27 Февруари Протестен Марш за Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Persey
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Викаш глупавост, а? :tapp:

Знам бре, Норвешка, Франција, Данска и Германија не се цивилизирани општества, иако имаат готичкка архитектура, Русија под царот Путин е цивилизирано општество. Толку разбирам и јас.

А најјакото од се што сите овие иселениците кои го организираат протестот имаат заминато во нецивилизирани општества како оние горе наведените, а никому ни на крај памет не му е да замине во Русија. Чудна работа.[DOUBLEPOST=1519489737][/DOUBLEPOST]
Фашизмот расизмот уцените навредите заканите за мене никогаш нема да бидат реалност со која ќе се помирам.
Ако се помириш со нешто такво исто како да си се одкажал и од самиот себе си и од сопствениот морал разум и свест.

Мене никој не ме навредува. Ако некој ме навреди ќе му ги скршам забите. Ти се замислуваш како дел од апстрактен ентитет кој е навреден од друг апстрактен ентитет и потоа ти како личност се доживуваш навреден. Комична ситуација.

Знам бре, Норвешка, Франција, Данска и Германија не се цивилизирани општества, иако имаат готичкка архитектура, Русија под царот Путин е цивилизирано општество. Толку разбирам и јас.

А најјакото од се што сите ови иселениците кои го организираат протестот имаат заминато во нецивилизирани општества како оние горе наведените, а никому ни на крај памет не му е да замине во Русија. Чудна работа.

Тоа што таму поубаво се живее не значи дека тоа дадено опшество е цивилизирано
Тоа значи само дека стандардот е повисок но не и степенот на демократија

Тоа што таму поубаво се живее не значи дека тоа дадено опшество е цивилизирано
Тоа значи само дека стандардот е повисок но не и степенот на демократија

Така де, штом достоинството е поважно од стандардот, се чудам зошто сите тие иселеници не се вратат во Македонија и од тука да ја бранат државата. Вака ги уживаат благодетите на тие општества, а преку протестите сакаат да не спречат ние да станеме дел од нив.

Ајде марш.

Така де, штом достоинството е поважно од стандардот, се чудам зошто сите тие иселеници не се вратат во Македонија и од тука да ја бранат државата. Вака ги уживаат благодетите на тие општества, а преку протестите сакаат да не спречат ние да станеме дел од нив.

Ајде марш.

Демократијата и цивилизираноста не се купуваат со пари
Тие се градат со протести маршеви акции за заштита на правата на човекот
Ете јас се вратив
И не сум сам...

Тие се градат со протести маршеви акции за заштита на правата на човекот

Ха ха ха ха ха ха ха ха ха
Ха ха ха ха ха ха ха ха ха[DOUBLEPOST=1519489976][/DOUBLEPOST]
Ете јас се вратив
И не сум сам...

Двајца сте? Или тројца?

Сигурно дека не се гради со молчење и потсмев.
Како историчар тоа можам и историски да ти го детерминирам
Што се случува со народите кои не се способни да си ги заштитат сопствените национални интереси ;)

Што се случува со народите кои не се способни да си ги заштитат сопствените национални интереси ;)
Он е просечно глуп, не му замерувај.

Он е просечно глуп, не му замерувај.

Без навреди
Нормално е човек да е разочаран по 27 години криминал во оваа држава.
Но до спречување на тој криминал за живот во просперитет не се доаѓа преку продавање на имиња рушење на културно историски споменици редефинирање на идентитет на цел еден народ и чепкање во душата на секој еден граѓанин
На таков геноциден начин само се доведува државата во безредие и пропаст.
Верувај и тој што го плукаш утре ќе дојде да протестира за заштита на тоа што е право

А најјакото од се што сите овие иселениците кои го организираат протестот имаат заминато во нецивилизирани општества како оние горе наведените, а никому ни на крај памет не му е да замине во Русија. Чудна работа.
Само гнида може да се пењави за концепт кој воопшто не го разбира.

Само гнида може да се пењави за концепт кој воопшто не го разбира.

Кој концепт не го разбирам, ретардо една? Иселеништвото? Па 3/4 од моето пошироко семејство се иселени од Македонија.

Тркало глупо.

ОК, ајде вака. Замисли дека ти утре стануваш премиер на Македонија. Може да ми кажеш кои ќе бидат твоите постапки во врска со името, влезот на Македонија во ЕУ и НАТО, и целата таа проблематика?

Кој концепт не го разбирам, ретардо една? Иселеништвото? Па 3/4 од моето пошироко семејство се иселени од Македонија.

Тркало глупо.
Следи го нивниот пример, исели се и ти.

И после Ќосето ви сметал.Па со вакви размислувања и треба да ви е страв од него.Да ви се плукнам во семето проклето.

И после Ќосето ви сметал.Па со вакви размислувања и треба да ви е страв од него.Да ви се плукнам во семето проклето.
Не треба воопшто да се замараме со нив, да ги оставиме да се удават во сопствените гомна.
Едноставно се небитни.

ОК, ајде вака. Замисли дека ти утре стануваш премиер на Македонија. Може да ми кажеш кои ќе бидат твоите постапки во врска со името, влезот на Македонија во ЕУ и НАТО, и целата таа проблематика?

Другарче
Многу едноставно почитување на меѓународното право и заштита на правото за национална јазична и културна самоидентификација на граѓаните во оваа држава и надвор од неа
Поднесување на резолуција за одстапување од разговорите за името и официјализирање на името Р Македонија во официјалната комуникација со ООН и другите меѓународни организации
Од ЕУ и НАТО не мора да се откажуваме
Само ќе им речеме ние сме спремни но само под услов да го почитувате меѓународното право, Со ултиматуми и фашистички закани тоа не се решава
барање на други пазари јакнење на институциите на системот итн итн
Тоа е единствениот пат.
Нема друг
Другиот води кон поделби немир инциденти корупција и пропаст
Веќе 27 години го живееме тој друг пат
Гледаме каде не дотера

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom