Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ваљда по течението на Струма и Струмица,така учевме у школо... Или викаш изумреле до сеа и дошле ѓупци на нивно место...
Тоа у 7ми - 8ми век, денес е сасвим трето, 2018 сме патем.

D

Daedalus

Гостин
Меѓу пријатели такви заебанции се дозволени, ама кон комплетен странец е сосема невкусно и непотребно. Иам и ја другар шо коа ќе ми каже педер или faggot не се лутам туку и ја праам заебанција у тој стил ама не е исто тој да ми каже нешто и да вметне педер и ти да ми кажеш педер, пошо него го знам доволно добро за да ја знам конотацијата у која ми го кажува а тебе не.
Тоа е тачно.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Малце офтопик од вашата дискусија, ама какви лудаци биле извршители на налогот за новомакедонци и новоисторијата, деновиве гостуваа по некои емисии, оној уметникот или што и да е Камиловски и оној вампирот архитект Божиновски, тоа е страшно нешто на какви ликови им се давале проекти што ќе останат со генерации
Линк ?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Тоа у 7ми - 8ми век, денес е сасвим трето, 2018 сме патем.
Незначи дека сме паднале од небо ако сме 2018, убаво е да си го знаеме нашето потекло..... Патем зошто цивилизацијата ја вовела историјата како наука, ако не е корисна ?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Се посра да не рече националист...

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Каква врска има ова со статусот на козарот? Плус, ако не си задоволен излези бе човек, протестирај. Зошто како вистински патриоти не се организирате? Што дремиш на форум?

Sent from my iPhone using Tapatalk
vmro vaka vikase 11 godini `izlezi,protestiraj ako ne ti cini`
mnogu brzo si go pokazavte liceto[DOUBLEPOST=1520045045][/DOUBLEPOST]
Добро бе теле едно. Како да ти се објасни и тебе и на сите останати расипани салами на темава дека ова што сеа се случува го имаше и ќе го има секогаш. Проблемот е во тоа што додека беше дпмне на власт ти беше глув и слеп за сите криминали и инциденти во оваа држава. И нормално, првиот ден кога ќе се врати дпмне на власт вас автоматски ништо нема да ви пречи. За козарот, јанко и останата цицајкур багра излишно е да се прави муабет, не па статус да се постира.

tolku od zivotot a? ovie se tie promeni i reformi? sranja kje ima sekako,bitno sdsm da e na vlast. a ne e ni na vlast,nego dui e na vlast a ahmeti e premier.
sho apccinja piete ovie rezili da gi gledate kako pobedi?[DOUBLEPOST=1520045984][/DOUBLEPOST]
Можеби за една работа би се согласил делумно со Миленко. Бечим ( не Беким) не е од вчера. Познато е дека е главен човек во ДУИ за вработувања, и секое вработување дали каурско дали шиптаpско што идеше преку ДУИ, немаше шанса да не помине преку Бечим. Е сеа познати се и диловите и правите бизниси на Бечим со Мијалков. Некои дури и го споредуваат Бечим со Мијалков во ДУИ, што мислам дека е претерување. Не можеш сеа ти Сашо да го стаиш у ист кош со архетип на шиптаp кој мора на лице место да покаже кој е и што е па решил да ја размонтира џандарката.

Поентата е дека не се знаеше за Бечим пред две години, а оттогаш за Бечим слушаме и читаме дека го шлапал Петров, дека решил да го ликвидира Божиновски ама не го пуштиле на граница и сега ова со џандарката.
bekim go ima odjebano mijalkov. bajrus zavrsi vo zatvori za istoto, bekim den denes e manga. taka da,mijalkov i bekim ne se sporeduvaat. mijalkov reketirasse samo mkd firmi, bekim tepa cajkani sred bel den.[DOUBLEPOST=1520046439][/DOUBLEPOST]
http://www.dudinka.org/црпко-го-попил-во-лондон/

Има некој информации околу ова? Овој Муртињо ( :ROFLMAO: ) вака ако продолжи ќе биде скинaт и надвор од Македонија.
vo 2018 godina, komitite mozele da snimat so sopstven telefon i da zakacat na youtube da ne zavisime od rezimot na MRTV

Последно уредено:

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
vmro vaka vikase 11 godini `izlezi,protestiraj ako ne ti cini`
mnogu brzo si go pokazavte liceto
Кој тоа се покажавме? Јас немам партија и мојата работа не зависи и никогаш нема да зависи од партија. Инаку во секоја држава ако народот не е задоволен излегува на протест, така? Па ако нешто не ви е океј излезете и протестирај те.

Муабетот беше на тие истите 12 години ни едно , ама баш ни едно нешто не и пречеше. Не дека нешто беше поразлично тогаш.

V

viktora

Гостин
Кој тоа се покажавме? Јас немам партија и мојата работа не зависи и никогаш нема да зависи од партија. Инаку во секоја држава ако народот не е задоволен излегува на протест, така? Па ако нешто не ви е океј излезете и протестирај те.

Муабетот беше на тие истите 12 години ни едно , ама баш ни едно нешто не и пречеше. Не дека нешто беше поразлично тогаш.

Сакаш да кажеш дека сега тебе ти е супер и немаш причина да бидеш незадоволен или да испаднеш да протестираш?[DOUBLEPOST=1520069036][/DOUBLEPOST] IMG_20180302_203409.png

Последно уредено од модератор:

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Сакаш да кажеш дека сега тебе ти е супер и немаш причина да бидеш незадоволен или да испаднеш да протестираш?[DOUBLEPOST=1520069036][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 186570

За што да протестирам? За споменици? Не ме интересираат, сите слободно можат да одат во отпад. Тебе спомениците те задоволуваат? Од споменици живееш? Кажи ми кое задоволство во животот ти се скрати ќосето од кога е тргнат?

За протестирање и претходно пишав. Незадоволството во една држава се искажува преку протест. Не седи на форум, оди протестирај.

V

viktora

Гостин
За што да протестирам? За споменици? Не ме интересираат, сите слободно можат да одат во отпад. Тебе спомениците те задоволуваат? Од споменици живееш? Кажи ми кое задоволство во животот ти се скрати ќосето од кога е тргнат?

За протестирање и претходно пишав. Незадоволството во една држава се искажува преку протест. Не седи на форум, оди протестирај.

Не сакам да дискутирам за промена на уставно име,јазик,националност или промена на историја зошто знам дека стапот те заболе.

Меѓутоа мала причина е тоа што висок фунционер од ДУИ истепа полицајка па кутрата жена мораше да се бламира дека сама се тепала?Нели ви ветуваа правда и закон за сите?Не се чувствуваш како искористен куртон тоа што ДУИ ја води владата а не СДС?Дека сегашнава влада ги ослободи сите покрупни криминалци,убици и терористи?
Во ред, да заборавиме и тоа.

Друго, не ти пречи ли тоа што ве испоебаа дека минимална плата ќе биде 500€?За три месеци во НАТО?Дека Грујо и други високи функционери од ВМРО ќе си лежеле а уствари по затвориве вдомија обични граѓани?Не ти пречи ли што во еден ден подигнаа пола милјарда евра кредит?Не ти пречи ли тоа што ги испофатија од државниве институции како си делеле бенифиции па наместо да одговараат ги сменија и добијат неколку илјади евра апанажа?Покачување на акциза за дизелот,повторно активирање на рудниците иако ви ветија дека нема,па како завршила ерата на партиските вработувања......
До утре сабајле можам да ти набројувам.Ти збориш дека немаш причина да испаднеш на протест?Или си ретардиран или вистинското име ти е Зоран Заев.Трето објаснување нема.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom