Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ke ve razgledaat pak za toa ste na dopolnitelna nemoze preku red aloo so ne e jasno. 53.000 ima komisija nova ima ke bide za skoro samo bes bos muabeti ke ve molam
Се надевам причината е премногу кандидати па дај Боже да има промени што побргу. Секој сака да земе затоа и сме аплицирале...

Ti nekoj tezok prevarant si sakal da se otkazel prikaski u boja na koj filmovi mu kazuvas tuka lugeto ocajno cekaat pasos
da,za malku kje se otkazev ako sakas veruvaj ako sakas ne a na vas posrednicite ne vi odgovara koga nekoj ja kazuva vistinata.More citaj ,dekemvri 2015 bev na intervju posle toa na finalen 9meseci i lani od maj sum na dopolnitelna e aj kazi mi ti nema li da se razocaras so cvrsti dokazi za poteklo i pak kisnam na dopolnitelna[DOUBLEPOST=1520428304][/DOUBLEPOST]pozdrav do site ova e moj slucaj i celosno vistinit,nesakam na nikoj da mu nametnuvam da misli kako sto mislam jas sekoj si ima svoe pravo

da,za malku kje se otkazev ako sakas veruvaj ako sakas ne a na vas posrednicite ne vi odgovara koga nekoj ja kazuva vistinata.More citaj ,dekemvri 2015 bev na intervju posle toa na finalen 9meseci i lani od maj sum na dopolnitelna e aj kazi mi ti nema li da se razocaras so cvrsti dokazi za poteklo i pak kisnam na dopolnitelna
Ne sum posrednik aloo posle 3ipol godini jas bev prekraten a dostaviv star dokument ama posrednikot me izlaga be ni go predal vo ministerstvoto i sega najdov novo stari dokumenti i pak na novo podnesiv pred nedela vreme ne da sum razocaran mi se ide se da istepam ama toa e ne se otkazuvam a nemoj ni ti ke ispadne mora da ispadne so star dokument od prva raka ti kazuvam i zakon nalaga i se i plus covek sto e vraboten vo pravosudie vo sofija mi go kaza toa[DOUBLEPOST=1520428564][/DOUBLEPOST]Eve go livcetoo ne lazam

nemozam da gi razberam i tie posrednicite kako bi gi zloupotrebile dokumentite na na edni pa da gi iskoristat za drugi.Eden takov slucaj ima za esna posrednicka sto pravela takvo raboti ima bugarsko poteklo a zivee vo mkd .Nea ja imaat povikano vo bg.da dade nekoi iskazi e neznam so policija li neznam kako no vistina e ,mozebi nekoj kako tebe ja prijavil ili slicno,zloupotrebuvala tugi dokumenti!!!!

Jas
nemozam da gi razberam i tie posrednicite kako bi gi zloupotrebile dokumentite na na edni pa da gi iskoristat za drugi.Eden takov slucaj ima za esna posrednicka sto pravela takvo raboti ima bugarsko poteklo a zivee vo mkd .Nea ja imaat povikano vo bg.da dade nekoi iskazi e neznam so policija li neznam kako no vistina e ,mozebi nekoj kako tebe ja prijavil ili slicno,zloupotrebuvala tugi dokumenti!!!!
Go prijavov gjoko od strumica mazniot na prekar najgolem prevarant se da mu ebam

od deka e imeto da ne i pocnuva na E

Ako to nesto se desit,ako posrednikot ne go dostavil dokumentov evo javno kazuvam deka majka mu ke go preplacit

mnogu gi ima takvi samo treba lugeto da im gi pisuvaat iminjata za da znaat so koj si imaat rabota.Jas sam si ja brkam rabotata iako imam epten bliski sto posreduvaat ama sam kje odam do kraj!!!!

Таквите лажипосредници да ги пријавувате само и единствено во Бугарија. Сите тие се бугарски државјани и нема така лесно да поминат таму, тоа од што највеќе се плашат и има зошто. Блгарска полиција.

Како бе немаат, од ден во ден се повеќе стари документи се наоѓаат и се носат Софија, сите сфатија каква е ситуацијата и бараат под дрво и под камен...Муабетот ми е дека не се тие двајца без тројца, ги има многу. Еве само во прилепскиот архив во последните години се поднесени преку 2500 барања за увид во бугарски документи за вадење на бугарски пасош. Каде се архивите во Штип, Битола, Охрид итн. итн. тоа е.
http://sitel.com.mk/prilepskiot-arhiv-so-dva-miliona-listovi-dokumenti-za-dva-veka-istorija
Vo nitu esen makedonski arhiv nema dokumenti za toa koj makedonec e bugarin. Bas gluposti treskate. Onie sto imaat stari bugarski dokumenti nekako uspeale da gi socuvaat a da ne im bidat unisteni od vlastite vo toa vreme. I od site makedonci sto baraat bugarsko drzavjanstvo, dali samo 1 posto imaat star dokument.

Vo nitu esen makedonski arhiv nema dokumenti za toa koj makedonec e bugarin. Bas gluposti treskate. Onie sto imaat stari bugarski dokumenti nekako uspeale da gi socuvaat a da ne im bidat unisteni od vlastite vo toa vreme. I od site makedonci sto baraat bugarsko drzavjanstvo, dali samo 1 posto imaat star dokument.
Vo pravo si inace vo arhivite vo sofija site sne zavedeni site dedovci i pra dedovci samo sto baraat od doma dokument i tamu samo da go slozat koj cuval sreka a koj ne tesko

DALI NEKOJ DOBIL VO 2018 UKAZ Drzavjanstvo Pisite pozz

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom