- Член од
- 1 март 2010
- Мислења
- 7.888
- Поени од реакции
- 14.441
Кои се овие?Не се од овие?
![]()
Кои се овие?Не се од овие?
![]()
gragani intelektualtsiКои се овие?
Да да, ни еден од овие не им е дораснат на величини како Геро или командант Чакала!Оххх, се дебил до дебил...
Добро, ајде да речеме и ВМРО и СДСМ се уценети со инкриминирачки прислушкувани разговори и мораат да играат како што ѝм свират од ЕУ и САД.Државава го има и тоа искуство. Тодор Петров собираше против законот за територијална поделба и ги собра. Поддржувачите на сдс не гласаа пошо не признаа јенките, а сендвичите тогаш не беа толку патриоти (пошо им немаше даено паторот работа у администрација, уште) и референдумот пропадна.
Сега, кокошките што гласаа за сдс ќе се клањаат у „мудроста“ на заев, а „харизматичниот“ Христијан ќе ја одигра улогата на нем посматрач за што и е стаен од запад, ете и се гледа по изјавите како легнуе на брашното.
Очигледно е дури и во таква ситуација дека се бара решение да се избегне гласање по секоја цена и да се иде како за Рамковниот и да се соберат четири puppets-политичари што само ќе потпишат некое срање во име на цела држава.
А, кој го спомна Геро? Ајде, аргументирај ако мислиш дека луѓето од листата се интелектуална елита.Да да, ни еден од овие не им е дораснат на величини како Геро или командант Чакала!
Е ајде де.Добро, ајде да речеме и ВМРО и СДСМ се уценети со инкриминирачки прислушкувани разговори и мораат да играат како што ѝм свират од ЕУ и САД.
Зошто нема граѓанска иницијатива за собирање потписи за референдум? Еве како што постои иницијатива за потпишување изјави.
Ако мала група политичка криминална "елита" е уцената, народот не е. 150.000 потписи ќе се соберат за една недела. Оваа држава е на народот, не своина на лажговци кои едно зборуваат, друго мислат а трето прават.
Ајде аргументирај зошто професорите Ванковска ,Цуцуловски или музичарот Горан Трајковски од Анстасија се дебили!?Според кој твој фамозен критериум тие за тебе се дебили???А, кој го спомна Геро? Ајде, аргументирај ако мислиш дека луѓето од листата се интелектуална елита.
Не е точно. Народот гласаше за ВМРО ДПМНЕ.[DOUBLEPOST=1518880875][/DOUBLEPOST]Тие што застанаа во одбрана на името и двојазичноста сега се во притвор, за да служат како пример на никој друг такво нешто да не му текне да организира. Затоа имаме протести во Мелбурн и Перт, очигледно на жителите во РМ, ги заболе стапот како ќе се вика државата.
Сети се дека СДСМ и Зоран Заев пред изборите настапија со програма за двојазичност и решавање на спорот со името. Ти текнува ли на „мора да свиткаме кичма„ и ред други „немаме црвени линии„
Сето тоа народот го изгласа. Така што, сега, нема што да се буниме. Така народот сакаше.
А некои избори во месни заедници, и таму СДСМ победи: На собраниските избори не победи СДСМ, туку ВМРО ДПМНЕ? Тогаш се формира влада, а не на локалните (иако има многу за дискусија таму, нејсе). Заев понуди двојазичност и изгуби на изборите. Значи, народот не му даде најголема поддршка.[DOUBLEPOST=1518881035][/DOUBLEPOST]Онаа иста ДПМНЕ која го канализираше незадоволството во една фарса од 27 Април, која покажа дека без разлика кој ќе е на власт... Власта и опозицијата цврсто се решени дури и со крв да ја бранат својата позиција.
И башка, забораваш дека имаше локални избори пред некое време кога дпмне беа прегазени, што верувам е директна последица од настаните на 27 Април...
Се согласувам.Државава го има и тоа искуство. Тодор Петров собираше против законот за територијална поделба и ги собра. Поддржувачите на сдс не гласаа пошо не признаа јенките, а сендвичите тогаш не беа толку патриоти (пошо им немаше даено паторот работа у администрација, уште) и референдумот пропадна.
Сега, кокошките што гласаа за сдс ќе се клањаат у „мудроста“ на заев, а „харизматичниот“ Христијан ќе ја одигра улогата на нем посматрач за што и е стаен од запад, ете и се гледа по изјавите како легнуе на брашното.
Очигледно е дури и во таква ситуација дека се бара решение да се избегне гласање по секоја цена и да се иде како за Рамковниот и да се соберат четири puppets-политичари што само ќе потпишат некое срање во име на цела држава.
Zatoa sto sekoj so sprotivno mislenje od nivnoto e debil grujovo made kurton it'd, epten e ocigledno etiketiranjeto ne samo na forumov od sendvicite tuku I na sekade niz internet mrezite, tie edni isti se postojano vo odbrana na novata antimakedonska hunts, nesvesni deka ni 80% od onie koi GI glasaa I'm ebat se pod spisok vo komentari, javnoto mislenje za vlasta e dtasticno promeneto, Ali pa ovie se glupi ko kur I mislat deka site tie se od ck dpmne.Ајде аргументирај зошто професорите Ванковска ,Цуцуловски или музичарот Горан Трајковски од Анстасија се дебили!?Според кој твој фамозен критериум тие за тебе се дебили???
Player 3 has joined the gameБугарија е против додавките северна или горна Македонија.Шо би праеле ние без вакви прекрасни соседи?
Јас сум од Крива Паланка. Од април минатата година, најмалку три фабрики се затворија: Кадоро Ото - 500 отпуштени, Веибо - 230 отпуштени, погонот за наполитанки - 100 отпуштени, а вработените од уште неколку помали фирми седат дома и се чека кога ќе бидат одјавени.Дали?
Јас и ти да се согласуваме? Ќе умре некое магаре.Се согласувам.
Ти ако си од Крива Паланка јас сум од Буенос Аирес, а ако не си дупли јузер јас ќе си го избришам профилот.Јас сум од Крива Паланка. Од април минатата година, најмалку три фабрики се затворија: Кадоро Ото - 500 отпуштени, Веибо - 230 отпуштени, погонот за наполитанки - 100 отпуштени, а вработените од уште неколку помали фирми седат дома и се чека кога ќе бидат одјавени.
За мал град од 14.000 население ( ова според пописот од пред 100 години, сега градот е мртов), 1.000 отпуштени за девет месеци е рамно на елементарна непогода.
Ајде ти прошири ја листата од твојот град. Или кај тебе отворија некоја фабрика?
Па и овие протести во Мелбурн и Перт не се баш како што треба, излагаат на протест и ќе кажат да живее ВМРО-ДПМНЕ, и слобода за "патриотите", и им паѓа во вода тоа што се излегле да протестираат за Македонија.Затоа имаме протести во Мелбурн и Перт, очигледно на жителите во РМ, ги заболе стапот како ќе се вика државата.