Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.660
Поени од реакции
88.505
Стварно почнувам да мислам дека кретенов верува дека законов е добар за државава и за еното опшесво за сите
А чекај што очекуваш од човек кој цел живот живее во Струмица или поточно во Муртино? Колку Албанци има таму?
И потоа тој ќе дојде овде и ќе ми проповеда едно општество за сите, соживот, курци и палци. Тој мене ќе ме учи како е да се живее во средина со мнозинство албанско население.

Куртон... знаеш што е следно? Еве ова...

Села дециден: Двојазичност и бинационална држава

Колку е коефициентот дека ова ќе им го вети/исполни на следните избори? Нашле албанциве глуп човек, и го вртат на мало прсте, а тој за пуста фотеља се ќе им даде... му ја ебам ќерката што моментално ја шета цела Европа.

А овој Саше Политико одамна е печен за во Бардовци, или Демир Капија. Доволно е да го видеше видеото кога победија СДСМ на локалните, и ќе сфатиш што пациент е.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.706
Поени од реакции
37.691
Човеечеее која перверзија.. Саше Политико отишол да му го пере гзот на Бекир Асани . аххх бе мајкоо мила бе
... за шо го прашува Политико (0:54 од видеото)за последниот инцидент ЗА „НОВИНАРКАТА“ Јасмина ? ебати новинарот не знае што прашува :pos:

...со гестот што чаирчанецов следниот ден повторно си го паркирал своето ауто на исто место не ебава сите во здрав мозок, а посебно тие што треба да воспостават ред! :kuracc:

Последно уредено:
?

..........

Гостин
Заебите двојазичност бинационална држава, дај да разглабаме за Џесика и Џон дали имат или не право на протест тоа поинтересно им е на сендвичите..

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
А чекај што очекуваш од човек кој цел живот живее во Струмица или поточно во Муртино? Колку Албанци има таму?
И потоа тој ќе дојде овде и ќе ми проповеда едно општество за сите, соживот, курци и палци. Тој мене ќе ме учи како е да се живее во средина со мнозинство албанско население.

Куртон... знаеш што е следно? Еве ова...

Села дециден: Двојазичност и бинационална држава

Колку е коефициентот дека ова ќе им го вети/исполни на следните избори? Нашле албанциве глуп човек, и го вртат на мало прсте, а тој за пуста фотеља се ќе им даде... му ја ебам ќерката што моментално ја шета цела Европа.

А овој Саше Политико одамна е печен за во Бардовци, или Демир Капија. Доволно е да го видеше видеото кога победија СДСМ на локалните, и ќе сфатиш што пациент е.
Штo oчекувaте oд Сaше пoлитикo,oд чoвек кoј нa реклaмaтa зa свoјoт весник кoј е нa темa пoлитикa,a јa стaвил свoјaтa сoпругa вo прoвoкaтивнa пoзa вo мини сукњa сo извaдени цицки легнaтa нa кревет? :facepalm:

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.944
Поени од реакции
50.820
, а тој за пуста фотеља се ќе им даде...

.
Да е паметен, да им го прифати блефот со законов и растурањето на коалциијата, ја гарантирам дека ДУИ како попчиња ќе седат и ќе ќутат, од проста причина што таа партија е толку зависна од имање функционери и тендерирање што кога би напуштила влада би прекинала да постои.

Ама не, Муртињо има негово имагинарно, утописко ено опшесво во кое Саше Политико и Бекир ги пеглаат цивилизирано разликите и несогласувањата и тоа е тоа.

?

..........

Гостин
Минатиот месец за плати на вработените по рамковен договор се исплатени над 784 000 евра.Тоа значи дека просечно секој од 1688 вработени зема плата од 490 евра седејќи дома, во Македонија или во странство.[DOUBLEPOST=1520707765][/DOUBLEPOST]Јавното обвинителство не нашло елементи на закана во пораката на Асани наменета за Селмани и неговото семејство

:lolzz:

Последно уредено од модератор:

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.347
Поени од реакции
21.727
Двојазичноста ќе си ја изгласаат како попчиња. Дали сега, дали после 5-6 месеци, не е толку проблем. Газињата им се широко отворени, мора да ги исплатат фактурите од пред избори. Сепак, на ДУИ им ветија дека ќе го изгласаат законов, заедно со се цела непостоечка Тиранска платформа, во спротивно уште една деценија ќе фаќаа прашина во опозиција.

Туку, ме интересира, со што ќе дефокусираат овој пат. Што ли ќе спреми PR кујната на независниот куртон Васиљ. Претходниот пат беше интересно.

Остана ли уште некое ќосе-спомениче за отшрафување?

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.503
Поени од реакции
1.894
Двојазичноста ќе си ја изгласаат како попчиња. Дали сега, дали после 5-6 месеци, не е толку проблем. Газињата им се широко отворени, мора да ги исплатат фактурите од пред избори. Сепак, на ДУИ им ветија дека ќе го изгласаат законов, заедно со се цела непостоечка Тиранска платформа, во спротивно уште една деценија ќе фаќаа прашина во опозиција.

Туку, ме интересира, со што ќе дефокусираат овој пат. Што ли ќе спреми PR кујната на независниот куртон Васиљ. Претходниот пат беше интересно.

Остана ли уште некое ќосе-спомениче за отшрафување?
На денот на гласање на законот за двојазичност најверојатно ќе има отстранување на споменикот на Александар или нова тура апсења за 27 Април или СЈО ке отвара неколку нови случаи. Некоја од овие работи гарант ке има.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.088
Поени од реакции
12.644
не.
само твојата е.
Не им ја припишувај на другите членови позицијата на широко отворено меѓуножје во која ти своеволно се ставаше прво со твојот пвеводбенички пастир на кого најверојатно доживотно ќе му бидеш налутен за бесплатното плескање кое му го дозволи, а во која се ставаш и сега со плавите жолтици, надевајќи се дека од нив ќе успееш да го искешираш тоа што не успеа да го искешираш од твојот пвеводбенички пастир.

Но најинтересното допрва следува, кога и овие ќе те исплескаат, а ти како напуштена анама после плескање ќе продолжиш да плукаш по сите кои не се твои истомисленици.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
Не им ја припишувај на другите членови позицијата на широко отворено меѓуножје во која ти своеволно се ставаше прво со твојот пвеводбенички пастир на кого најверојатно доживотно ќе му бидеш налутен за бесплатното плескање кое му го дозволи, па сега истото очекуваш да го искешираш и со плавите жолтици.

Но најинтересното допрва следува, кога и овие ќе те исплескаат, а ти како напуштена анама после плескање ќе се продолжиш да плукаш по сите кои не се твои истомисленици.
ОК, ти си еден од понормалните
ај цитирај ми еден пост мој кој ќе иде у прилог на ова што го збориш
Било кој од куртонската банда овде нека цитира барем еден мој пост кој иде у прилог на ова што го тресете.
Иначе, некој би си помислил дека спротиставувањето на Груевски е у ствари тоа за што ме обвинувате.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.088
Поени од реакции
12.644
Било кој од куртонската банда овде нека цитира барем еден мој пост кој иде у прилог на ова што го тресете.
Иначе, некој би си помислил дека спротиставувањето на Груевски е у ствари тоа за што ме обвинувате.
Па ете ти го само претходниот пост кој ти го имам цитирано како пример.

Повели докажи дека не си дежурен трол, кажи го твојот став за двојазичноста - која нели беше најобична измислица, па еве го сега овој лепрозниов што бара бинационална држава - која сигурно исто така е најобична измислица - ИМ СЕ ИЗВИНУВАМ НА ЛЕПРОЗНИТЕ БИДЕЈЌИ НЕ ЗАСЛУЖУВААТ ВАКВА СПОРЕДБА, или па колкава мислиш дека е веројатноста за полицаец самиот да се удри себеси во пајак возило - слично како и веројатноста за министер кој со службено возило вози практикант, да бидат нападнати од алфи.

Дај да видиме колку те бива за објективна критика, наспроти твоите обиди да му конкурираш на Саше Паралитико Ивановски.

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Тoa е уствaри прoблемoт.Зa мнoгу пoситни рaбoти штo ги прaвеше Вмрo плукaше дo третo кoленo луѓе, a сегa зa мнoгу пoкрупни рaбoти еден пoст немaш ни лaјкнaтo,a кaмoли дa пишеш.Се oднесувaш кaкo преку рoзoви oчилa дa гледaш

B

Bafra

Гостин
Минатиот месец за плати на вработените по рамковен договор се исплатени над 784 000 евра.Тоа значи дека просечно секој од 1688 вработени зема плата од 490 евра седејќи дома, во Македонија или во странство.[DOUBLEPOST=1520707765][/DOUBLEPOST]Јавното обвинителство не нашло елементи на закана во пораката на Асани наменета за Селмани и неговото семејство

:lolzz:
Тие од рамковен плата добиваат од ЕУ. Секој месец ЕУ пушта 1 милион евра на Македониа за да им подели плата.
Но разликата од 1милион- 784.000 каде иде :D

Едно нешто е барем позитивно после шарените, а тоа е секој може да се изнапцуе колку му е мило :lut: . До кога така ќе видиме :D
Претходно страв и трепет, сите ко ноеви со главата во песок :P

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom