Море мисири ни заедни вие што ги вреѓате луѓето од дијаспората, признавам и се кладам дека 90% од вас никогаш не сте излегле на протест што е НЕпартиски, а сте главни на тастатура или и за тоа ве плаќаат од партија? Што сега ако не се вика Зоран или Никола не е Македонец а? Срам да ви е на тие што ги вреѓате луѓето од дијаспората. Излегле од некаква корист можеби? Па повеќето од тие таму Македонија им значи и фали многу повеќе од 90% на сендвич патриотите, а за муртинците и шарениците да не правиме муабет.
Дали сте размислиле дека повеќето од луѓето од дијаспората зашто заминале? Дали од финансиски аспект или од неможење трпење неправди и да те прават нездрав при здрав памет.
Па немаме сите партиски книшки и работа, а уште помалку доволно средства да живееме и успееме дома на грб на тато или мама или поверојатното да трошиме од она што украле тато и мама.
И за крај, вие патриотите од дома, да ви се укаже прилика да заминете од таму би го фатиле првиот авион или брод само да заминете кога би ви се укажала прилика, ама толку ви освен партија и закачени на државна цицка и ставање партиски пред државни интереси. Вие сте тие заради кои ја изгубивме државата и заради кои нема веќе назад мили мои сендвичиња. Од ден за ден се повеќе и повеќе СВЕСНИ млади ја напуштаат државата.
Фала му и на Никола и неговите што направија да се осеќам конкретно јас внатре во душата вишок дома и нешто кое никогаш не сум ни помислил да го направам да ми биде приоритет. Најмалку битно да се споменам и јас како тазе заминат надвор од дома и сум среќен што не сум воопшто засегнат ниту ми трубат за политика, а уште помалку да зависам од неа како 95% од луѓето таму.
И да ви кажам полно ми е срцето и душата и дури сега сватив луѓето што заминале од Македонија зошто никој се нема вратено назад. Ех продадени души.. на нив и државјанството треба да им се одземе.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)