Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.059
Тоа е бате... Ама незнам дали е тоа што го збориш крајната цел, незнам како ќе изведат толкави отстапки ... колкави што бараат Грците...

Не верувам дека тоа ќе пројде така лесно...Евентуално ако го завиткаат со некоја нова 2001, ама па тоа сигурно ќе излезе од контрола и тогаш ништо чудно и чичко Стрелков лично дојде тука.... Пошто Русија не е онаа од 2001 и одвај чека прилика на Балканот...

Ајде ќе видиме што ќе се случува.... на арно сигурно не е, пошто и двете партии што треба да ги застапуваат Македонските интереси.1.. едноставно не ги застапуваат...
Сепак мислам дека ВМРО се бољи иако се мали разлики ама барем Груевски рече еднаш дека се антимеѓународна заедница или како и да се вика глупоста ЕУ/НАТО со вистинско име. Инаку Русија е неофашистичка земја и не е фактор веќе на меѓународна сцена со децении...само се борат за русконационалистички локалимперијалистички глупости...боље да не си го прљаме образот со диктатори од рангот на Путин, Асад и тој од Кина. Русија не е фактор на Балканов и нема ни со децении и со векови да биде...пропадната творевина е Русија.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Како све им јебеш со гол газ напред?
Џемјс протестира за основното човеково право на самоопределување, Џејмс е на македонска страна против гејците на кој ти се им јебеш.
Hehe
Абе името ќе си го решиме ние кои живееме во Македонија по пат на референдум, да да.. ние кои живееме тука.
Џејмс,Скот и остали "патриоти" нека донираат по некој долар ако се толку загрижени за опстанокот на Македонија.
И уште нешто.. бараат слобода за некои "патриоти", како бе бараат слобода за личност како Чавков кој само возниот парк му е 1 М евра?
Какви ли не срања излегуваа за претходната власт, абе еден мочан протест не направија цели 11 години, од војничиња сега генерали изиграваат од Оустрејлија..

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.525
Поени од реакции
27.343
Сепак мислам дека ВМРО се бољи иако се мали разлики ама барем Груевски рече еднаш дека се антимеѓународна заедница или како и да се вика глупоста ЕУ/НАТО со вистинско име. Инаку Русија е неофашистичка земја и не е фактор веќе на меѓународна сцена со децении...само се борат за русконационалистички локалимперијалистички глупости...боље да не си го прљаме образот со диктатори од рангот на Путин, Асад и тој од Кина. Русија не е фактор на Балканов и нема ни со децении и со векови да биде...пропадната творевина е Русија.
Да не навлагаме сега во тоа, ама нема ние што да одлучиме околу тоа, ако некој ни наметне нешто како 2001 година за да прифатиме нешто што е тешко прифатливо, тогаш Русија ќе види шанса да се вмеша во тоа и да добие влијание на Балканот... без разлика дали ти тоа го сакаш или не.. И без разлика какво ти мислење имаш за Путин...

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.059
Да не навлагаме сега во тоа, ама нема ние што да одлучиме околу тоа, ако некој ни наметне нешто како 2001 година за да прифатиме нешто што е тешко прифатливо, тогаш Русија ќе види шанса да се вмеша во тоа и да добие влијание на Балканот... без разлика дали ти тоа го сакаш или не.. И без разлика какво ти мислење имаш за Путин...
Само САД или може малку Британија да ни е сојузник подалеку треба од Русија...ни фајде од неа не видовме во 2001ва ни сега ќе видиме само ни прави штета и се страмам од проруските ставови кои ги бркаат нашите прави сојузници од десницата. Неможе со Русија да бидеме сојузници мораме со САД, Британија и Турција. Антимакедонски е и и копаш гроб на Македонија ако си проруски.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.525
Поени од реакции
27.343
Само САД или може малку Британија да ни е сојузник подалеку треба од Русија...ни фајде од неа не видовме во 2001ва ни сега ќе видиме само ни прави штета и се страмам од проруските ставови кои ги бркаат нашите прави сојузници од десницата. Неможе со Русија да бидеме сојузници мораме со САД, Британија и Турција. Антимакедонски е и и копаш гроб на Македонија ако си проруски.
Дечко, кој ја запали Америчката амбасада во 2000 година ? Проруски ставови има и во десницата и во левицата, може и повеќе во левицата.... Пак ќе ти кажам ако бидне нешто и ако се бира страна, ако си за американците, ќе бидеш заедно со арнаутите... сакал или неќел ти тоа е тоа... Не дека ние сме ептен проруски, туку дека Американците веќе го одбрале сојузникот... Исто како и во 1948 кога не бомбардираа со напалм на Грамос.

V

viktora

Гостин
Па вие го подигнавте Ахмети, од енциклопедии и од жолт печат не го вадите.

Водиме и со нобелови награди...

Со историјата очигледно немате проблем само со антиката. Трагедијата да е поголема зборуваме за не цели пред 20 год.
Да, имаше косовари 2001, како што имаше албанци од Македонија 99, тоа се вика помош.
Не ги заштитивте вие, знаеме што шамар јадеше трајковски од вас кога мораше да ги прими избеглиците.

Вие осуден воен злосторник почекавте со државни почести, никаде те немаше да осудуваш.

Вие во тоа време под знак прашалник е дали сте настанале сеуште луѓе, не сте постоеле бе воопшто тогаш за да се споредуваме.

И

:pos: имам сретнувано мапи:pos::pos::pos:

Добро, а што е ова?

Значи ние албанците кои го научивме македонскиот јазик сме будали? дека вие со ништо не сте допринеле за човечката цивилизација....

Во болница во Австрија ако не знаеш германски ќе ти најде преведувач, за Германија исто, швајцарија да не збориме.
Зошто тебе ти пречи двојазична табла а не ти пречат мизерните услови?

Обично емисиите имаат одредена тема, нели, или требаше да знаат дека некој гледач лечи фрустрации...

немој да ме јебеш бе...
Па вие груевски го изгласавте после 9999 бомби на сторени криминални дела само затоа што имаше нацистичка реторика, па најде овде да ми солиш памет, бегај таму.

Извини ако се навредуваш ама со информираност си левел сител.
Очигледно ги познавам подобро од тебе.
Во Германија би добил преведувач доколку си турист,азилант или емигрант.Доколку си државјанин на Германија нема да добиеш преведувач зошто никогаш не би ти дале државјанство ако не збориш одлично германски.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.059
Дечко, кој ја запали Америчката амбасада во 2000 година ? Проруски ставови има и во десницата и во левицата, може и повеќе во левицата.... Пак ќе ти кажам ако бидне нешто и ако се бира страна, ако си за американците, ќе бидеш заедно со арнаутите... сакал или неќел ти тоа е тоа... Не дека ние сме ептен проруски, туку дека Американците веќе го одбрале сојузникот... Исто како и во 1948 кога не бомбардираа со напалм на Грамос.
Мора американците да ни се сојузници или сме на губитничка страна Русија е губитник од Студената Војна...Албанците мораме да ги поштуваме и американците. Македонците треба да се покажат како повеќе проамерикански од албанците за да добиеме нешто. Русија нема влијание во МК и само губиме ако се дружиме со губитници како Русите...еве и Бугарите се отгаат од Русите. Немаме никаква корист од Русија и само штета ако се маткаме со Путин. Тоа е голем страм со Американската амбасада јас тогаш и зборев на тие што отидоа дека се гробари на Македонија со нивниот антиамериканизам. Треба да раскрстиме со антиамериканизамот и антибританизмот и прорусисизмот во Македонија. Неможе да си патриот ако си проруски ти се само обичен треторазреден губитник.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.373
Не бе, ти кажав онака како идат работите да си знаеш... Прво доаѓа еден го чисти влезот, го фарба... најбољи комшија ти е ти честита велигден, те вика на бајрам, и така кога ќе дојдат 40 души... ќе никне верска школа кај истиот тој дома и стануе седиште на брадосани....кога го носиш детето у школо у петок, мораш да поминеш низ месна заедница што ја користат брадите како џамија, кај што се молат сегде наоколу и мораш да кружиш зошто цел простор го узурпирале 500 души кои редовно се молат у петок...И кога ќе стигнеш у школото, редарот што го плаќаме сите, брада.... И кога ќе ти го истепаат детето или недај боже ако имаш девојче (9-10 години) кога ќе го испофаќаат речиси до силување, ќе ти каже редарот, па деца се комшија....

Незнам како е во Германија точно и до кај се стигнати со автохтоноста, ама слушнав дека имало масовни неказнети силувања еден период... па си мислам дека се околу 30тина години пред нас... отприлика....
Ova se klasicni stereotipi i nekoj stranec da cita ke dobie vpecatok deka Albancite vsusnost se losite tuka sto najblagoreceno e daleku od vistinata. A i neznam kako treba da se ponasaat osven da se getoiziraat i da se grupiraat koga se postojano ugnetuvani i napagjani. Citaj samo na forumot kakvi se raboti se pisuva za niv , tek pak kako im e vo realniot zivot. Postojani zakani, tepanje ,uceni, ugnetuvanja, omalovazuvanja. Kako drzavata za niv da e makea a ne majka kako na site drugi. Normalno deka ke ja baraat sigurnosta vo brojnosta. Sto povekje na eden prostor toa posigurno za niv. I pazi kaj sekoj narod ima nekoj sto ja mati vodata, sto e nasilen no barem koga zboruvame za Albancite kaj niv taa brojka na takvi lugje e zanemarlivo mala. Povekjeto sto gi znam se domakini lugje, rabotlivi, na mravka ne gazat sto se veli.
Eve Puno zemigo za primer. Mozis da go zamislis nego da napravi bilo kakvo zlo na nekomu. Neznam tebe ama mene mi ima ostaveno vpecatok na dusa covek.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
Нажалост ние не ги контролираме околностите, така да изборот сам по себе ни се наметнува. Стои муабетот.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.059
Нажалост ние не ги контролираме околностите, така да изборот сам по себе ни се наметнува. Стои муабетот.
Ние згрешивме во 2001ва требаше да бидеме проамерикански затоа ја изгубивме војната...ама памет во тиквата не ни доаѓа.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.525
Поени од реакции
27.343
Мора американците да ни се сојузници или сме на губитничка страна Русија е губитник од Студената Војна...Албанците мораме да ги поштуваме и американците. Македонците треба да се покажат како повеќе проамерикански од албанците за да добиеме нешто. Русија нема влијание во МК и само губиме ако се дружиме со губитници како Русите...еве и Бугарите се отгаат од Русите. Немаме никаква корист од Русија и само штета ако се маткаме со Путин. Тоа е голем страм со Американската амбасада јас тогаш и зборев на тие што отидоа дека се гробари на Македонија со нивниот антиамериканизам. Треба да раскрстиме со антиамериканизамот и антибританизмот и прорусисизмот во Македонија. Неможе да си патриот ако си проруски ти се само обичен треторазреден губитник.
Убаво е вака што зборуваш, ама Македонија од осамостојувањето па се до 2008 година во над 95% беше проамеричка, не е дека ние се отргнавме од нив... Тие всушност ни дадоа лопата да си го ископаме гробот, и еве 10 години си го копавме, за да на крај се сместиме во него... И пак сме претежно проамерикански настроени...Уште што треба да напраиме, да се самоубиеме сите колективно за да го прикажеме нашиот проамерички став ?!?[DOUBLEPOST=1520200679][/DOUBLEPOST]
Ние згрешивме во 2001ва требаше да бидеме проамерикански затоа ја изгубивме војната...ама памет во тиквата не ни доаѓа.
А какви бевме во 2001 година ?
Партнерство за Мир, користење на Македонското небо за бомбардирање на Србија, со Русија нит сме имале контакти нит ништо, ниту пак Русија имала некаков интерес да контактира со нас...
Како тоа не сме биле проамерички?!? можеш да објасниш ?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.059
Убаво е вака што зборуваш, ама Македонија од осамостојувањето па се до 2008 година во над 95% беше проамеричка, не е дека ние се отргнавме од нив... Тие всушност ни дадоа лопата да си го ископаме гробот, и еве 10 години си го копавме, за да на крај се сместиме во него... И пак сме претежно проамерикански настроени...Уште што треба да напраиме, да се самоубиеме сите колективно за да го прикажеме нашиот проамерички став ?!?
Да не се лажеме Македонците се во главно проруски настроени да не ги лажеме Американците. Јас секогаш кога ќе кажам нешто против Русија во јавност или на форумов веќе 3ца ќе ми се награнто со некој ретардиран панславизам и ортодоксизам. Македонице 90% се проруски не обратно. Затоа го јадеме стапот...неможе ЦИА да ја лажеме.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.373
Se se ama kaj ja najde Turcija da ja stavis vo lista na sojuznici.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.525
Поени од реакции
27.343
Ova se klasicni stereotipi i nekoj stranec da cita ke dobie vpecatok deka Albancite vsusnost se losite tuka sto najblagoreceno e daleku od vistinata. A i neznam kako treba da se ponasaat osven da se getoiziraat i da se grupiraat koga se postojano ugnetuvani i napagjani. Citaj samo na forumot kakvi se raboti se pisuva za niv , tek pak kako im e vo realniot zivot. Postojani zakani, tepanje ,uceni, ugnetuvanja, omalovazuvanja. Kako drzavata za niv da e makea a ne majka kako na site drugi. Normalno deka ke ja baraat sigurnosta vo brojnosta. Sto povekje na eden prostor toa posigurno za niv. I pazi kaj sekoj narod ima nekoj sto ja mati vodata, sto e nasilen no barem koga zboruvame za Albancite kaj niv taa brojka na takvi lugje e zanemarlivo mala. Povekjeto sto gi znam se domakini lugje, rabotlivi, na mravka ne gazat sto se veli.
Eve Puno zemigo za primer. Mozis da go zamislis nego da napravi bilo kakvo zlo na nekomu. Neznam tebe ama mene mi ima ostaveno vpecatok na dusa covek.
Не... така зборат, незнам јас во подрум бев...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom