27 Февруари Протестен Марш за Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Persey
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
подобар стандард, достоинствен живот во која од четирите точки на протестот се наоѓа?

Во рушењето на културно историски обележја
Во преименувањето на аеродром и автопат
Во прифаќањето на фашистички и нацистички барања и нивно претставување за европски вредности
Во ослободителните пресуди за монструм
Во легализацијата на законот за јазици и федерализацијата на државата
Во притворот на политичките неисомисленици плашејќи се од нивниот глас за одбрана на правата за национално јазично културно самоопределување[DOUBLEPOST=1519500123][/DOUBLEPOST]
Темава само ја потврдува тезата дека нема понеинтелигентно битие од симпатизер на дпне, посебно подвидот од дијаспора.

Кога протестирав за Тамара бев етикетиран за СДСовец комуњар и загубив работно место
Сега е времето да бидам етикетиран за дпмнеовец националист расист фашист. ;)
https://stefanovmartin.wordpress.com/2018/02/14/drzavata-nad-partijata/

Јас ќе си останам партиски неопределен и ќе продолжам да протестирам и против глупостите и на едните и на другите

А вие слободно ќутете си на секое кршење на човековите права и после чудете се зошто живеете во земја во која не постои ни закон ни правда

Последно уредено:
Поголем Македонец од мене е секој оној што плаќа поголем персонален данок во РМ од мене на легално заработени пари. Ме здоболе кур кај живее, која партија е и колку песни од Орце Стефковски знае, ок?
A shto podrazbirash kako Makedonec. Drzhavjanin/gragjanin na Makedonija ili etnichki Makedonec pa imash golemi i ne tolku golemi Makedonci vo zavisnost od dzhebot.

Кога протестирав за Тамара бев СДСовец и загубив работно место

Ne mu zameravaj, nego toa mu e rabota na forumov lepenje etiketi, ima eden kup takvi odma ke gi primetis smrdat naokolu..
Ehee jas i sorosoid i komunjar bev edno vreme se grujovo made itn..

Кога протестирав за Тамара бев СДСовец и загубив работно место
не те цитирав, тагирав...ме инспирираа некои коментари

не те цитирав, тагирав...ме инспирираа некои коментари

покорисно би било таа инспирација да ја искористиш за нешто корисно и продуктивно а не ретроградно

До асален стандард достоинствен живот се доаѓа со работа и пот а не со рушење на културно историски споменици, и фашизоидно негирање на права на национално јазично историско самодефинирање

Јас да заработам асални пари работев по 11 саати 24/7 секој ден по осум месеци без слободен ден од 2010 па наваму. Не отидов пред МРТ да си ги продавам честа и достоинството.

Накратко кажано проституцијата не носи ниту стандард ниту среќа.
Засукај ги ракавите и почни да работиш.
Јас мислам дека ЕУ и НАТО нема да ни донесат стандард и благосостојба т.е. кеш. Секој сам треба да си ја бара среќата. А од државата да има минимално мешање. Не е работа на државата да обезбедува стандард и глупости. А нема ни право да тргува со Име и Идентитет. Секој сам треба да одлучи како ќе се вика. АнтиГрција/Бугарија сум 100/100. Тие се срамни творби и имаат мизерна идеологија која не треба да се зборува со неа. Значи треба да се престане со сите преговори со Грко-Бугарите...и јавно да се откажат од ЕУ и НАТО. За тоа би гласал...Очигледно Милетиќ најпаметен човек во МК според мене само тие беа АнтиЕУ/НАТО. Може време е да се формира десничарка АнтиЕУ/НАТО партија во МК.

Кое културно историско обележје е срушено, не сум чул ?

Споменикот на револуционерот Андон Лазов Јанев.
Личност за која за жал многумина малку имаа слушнато пред да се постави споменикот.
Можеби локацијата беше апсурдна но на таков бизарен начин партијата на власт да го деградира неговиот живот и револуционерно дело без воопшто да се води сметка за неговата жртва која ја дал за овој народ и земја да живеат во слобода е погубно

За десет дваесет години и бранителите од 2001 ќе станат убијци и нивните споменици ќе се тргаат за да се задоволат нечии фашизоидни интереси, иако реално нивниот единствен грев е тоа што си го дале сопствениот живот на браникот на оваа држава, како што тоа беше случајот и со војводата Лазов Јанев

Кога протестирав за Тамара бев етикетиран за СДСовец комуњар и загубив работно место

Чим си стигнал да работиш негде кај што те бркаат од работа ради протест и политика време е да се фокусираш на својот развој а не на државата. Ја имаш утнато негде работава.

Ако Персеј е еден од организаторите на протестите (а ми изгледа дека е така), смешни сте ми вие останати што мислите дека ќе го разубедите у нешто :pos:

И шо очекувате на крај да ви каже „Дечки грешев, фала ви што ми ги отворивте очите“ ?

Темава е за канта.

Споменикот на револуционерот Андон Лазов Јанев.
Личност за која за жал многумина малку имаа слушнато пред да се постави споменикот.
Можеби локацијата беше апсурдна но на таков бизарен начин партијата на власт да го деградира неговиот живот и револуционерно дело без воопшто да се води сметка за неговата жртва која ја дал за овој народ и земја да живеат во слобода е погубно

За десет дваесет години и бранителите од 2001 ќе станат убијци и нивните споменици ќе се тргаат за да се задоволат нечии фашизоидни интереси.
Не мора да чекаме 20 години.Ене Јохан бил убица силеџија.Иако си го бранел родното место и му погинаа десетина соборци стана негативец и криминалец.
Тоа е целата поента.Да изгубиме верба во себе во она што веруваме и во онака како што сакаме во иднина да бидеме.[DOUBLEPOST=1519501715][/DOUBLEPOST]
Ако Персеј е еден од организаторите на протестите (а ми изгледа дека е така), смешни сте ми вие останати што мислите дека ќе го разубедите у нешто :pos:

И шо очекувате на крај да ви каже „Дечки грешев, фала ви што ми ги отворивте очите“ ?

Темава е за канта.
Некој со сила те тера да ја следиш темава?

Темава е за канта.

За у канта или за у депото на Металски Завод Тито.
Викни го Шилегов да ја шлепа таму ако смееш. :)
Се што смета на партиската матрица почнавте да го рушите.
А како вчера да беше кога го држев плакатот стоп за цензурата

ZyG42Cx.jpg

Штета што студентите беа злоупотребени и од Зајко за остварување на неговите политички аспирации и ништо повеќе
Денес како што можеме да видиме ги нема апсолутно никаде
А ситуацијата е буквално исто како и година пред тоа чак и малку повеќе полоша

Последно уредено:
Не мора да чекаме 20 години.Ене Јохан бил убица силеџија.Иако си го бранел родното место и му погинаа десетина соборци стана негативец и криминалец.
Тоа е целата поента.Да изгубиме верба во себе во она што веруваме и во онака како што сакаме во иднина да бидеме.
Јас сакам да се изјаснам за Европјанин по етничко потекло да не ме замараат Грци, Бугари и Албанци. И онака се трти ме за да не бутнат во ЕУ. Барем ќе славам 9ти Мај за национален празник. Ама треба да ми дадат дозвола од Брисел да се самоопределам за Европјанин зошто они имаат авторски права над името. Ако не ми дадат они безбедна стратегија е да е по Европа месечината на Јупитер само таму може да има проблем ако најдат живот од страна на НАСА...

Некој со сила те тера да ја следиш темава?
Не ми продавај нешто многу памет, и онака го немаш ни за тебе доволно...

За у канта или за у депото на Металски Завод Тито.
Викни го Шилегов да ја шлепа таму ако смееш. :)
Се што смета на партиската матрица почнавме да го рушите.
А како вчера да беше кога го држев плакатот стоп за цензурата
Ја јес да сум здебелен малце, ама не сум до толку за у множина да ми се обраќаш :(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom