- Член од
- 1 ноември 2005
- Мислења
- 2.142
- Поени од реакции
- 1.256
Kaj go najde ova da go vidam. Mi go rasipa ruchekot.ин д минтајм у собрање на горнарепубликдемаќедон оние не-иселените го решаваат спорот со името :
![]()
Kaj go najde ova da go vidam. Mi go rasipa ruchekot.ин д минтајм у собрање на горнарепубликдемаќедон оние не-иселените го решаваат спорот со името :
![]()
Јас сеуште имам надеж....Само слога може да не спаси од безизлез...Да се групираат во смисол, Мицко да не крева „џева“. Друго „да виду, да не верују“.
Суштински ако имаше малку realpolitik патриотизам во домашнава политика немаше да се изгубат 20+ години залудно тапкање у место.У врска со името, како што било 93 или 95, така ќе биде и сега: или ќе ја решиме работата сега или нема да не биде.
за чив иредентизам збориш ?Суштински ако имаше малку realpolitik патриотизам во домашнава политика немаше да се изгубат 20+ години залудно тапкање у место.
Иредентизмот предходните 12 години е најлошото кое се случило во историјата на постоењето на оваа држава,вградена е лажна ментална слика за генетскиот код на народот,психичка болест која ни тим од врвни психијатри нема да успејат да ја олечат.
A moze da bideme makedonci ili I tuka da koregirame?@jamajka
Ексклузивно право врз називот не може само ние да имаме,треба корекција и дефинирање географски кај сме.
би ти кажал кај сме, ама многу вулгарно ќе биде@jamajka
треба корекција и дефинирање географски кај сме.
1. Тоа не е иредентизам... иредентизам има сосема друго значење ...но нејсе@jamajka
Ексклузивно право врз називот не може само ние да имаме,треба корекција и дефинирање географски кај сме.
Реален проблем емоците настрана ти го имаш секое право да се чуствуваш како што сакаш исто како и некој од регионот Македонија што го има истото право.A moze da bideme makedonci ili I tuka da koregirame?
Ма немој да ме јебеш.Реален проблем емоците настрана ти го имаш секое право да се чуствуваш како што сакаш исто како и некој од регионот Македонија што го има истото право.
Је иредентизам, по што ние како држава имаме некакви одговорности во обединети нации,северниот дел на Грција не е посебна држава туку еден дел од 'територијата на Македонија?!',ние како Република Македонија колку што знам не сме до егејско море затоа треба да се дојде до географско дефинирање кај сме ние а истовремено кое не задира во суштината на тоа што сме ние.1. Тоа не е иредентизам... иредентизам има сосема друго значење ...но нејсе
2. И јас се слагам дека ние како држава не полагаме ексклузивно право врз поимот Македонија, но што е со Турција, на светот постојат 6 држави чиј народ се нарекуваат Турци, се збори Турски јазик и се гаи Турска култура, но само една од нив го носи името Турција и притоа тоа не е најголемата Турска држава...
3. Територијата што ја нарекуваат Македонија во соседните земји и народот што го нарекуваат за Македонци, го присвојуваат како дел од својот народ, така да иако сме само дел од територијата што се нарекува Македонија, само во нашиот дел е изразена посебноста на народот како припадност кон таа територија.
4. Обединети нации со прокламација (или како точно и да се вика) ни ги гарантира човековите права да се осеќаме како сакаме, како основно човеково право.
5. Да беше проблем само името, ќе влезевме во НАТО 2008 година со додавка која ќе ја означеше територијата поконкретно...
Pa Jas/nie nikomu ne mu go osporuvame pravoto da bide makedonec vo nekoj drug region, nas toa ne ni se dozvoluva, ako bese problem samo imeto nasive politicari kako sto ni dadeni dosega sto pati ke go resea problemot.Реален проблем емоците настрана ти го имаш секое право да се чуствуваш како што сакаш исто како и некој од регионот Македонија што го има истото право.