сепак никогаш немаа контрола врз Интернетот, поради што нивните лаги и милион пати повторувани сепак луѓето не ги прифатија како вистина, тогаш очигледно не извлекуваш поука не само од минатото, туку и од сегашноста.
Обиди да му конкурирам на Саше? ОК бе декстер кажи кој мој пост е тоа?
Имаш ли некој еден ебан цитат кој ќе го покаже тоа?
Тоа што куртон-сендвич армијата ја сметам за повраќаница што остана зад нивниот газда, која сега ние мора да ја трпиме, нема благе везе со твоите обвинувања. Со куртон сендвич армијата на форумов нема градење ни на национално единство, нити било какво сојузништво. Тоа си го ставија они у газ, дур им капеше од газдата, а сега butthurt-aaт навелико.
Со куртони не праам муабет сериозно. Нив можам што кур сакам да им пишам и ич кур да не ме боли. Пошто лицемерие е во прашање.
Од кај кур знам ја дека он сеа стварно е загрижен за Македонија? До вчера не беше. Утре ако Заев ги прими под закрила,пак нема да бидат.
Ако си и ти таму - твоја работа, не ме криви мене.
Би земал стварно да ги цитирам моите постови за Заев, за полицајката, за све...
Али зашто?
Кому?
Е па еве, со самиот овој пост твој што го цитирам, и со твоите навредливи изрази, демонстрираш на дело дека не знаеш да водиш вистинска објективна дискусија, туку кога остануваш без аргументи, единствено ти остануваат навредите.