- Член од
- 24 април 2008
- Мислења
- 11.118
- Поени од реакции
- 12.699
Сосема во ред е тоа што ти спомна мртви деца, исто како што е сосема во ред тоа што јас се надоврзав на твојот коментар и спомнав и други деца од кои добар дел - за жал - не го доживуваат сопственото детство.Ок, извинете што спомнав мртви деца. Како не ми е срам.
Ве молам продолжете со прославата, извинете уште еднаш за вознемирувањето.
А кога сме кај прославите, зависи за кого како - Џорџ Буш Помладиот славеше на носачот на авиони Абрахам Линколн на 1 мај 2003 по повод американската окупација на Ирак, Тони Блер го славеше заробувањето на Садам Хусеин на 13 декември 2003 со својата изрека "дами и господа, го имаме", Хилари Клинтон славеше со својата изрека "дојдовме, видовме, тој умре" по повод масакрирањето на Моамер Гадафи на 20 октомври 2011, така да, ако има нешто за славеење, кога, каде и како ќе се слави зависи исклучиво од славеникот.
Јас не гледам никаков повод за славеење не само во смртта на деца, туку општо во масакрирањето на човечки суштества, но затоа па кога сме кај жалење, понекогаш се прашувам кои се повеќе за жалење - тие кои дочекале брза смрт, или овие кои умираат со години како резултат на бомбардирањата со осиромашен ураниум ?
Зависи од тоа дали и ирачките деца кои умираат како резултат на бомбардирањата со осиромашен ураниум се лоши дечишта, или децата во Јемен, или девојчињата заробени и силувани од страна на Боко Харам во Нигерија.Плус Асад ги отепал. Штом Асад ги отепал тоа морало да се некои лоши дечишта. Општо е познато дека само САД убива деца а Асад го местат.
Огно да ме изгори кај спомнав таква клевета за човекот.
Или па децата низ Сомалија и ДР Конго се лоши дечишта за да заслужат глад, особено гладот предизвикан од човечки фактор во ДР Конго, кој за жал трае до денешен ден, но тоа не им смета на САД и европските држави за да продолжат да увезуваат дијаманти и останати природни богатства од таквите држави.
Последно уредено: