Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Општо за цела дијаспора важи тоа.
македонци,албанци,роми,торбежи,бошњаци кои ја напуштиле Македонијава нема што да си даваат за право да бидат еднакви со граѓаните кои живеат и опстануваат во Македонија.

Посебно важи за такви иселеници кои се прекстиле во Џон,Смит,Џексон,Бренда кои не знаат кај се наоѓа Македонија на картава, е такви па воопшто нема што во наше име да одлучуваат дали сакаме ЕУ или не сакаме ЕУ.
А со фактот дека бараат ослободување на "патриотиве", нивното значење за Македонија е ептен булшит.
A ti imas pravo da odlucuvas za nekoj sto e I koj da bide? Koj si be ti da odlucuvas za mene dali Jas sum makedonec ili nesto drugo.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
A ti imas pravo da odlucuvas za nekoj sto e I koj da bide? Koj si be ti da odlucuvas za mene dali Jas sum makedonec ili nesto drugo.
Биди си ти македонец, иди бодри ја репрезентацијата во ракомет, посетувај ја државата, праќај пари овде, промовирај ја државаата...
Ама сепак внатрешните случувања не засегаат само ние граѓаните кои живееме во Македонија, неможе Џон,Бренда,Скот кои не знаат да ја покажат Македонија на картата, а да му кројат судбина на овој народ што живее овде и да кажуваат дека ЕУ е штетна, или не е штетна.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Биди си ти македонец, иди бодри ја репрезентацијата во ракомет, посетувај ја државата, праќај пари овде, промовирај ја државаата...
Ама сепак внатрешните случувања не засегаат само ние граѓаните кои живееме во Македонија, неможе Џон,Бренда,Скот кои не знаат да ја покажат Македонија на картата, а да му кројат судбина на овој народ што живее овде и да кажуваат дека ЕУ е штетна, или не е штетна.
Sto tie Brenda I ostanatite ti resija za vnatre, tie da ne gi nostat kriminalcite od VMRO I sdsm na vlast, tie da ne ti ja krojat ekonomskata politika vo drzavata, tie da ne naplakaat milioni evra za patni trosoci sto ne postojat, tie da ne jadat koteci od pajaci, tie da ne go ebavaat narodot vo zdrav mozok

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Sto tie Brenda I ostanatite ti resija za vnatre, tie da ne gi nostat kriminalcite od VMRO I sdsm na vlast, tie da ne ti ja krojat ekonomskata politika vo drzavata, tie da ne naplakaat milioni evra za patni trosoci sto ne postojat, tie da ne jadat koteci od pajaci, tie da ne go ebavaat narodot vo zdrav mozok
Дијаспорава од Оустрејлија го бара спротивното :

Итно ослободување на притворените и осудените за настаните во Собранието на Република Македонија од 27 април 2017 година.

Македонскава дијаспора треба да протестира за да се подобрат условите за живот на македонецот, затоа што 27 години аир не видел од економски гледна точка, а не да бараат ослободување за "патриотите".

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Дијаспорава од Оустрејлија го бара спротивното :

Итно ослободување на притворените и осудените за настаните во Собранието на Република Македонија од 27 април 2017 година.

Македонскава дијаспора треба да протестира за да се подобрат условите за живот на македонецот, затоа што 27 години аир не видел од економски гледна точка, а не да бараат ослободување за "патриотите".
Ako mislis da se trolam so tebe samo da znaes nemam takva namera, ke moras da najdes nekoj drug, nekoj od tvojot rang, Jas ne sum eden od tie.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Член од
8 февруари 2011
Мислења
13
Поени од реакции
8
U sho e problemot sho vo Sydney izlegle 20-30000 poedinci so jasna idea, organizacija i cel ?
Dali se oni MKD po poteklo, raganje ili ljubiteli na dobar MKD stap i putka nema nikakva razlika.
Toa sho treba da ostane zapameneto e podrshkata i energijata, pa dali toa se slucuva vo AUS, Kicevo,Kongo, Gostivar ili USA ne prai problem tuku ima dobar effect
Ima edno pravilo za bili koe pregovaranje/razgovaranje, pobednikot ne smee da go ponizi porazeniot

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Да не се лажеме од 3 кандидати ако двајца викаат името го мењаме едниот (Грујо у случајов) името не го мењам, ќе го гласате сите. Каков багаж какве пичке матерне. Немате муда да прешкртате лист или недајбоже да не искочите на гласање. Така да жалопојка може да биде твојата поема што ја пишуваш секоја вечер за емотивното враќање на ВМРО на власт со капки солзи врз листот.
ti decko definitivno si nenormalen... lov na veternici e mal zbor za tebe i za berik vo obidot da si se opravdate samite pred sebesi za svojot glas.....

ima tuka i drugi sto glasale za sdsm pa mnogu polesno ja ostavija suetata na strana odkolku da trujat drugi likovi vo nivnoto bunilo ravno na predsmrtna agonija.....

site sme vo ista kasa... neka ne te boli toa sto nekoi ti go pretskazaa ova, tie ne ti se krivi....[DOUBLEPOST=1520557843][/DOUBLEPOST]
Тоа што Финска го пробува со загарантираниот приход денес, УЧК го завршија уште во 2001. Борците за граѓански права се изборија за најбитното право-загарантиран месечен приход со седење дома. Шо ќе ни е ЕУ, ЕУ може само да учи од нас.
784 000 евра чини мирот во Македонија. Месечно. Многу европски, многу реформски. Во нормални земји ова се вика откупнина,кај нас се вика Рамковен договор.
п.с.
колку Тамари се тоа?

п.п.с.
`само вистина`
Прашање: "Во кој сегмент сметате дека оваа Влада е неефикасна?"
Милчин: "Јас не знам во кој сегмент е ефикасна и ете ви го одговорот".
брутално.
глеам сдсмовчињата од покорните и умилни демократи пред избори, преку арогантните надмени wannabe интелектуалчиња што глумеа даскали одма после избори, сеа завршуваат апла вмровски со навреди и демнење по различни теми на форумов.
малце гори под нозе а дунди? така е кога немате редовна работа освен лижење на чмарот на вашиот омилен криминалец.
https://www.youtube.com/watch?v=ocJExnK9Auc&app=desktop
kolku tamari se toa mesecno.... cisto da te ispravam vo zabeleskata...

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.660
Поени од реакции
88.506
Лол, многу го величите Милчин после синоќешното интервју, па дури и патриот го направивте :D... Реално Милчин ќе си остане Милчин, ѓубре од човек, али синоќа покажа дека и најголемите поддржувачи на Заев и СДСМ (до пред нецела година) веќе му го свртија грбот, да не заборавиме тука да ја спомнеме тука и шизофреничарката Најчевска.
Тие што редовно го плукаа Грујо, и го величеа Заев до небо се треснаа од земја кога виде што кур прави сељаков од Муртино со државава. Полека ги губи конците Зоран, мислеше дека ќе дојде на власт и ќе тече мед и млеко, а тој денес се соочува со:

- Можно повторно стопирање на преговорите со Грција, едноставно виде дека ова не е ценкање за 3 пара гаќи во Шутка. Грциве имаат ненормални барања од нас, и само будала може да им ги исполни сите желби. Статус Кво ситуација очекувам во иднина
- Им ја вети двојазичноста на албанциве... и сега кога виде дека не сите пратеници во СДСМ сакаат неуставно да го изгласаат тој закон, човекот се соочува да му пропадне партнерството со ДУИ.... а тие се клучот (или подобро кажано товарот што треба да го носат) за да останат на власт.
- Прикривање убиства и несакани случаеви... нели тоа беше препознатлива тактика само на ДПМНЕ, СДСМ не се такви :P
- Задолжувањата си тераат и понатаму, нема врска дали се ДПМНЕ или СДСМ на власт

Еве последново му е што сите негови поддржувачи му откажуваат послушност, го прават од гомно подоле на телевизија и социјалните мрежи. Геро, Милчин, Најчевска... да ми кажеше некој пред година дена дека овие ќе го плукаат Заев повеќе од еден Латас, Миленко, Мирка и остала барга дудуци, јас будала ќе го направев тој човек.
Чудо ќе биде овие ако ги истераат сите 4 години на власт... не викам дека не е можно, али државава ќе го пробие дното.... не дека досега супер ни одеше, али овој Зоран се гледа дека е глуп човек, и не е способен да води земја од 2 милиони жители.

П.С. Ај ако не Грујо да го вратиме... :kafence:

#grmeheheheheheh

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Кoгa е вo прaшaње пoпустливaтa пoлитикa кoн сoгрaѓaните штo несмееме дa ги викaме пo име,Сдсм вoди убедливo пред Вмрo.Убaвo велеше Тoни Нaунoвски нa телевизијa(пред дa стaне сендвич и дa гo купaт Вмрo) декa нaместo Сдсм дa ги критикувa Вмрo зa пoлитикaтa нa сервилнoст и oтстaпки кoн Албaнците,тие нудеa премиер Албaнец дa бил.Кaкo вчерa дa беше кoгa ке ми текне нa еднa шкoлскa кoјa киснеше у штaб нa Сдсм и у мaaлo ме убедувaше декa бoље сo Албaнците oткoлку сo Вмрo.Сегa тoa глaвaтa oд земјa ке им јa удри.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Лол, многу го величите Милчин после синоќешното интервју, па дури и патриот го направивте :D... Реално Милчин ќе си остане Милчин, ѓубре од човек, али синоќа покажа дека и најголемите поддржувачи на Заев и СДСМ (до пред нецела година) веќе му го свртија грбот, да не заборавиме тука да ја спомнеме тука и шизофреничарката Најчевска.
Тие што редовно го плукаа Грујо, и го величеа Заев до небо се треснаа од земја кога виде што кур прави сељаков од Муртино со државава. Полека ги губи конците Зоран, мислеше дека ќе дојде на власт и ќе тече мед и млеко, а тој денес се соочува со:

- Можно повторно стопирање на преговорите со Грција, едноставно виде дека ова не е ценкање за 3 пара гаќи во Шутка. Грциве имаат ненормални барања од нас, и само будала може да им ги исполни сите желби. Статус Кво ситуација очекувам во иднина
- Им ја вети двојазичноста на албанциве... и сега кога виде дека не сите пратеници во СДСМ сакаат неуставно да го изгласаат тој закон, човекот се соочува да му пропадне партнерството со ДУИ.... а тие се клучот (или подобро кажано товарот што треба да го носат) за да останат на власт.
- Прикривање убиства и несакани случаеви... нели тоа беше препознатлива тактика само на ДПМНЕ, СДСМ не се такви :P
- Задолжувањата си тераат и понатаму, нема врска дали се ДПМНЕ или СДСМ на власт

Еве последново му е што сите негови поддржувачи му откажуваат послушност, го прават од гомно подоле на телевизија и социјалните мрежи. Геро, Милчин, Најчевска... да ми кажеше некој пред година дена дека овие ќе го плукаат Заев повеќе од еден Латас, Миленко, Мирка и остала барга дудуци, јас будала ќе го направев тој човек.
Чудо ќе биде овие ако ги истераат сите 4 години на власт... не викам дека не е можно, али државава ќе го пробие дното.... не дека досега супер ни одеше, али овој Зоран се гледа дека е глуп човек, и не е способен да води земја од 2 милиони жители.

П.С. Ај ако не Грујо да го вратиме... :kafence:

#grmeheheheheheh
И утре да паднат пак Дуи ќе се на власт.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
И тезгaџии нaјoбични штo прoдaвaaт пaтлиџaни нa пaзaр дo сегa пoубaвo ке се испaзaреa oд пoлитичaриве нaши зa oтстaпките и кнедлите штo ги гoлтaме oд 92рa нaвaму.Не Нaтo и ЕУ,вселенскa стaницa ке имaвме дo сегa

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.660
Поени од реакции
88.506
И утре да паднат пак Дуи ќе се на власт.
Ама и нив не им е сеедно верувај, тие беа првите што го прекршеа она "победник со победник" на последниве избори.
Еве да речеме утре ДПМНЕ или СДСМ на избори да освојат едно 58/59 пратенички места во собранието, кој ќе им даде забрана да коалицираат со БЕСА, Алијансата или пак ДПА со редовните 2 пратенички места што ги земаат?
Колку што се засилија ДУИ на последниве избори, толку се заебаа за во иднина, остајте настрана тоа заебанциите дека ДУИ секогаш ќе бидат на власт...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom