Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Poveke postot mi bese za ova i toa e fakt. Vojnata konfliktot go izgubivme. Dali toa izleglo od usta na nekoj tuka ili nekoj tamu isto ti se fakja i nema sto tuka da se ljutime.
Не е поентата што кажува, туку како го кажува... Јас бев во 2001 да се направи воен удар... ама тогаш некои сили спречија тоа да се деси... Точно имаме и ние кривица за тоа што се случи... Ама неможеш да ги кривиш на пример партизаните што не отишле на Солун, кога Апостолски и компанија ги предале и им ги убиле комесарите...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.404
Поени од реакции
24.121
Муабетот е владе, некој зедол пушка во рака да брани некој крека од Сиднеј а после му се сере на глава (на мои блиски и на други членови на форумов).
Ti kazav na sto se odnesuvase mojata replika. Ne menuva mnogu dali krekal od Sidnej ili od Skopje.

Член од
23 септември 2007
Мислења
77
Поени од реакции
83
Ајде зимај џогерот и чисти ги срањата во ЕУ,Оустрејлија,САД .. кај и да си, изгуби се од темава.
Ne be vo Francija sum Finance control manager vo Axa insurance .Imas linkedin da se zapoznaeme?

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Toa dolga i siroka e . Ni stignaja na 10 km od glavniot grad, celo Kumanovo go drzeja bez voda itn itn.
Nekoj procenil deka nema da izlezi matematkata i toa e toa. Za moralot na vojskata pa ic da ne ni pravime muabet.
Од кај го виде ти моралот на војската.. Моралот на војската и на полицијата не падна дури ни после арачново...Напротив, после арачиново дури и се покрена....После Арачиново резервниот состав во Скопје се дуплираше доброволно...Немавме пушки па ни носеа со пекарски камиони во Чаир....
Едноставно никогаш немавме одврзани раце да правиме што сакаме, освен во Радуша... Уствари таму бевме оставени 3 дена сами на себе, и ако не се браневме, ќе не снемаше...

Греота е да збориш вака...

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Ne be vo Francija sum Finance control manager vo Axa insurance .Imas linkedin da se zapoznaeme?
Гледај си ја работава у Француској, немаме потреба да ги читаме твоите издркотини овде.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.404
Поени од реакции
24.121
Не е поентата што кажува, туку како го кажува... Јас бев во 2001 да се направи воен удар... ама тогаш некои сили спречија тоа да се деси... Точно имаме и ние кривица за тоа што се случи... Ама неможеш да ги кривиш на пример партизаните што не отишле на Солун, кога Апостолски и компанија ги предале и им ги убиле комесарите...
Jamajka eden kup vistini ima. Nekoj vika vaka, nekoj taka. Bitno krajot go krasi deloto a toa e deka ja izgubivme vojnata. Dali Petko ne predal, dali Trajko dezertiral, dali Jovan si gi ladel madinjata ili Mile navival od balkun koga se osvojuvase Aracinivo e totalno nebitno vo momentot isto kako sto i sega vo momentot e totalno nebitno dali sme trgnale na Solun ili Srem pred 70 godini. Od kaj da znaes, mozi ako trgneja na Solun ke ne vrateja do Kumanovo ili pak ako prodozleze konfliktot namesto da potpisime primirje ke potpisevme kapitulacija i toa bezuslovna:cautious:

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
И да сте изгубиле, сте зеле пушка да браните ?
Да.

Нема врска дали сме изгубиле или победиле.
Некој имал муда некој квакал од Сиднеј.
Da I tie od sidnej se krivi sto politicarite potpisale kapitulacia a denes prodolzuvaat so isto tempo, ete tie od sidnej se krivi sto narodot pocna da jade kotek od pajaci, tie od sidnej se krivi sto politicarite go ebaat narodot vo zdrav mozok a narodot go boli kur I edinstvena uteha naoga da se ismeel na nekoj od dijaspora, da si ja narani negovata bedna dusa.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.404
Поени од реакции
24.121
Од кај го виде ти моралот на војската.. Моралот на војската и на полицијата не падна дури ни после арачново...Напротив, после арачиново дури и се покрена....После Арачиново резервниот состав во Скопје се дуплираше доброволно...Немавме пушки па ни носеа со пекарски камиони во Чаир....
Едноставно никогаш немавме одврзани раце да правиме што сакаме, освен во Радуша... Уствари таму бевме оставени 3 дена сами на себе, и ако не се браневме, ќе не снемаше...

Греота е да збориш вака...
Da ne ja tupime, dolga i siroka e. Ne sum ni jas vo saksija rasten niti pak togas sum bil detiste. Naprotiv voeniot rok mi zavrsi da ne recam samo sto pocnaja napadite na NATO vrz Srbija.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Jamajka eden kup vistini ima. Nekoj vika vaka, nekoj taka. Bitno krajot go krasi deloto a toa e deka ja izgubivme vojnata. Dali Petko ne predal, dali Trajko dezertiral, dali Jovan si gi ladel madinjata ili Mile navival od balkun koga se osvojuvase Aracinivo e totalno nebitno vo momentot isto kako sto i sega vo momentot e totalno nebitno dali sme trgnale na Solun ili Srem pred 70 godini. Od kaj da znaes, mozi ako trgneja na Solun ke ne vrateja do Kumanovo ili pak ako prodozleze konfliktot namesto da potpisime primirje ke potpisevme kapitulacija i toa bezuslovna:cautious:
Ти ја сваќам поентата бе, свесен сум за тоа... тоа го зборам тука цело време... Капитулацијата ја потпишавме и јас и тебе и на сите сум им кажал дека од 2001 година па навака, немаме држава. Ама кривицата не е моја, јас се одзвав, како и неколку деситици иљади ... а верувам бројот ќе стигнеше и до 100.000 ако продолжевме...

Сакам да кажам оние што не предадоа ги гласаме... сеојдневно им даваат делче од нашата државност на Албанците.. Непобитен факт е дека сепак рамковниот не бил договор, туку безусловна капитулација, која ќе се воведува на сила постепено... Види што се случива, убиство на деца, ги ослободија, тепаат џандари, ни колат деца на сред бел ден... се понашаат ко шерифи....

Очигледно е што не снајдува, штета само што децава што не памтат пред 2001 не ги памтат најавите на некои луѓе, ќе го споменам пак Ѓорѓи Котевски....Нив ова што ни се случува им е нормално... Дури и ние сме кривите кога покушаваме да им ги отвориме очите, не се Албанците...

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Ти ја сваќам поентата бе, свесен сум за тоа... тоа го зборам тука цело време... Капитулацијата ја потпишавме и јас и тебе и на сите сум им кажал дека од 2001 година па навака, немаме држава. Ама кривицата не е моја, .....
. Krivicata e na tie vo sidnej.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
. Krivicata e na tie vo sidnej.
Ај не драматизирај, си го кажав јас моето мислење за дијаспората...Секоја дијаспора мора да е безусловна поткрепа на матичната држава, било да имале право на глас или не....

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Da I tie od sidnej se krivi sto politicarite potpisale kapitulacia a denes prodolzuvaat so isto tempo, ete tie od sidnej se krivi sto narodot pocna da jade kotek od pajaci, tie od sidnej se krivi sto politicarite go ebaat narodot vo zdrav mozok a narodot go boli kur I edinstvena uteha naoga da se ismeel na nekoj od dijaspora, da si ja narani negovata bedna dusa.
Абе некако многу сте дефанзивни, некако си ја имате мувата на капата затоа серете дури и по бранителите.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Кој ги окриви тие од сиднеј за капитулацијата или за било што?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.404
Поени од реакции
24.121
Ти ја сваќам поентата бе, свесен сум за тоа... тоа го зборам тука цело време... Капитулацијата ја потпишавме и јас и тебе и на сите сум им кажал дека од 2001 година па навака, немаме држава. Ама кривицата не е моја, јас се одзвав, како и неколку деситици иљади ... а верувам бројот ќе стигнеше и до 100.000 ако продолжевме...

Сакам да кажам оние што не предадоа ги гласаме... сеојдневно им даваат делче од нашата државност на Албанците.. Непобитен факт е дека сепак рамковниот не бил договор, туку безусловна капитулација, која ќе се воведува на сила постепено... Види што се случива, убиство на деца, ги ослободија, тепаат џандари, ни колат деца на сред бел ден... се понашаат ко шерифи....

Очигледно е што не снајдува, штета само што децава што не памтат пред 2001 не ги памтат најавите на некои луѓе, ќе го споменам пак Ѓорѓи Котевски....Нив ова што ни се случува им е нормално... Дури и ние сме кривите кога покушаваме да им ги отвориме очите, не се Албанците...
Da ne otvorame stari rani , nema potreba. Niti ti zboram od pamet, niti nekoj mi presakazuval, gi ziveev tie vreminja. Kako sto rekov mnogu vistini ima i mojot vpecatok ( ete vaka podiplomatski da se izrazam) e deka generalno moralot na voenosposobnoto naselenie bese na nezavidno nisko nivo. Ne velam deka nemase dobrovolci ama golemata slika bese taa barem spored mene. Spored tebe mozi bilo poinaku. Krajot i posledicite od toa site go znaeme.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom