Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
Па и Асани не го тепал милицајката. Пајакот ја тепал.
Чекај допрва ќе видиш како ќе јадат ќотек од семафори и сообрајќани знаци па како несакаќи се сопнуваат па налетуваат на нечие колено или по грешка се улетал на нечии бокс.
Штом им попуштија сега циркузи ќе биде.
Нова фора,не да ви се случи Куманово него да ви се случи пајак.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
ако верувате дека СДСМ се срање, а ВМРО се боље, ондак сте глупи.
Искрено верувам дека првите две години од владеењето на тоа ДПМНЕ (2006та -20008ма) се не подобри, туку најдобри години од било кое владеење на било која власт. Кај 2010та забајати, после 2012та стана многу, многу лошо.

Овие од старт се катастрофа, не се споредуваат со почетоците на Грујо. И Љубчо подобро се снајде од нив, се до бегалската криза.

Еден ден откако те шамараат на паркинг, да одиш да правиш фотосесии те дисквалификува од категоријата човек.
Спомна паркинг. Може си помислила жената на Јаким, како за убиство од нужда, во самоодбрана, заврши со доживотен ради мир у куќа, а останатите името му го заборавивме.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.394
Поени од реакции
1.254
Чекај допрва ќе видиш како ќе јадат ќотек од семафори и сообрајќани знаци па како несакаќи се сопнуваат па налетуваат на нечие колено или по грешка се улетал на нечии бокс.
Штом им попуштија сега циркузи ќе биде.
Нова фора,не да ви се случи Куманово него да ви се случи пајак.
Од понеделник сите Македонци во МВР да бараат дозвола за оружје носење.

D

Daedalus

Гостин
Искрено верувам дека првите две години од владеењето на тоа ДПМНЕ (2006та -20008ма) се не подобри, туку најдобри години од било кое владеење на било која власт. Кај 2010та забајати, после 2012та стана многу, многу лошо.

Овие од старт се катастрофа, не се споредуваат со почетоците на Грујо. И Љубчо подобро се снајде од нив, се до бегалската криза.
Целокупно зборуеме и за тоа што ни е познато. Никој не може да знае што ќе праи СДСМ у иднина, врз основа на тоа што го прават сега. Трендови знаат нагло да пораснат и да паднат ради икс причини.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.394
Поени од реакции
1.254
Целокупно зборуеме и за тоа што ни е познато. Никој не може да знае што ќе праи СДСМ у иднина, врз основа на тоа што го прават сега. Трендови знаат нагло да пораснат и да паднат ради икс причини.
Што и да прави СДСМ, црно ни се пишува.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.242
Поени од реакции
46.591
Не памтам да Бонд тепал жени.Или имам пропуштено некој дел?
ovoj bekjo vise e poznat po tepanje zeni i za toa na vremeto ovoj od burevesnik bozinovski aktivno pisuvase so nedeli i meseci, duri i muabeti ovoj sto mu pisuval u privatna objavuvase, zakani i slicno, sve dur dpmne ne go strpa u zatvor ali togas za site simpatizeri na dpmne bese nebiten, zborese gluposti, tose bil ziv i slicno i taka se obiduvavte da gi vrtite rabotite pretstavuvajki go nego ko lud i nebiten, ustvari 95% od muabetite sto mu bea i mu se za politika mu se tocni, kaj i da e i sdsmne istoto ke go naprai zasto pocna da gi dere i niv.

Policajkava vika ima i snimki i sve, e daj da vidime be ako ima snimki dali e taka ko sto vikas, makfaks vise nudat nagrada ako nekoj im isprati video taka da ne veruvam deka ova tuku taka ke se zataska, osven da e stvarno taka kako sto vika ovaa sto ne veruvam. milion% i e preteno, taka da do nekade ja razbiram ne vredi da rizikuva sopstvena kariera i familija za vakva stvar.

Sto se odnesue za probodenoto dete, ova se desilo na rekord, i tamu ima nadzorni kameri taka da ako sakaat, ke gi najdat storitelite, ke pustat sliki po mediumi, ke se najdat odma, ali vakvive deshavki ko i godini i godini nanazad ke zavrsat na toa deka se tragalo po storitelite, se nadevam deka sum greska ali iskustvata prethodni toa go nalagaat. Ovde imas klasicna situacija za ubistvo u obid, i moze da im se sudi ko na vozrasni na iskrivenite, sto znaci trpanje u zatvor, poebuvanje na nivniot zivot a i na tie sto gi vospitale taka.
Ќе си направиш поголема беља. Ќе те казнат. Подобро заокружи си ги Единствена Македонија.
radi takvi politicki kadri kako ovie od edinstvena makedonija, ke bide ili dpmne ili sdsmne uste 200 000 godini.

Kolku sto generalno gledano, sme retardiran narod, tolku ni e retardirana i politickata scena, valjda zasto tie 2 raboti sekogas odat zaedno vo paket.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497

СДС беа цела деценија во опозиција доста цимолеа и квичеа за се и сешто, а и многу работи ветија ... после скоро цела една година владеење јасни се контурите на владеењето на новата власт, ниту повисок економски стандард на граѓаните, ниту поголема слобода и демократија од претходно, добивме само нов авторитарен недемократски режим и освен оној куртонот Саше Менталитико веќе и никој друг не ја фали новава власт ... и Геро и Милчин и Најче сите го одјебаа Зајко Муртински !

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.369
Можеби за една работа би се согласил делумно со Миленко. Бечим ( не Беким) не е од вчера. Познато е дека е главен човек во ДУИ за вработувања, и секое вработување дали каурско дали шиптаpско што идеше преку ДУИ, немаше шанса да не помине преку Бечим. Е сеа познати се и диловите и правите бизниси на Бечим со Мијалков. Некои дури и го споредуваат Бечим со Мијалков во ДУИ, што мислам дека е претерување. Не можеш сеа ти Сашо да го стаиш у ист кош со архетип на шиптаp кој мора на лице место да покаже кој е и што е па решил да ја размонтира џандарката.

Поентата е дека не се знаеше за Бечим пред две години, а оттогаш за Бечим слушаме и читаме дека го шлапал Петров, дека решил да го ликвидира Божиновски ама не го пуштиле на граница и сега ова со џандарката.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Трендови знаат нагло да пораснат
Не кај нас. Ја, на пример, имав теорија дека може да има некаква непосредност оти ќе бидат слаба власт и ќе може да ги плеска граѓански сектор. После ми текна каков граѓански сектор имаме, па видов и на дело како поминаа референдумите за рудниците, пропаднатите ветувања за итни, конкретни мерки против загаденост, колкава дебата имаше за било кое покрупно прашање(немаше, никаква) и на која основа се мењаше раководен кадар по јавни претпријатија. Значи, накратко, како ти можеш да веруваш во било каков нагорен тренд кога гледаш како е поставен теренот? Ќе учат as they go?

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.369
Многу утра со Сонце, завршиле низ денот со дожд, више кога сакаш метафори. Као режимот на ВМРО, на пример.
Остај сеа, не ме фаќај толку буквално. ВМРО кои ебаа и пеплосаа за 10 години, во своите најлоши денови осеќаа должност дека треба со некоја глупа прича да се искупат пред луѓето, и пак имаа подобар ден од просечниот комуњарски.

Мене сериозно ме загрижува ароганцијата на овие, ебат и газат и кур не им чуе. Можам само да претпоставам што би правеле 10 години, ама подобро да не знам. На подобро нема да идат у секој случај.

D

Daedalus

Гостин
Не кај нас. Ја, на пример, имав теорија дека може да има некаква непосредност оти ќе бидат слаба власт и ќе може да ги плеска граѓански сектор. После ми текна каков граѓански сектор имаме, па видов и на дело како поминаа референдумите за рудниците, пропаднатите ветувања за итни, конкретни мерки против загаденост, колкава дебата имаше за било кое покрупно прашање(немаше, никаква) и на која основа се мењаше раководен кадар по јавни претпријатија. Значи, накратко, како ти можеш да веруваш во било каков нагорен тренд кога гледаш како е поставен теренот? Ќе учат as they go?
Не верувам дека ќе научат овие ништо. Али верувам дека АКО (едно огромно „ако“), плановите за интегрирање на Западен Балкан у НАТО или ЕУ не се мачкање очи, ќе мораат да се преправаат оти научиле нешто додека не дојдат некои кои ќе почнат да учат стварно нешто. За загадување, дечките дадоа 5-6 дена бесплатна вожња у ЈСП. Не е тоа нешто пер? Сеа што очекуваш ти, да стават филтри по фабрики или скраја да е, да дислоцираат фабрики надвор од урбани зони? Или да шибнат казни за греење со дрва (ти си правник, ваљда знаеш како и дали може да се изведе тоа), да пуштат некој денар, за на сите да им е поевтино да се греат преку топлификација? Знаеме дека у вакви ситуации, стануе збор за баланс измеѓу повише сили со различни економски и политички интереси, а не за нереални утописки очекувања.
Ја лично, се надевам дека ќе тераме со плукни залепи додека не не' подберат со регулативи од надвор. Само ти кажуем дека најбоље е да се зборува за тоа што се знае до сега и да се критикува тоа што се дешавало до сега, сите сме предвидувале работи што не испаѓале така и за светска и за домашна политика. Самата историја го покажува тоа, дека предвидување не бива.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Мене сериозно ме загрижува ароганцијата на овие, ебат и газат и кур не им чуе. Можам само да претпоставам што би правеле 10 години, ама подобро да не знам. На подобро нема да идат у секој случај.
Ова. Во последните неславни години на ДПМНЕ, имаше ваква ароганција у јавните испрдоци од штаб шо ги читаше Латас. Ја редовно обвинував членови на ДПМНЕ дека јако макнале од салото и станале неокомуњарски бели машни со таа нивна ароганција и муабети за плебс. Овие уште не ги стоплиле фотељите, бетер ароганција продаваат. Не знам од кај им е таа самодоверба. Нула самодисциплина, нула трезвеност. Тоа е уште едно нешто у кое ДПМНЕ беа далеку подобри. Издржаа добри четири години пред да почнаат да продаваат аристократија.

Не верувам дека ќе научат овие ништо. Али верувам дека АКО (едно огромно „ако“), плановите за интегрирање на Западен Балкан у НАТО или ЕУ не се мачкање очи, ќе мораат да се преправаат оти научиле нешто додека не дојдат некои кои ќе почнат да учат стварно нешто. За загадување, дечките дадоа 5-6 дена бесплатна вожња у ЈСП. Не е тоа нешто пер? Сеа што очекуваш ти, да стават филтри по фабрики или скраја да е, да дислоцираат фабрики надвор од урбани зони? Или да шибнат казни за греење со дрва (ти си правник, ваљда знаеш како и дали може да се изведе тоа), да пуштат некој денар, за на сите да им е поевтино да се греат преку топлификација? Знаеме дека у вакви ситуации, стануе збор за баланс измеѓу повише сили со различни економски и политички интереси, а не за нереални утописки очекувања.
Ја лично, се надевам дека ќе тераме со плукни залепи додека не не' подберат со регулативи од надвор. Само ти кажуем дека најбоље е да се зборува за тоа што се знае до сега и да се критикува тоа што се дешавало до сега, сите сме предвидувале работи што не испаѓале така и за светска и за домашна политика. Самата историја го покажува тоа, дека предвидување не бива.
Не, тоа ок. Моите очекувања беа најмногу на принципиелна основа. Значи, беше "ќе ја вклучиме јавноста" и "ќе има јавна дебата". Од таа јавност, ја познавам луѓе шо имаат, во соработка со луѓе однадвор, конкретни планови и идеи за справување со загадувањето. Други луѓе, пак, масовно изгласаа на референдум дека не дозволуваат да им се загадува средината со отварање рудници. За тие прашања едните не беа консултирани и тие идеи не беа јавно презентирани, сосе проектирани буџети, а на другите им се кажа дека не може РМ еднострано да раскинува договори. Бре мајката. Имаше популистички мерки, ама со популистички мерки се расправаме последниве 8 години, од бањи за пензионери, до бесплатни превози за студенти. Овие ветуваа одржливи мерки, а за нивно спроведување на челни позиции наредија, со фактички или политички непотизам, дечишта и монголоиди.

После, ако треба да стануваме протекторат, и со Грујо можевме да станеме протекторат, па да не тепаат со мерки однадвор.

Овие го имаат најлошиот почеток во историјата на сите почетоци на било која власт, а искуството ни вика дека ќе биде само полошо.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom