Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
cekajte heroi

eve jas ke go branam justice league

ja zaboravate funkcijata na superherojskite i ocekuvate filmista poso vetuvaat site deka se the next big and best thing kade cel budzet ide u postprodukcija za efekti negoli na dobar writer koj raka na srce u najdobrite drami 12 likovi da imas za zongliranje ke potrflis ne pa tuka

site x men bea losi, fanstaic four, hulk... ama pak imase fanovi, zosto?
od lubov kon superheroite, gledas iako se losi, od lubov za stripovite, za detstvoto...

uzivas, ne gi gledas filmski, kako kriticar nitu pak kako sto si zamislile gi gledame
webdl na laptop pustivme i znaeme eden zbor срање бе брад
omg why bother

Со години истата расправа се врти и со години истите "аргументи" ги читаме. Истиов муабет и за БвС го праевме, сега за ЈЛ, следната година за тоа следно што ќе излезе. А на луѓево што им објаснуваш, 2/3 го немаат ни гледано.
А никој не дојде да каже конструктивна критика ко на пример дека филмот да беше на Снајдер ќе беше 10 пати подобар, но добро. Ајде до недоглед ќе објаснуваме дека се работи за попкорн синема, дека се филмови што ги гледаш y кино, забавни ти се и ги забораваш, дека затоа и се франшизи зашто немаат rewatch value, и мора нонстоп нови "епизоди" да излегуваат, што впрочем е и случајот со новите епизоди на Стар Ворс, и со сите актуелни франшизи сакале ние тоа да го прифатиме или не.

Трансформери ми е веројатно најнесаканата трилогија или i-don't-know-how-many-логија што од еден трејлер ми е преку глава, а камоли цел филм да гледам. :D

Точно дека суперхеројските филмови треба да се забавни, ама не секој има ист вкус за забава очигледно. Еве мене Suicide squad ми беше тешко срање, не ме забавуваше ни малку, едвај чекав да заврши. Беше се` што не треба да биде суперхеројски филм. Немав никакви очекувања поради сите хејтања што ги имаше и по гледање имав уште полошо мислење за филмот отколку пред да го изгледам.

Wonder Woman од друга страна беше солидно филмче. Почетокот дури ми беше супер кјут, али крајот беше пресмешен дури и за суперхеројски филм, па си доби просек оцена 5ка или 6ка.

А за тоа што сите имаат очекувања од суперхеројски филм од ДС универзумот, најзаслужен е Нолан со Бетменот. Сите очекуваат бар малку да наликуваат следните филмови на ДС на Бетменот, али не може секој да биде Нолан. :icon_mrgr:

Воте, порано како да беше посреќен човек... :(

me zamisli na moment na stvarno :D

eve ti predlog umeguvreme

https://letterboxd.com/film/paterson/

omg why bother

Со години истата расправа се врти и со години истите "аргументи" ги читаме. Истиов муабет и за БвС го праевме, сега за ЈЛ, следната година за тоа следно што ќе излезе. А на луѓево што им објаснуваш, 2/3 го немаат ни гледано.
А никој не дојде да каже конструктивна критика ко на пример дека филмот да беше на Снајдер ќе беше 10 пати подобар, но добро. Ајде до недоглед ќе објаснуваме дека се работи за попкорн синема, дека се филмови што ги гледаш y кино, забавни ти се и ги забораваш, дека затоа и се франшизи зашто немаат rewatch value, и мора нонстоп нови "епизоди" да излегуваат, што впрочем е и случајот со новите епизоди на Стар Ворс, и со сите актуелни франшизи сакале ние тоа да го прифатиме или не.

nema vrska sto 18 filmovi gradat cela edna prikazna, univerzum... u sekoj film herojot ide go tepa svojot negativec i tako to ide

u bluray ke idele deleted scenes, a druga verzija za sea nema da vidime izgleda

Inace arno spomna Shawn, dark knight anomalijata ebe sve celo vreme..

ОК твое мислење е за Фирст клас...

Не викам дека нема материјал, и дека е мал универзумот на Марвел/ДЦ, туку дека станува веќе монотоно со овие филмови, цело време едно та исто, hero saves the day etc. etc. etc... и тоа е поентата на овие филмови, уште не седнат да го изгледаш филмот знаеш дека Х мутантите ќе го здрват Магнито на крај, Спајдермен ќе го поремети Веномот, Супермен ќе го здроби Лекс Лутор, Бетменот ќе фати рак на грло со зборувањето.
И во недостиг на нешто интересно цела продукција се фокусира на ЦГИ ефектите. Настрана овде Мајкл Беј...

Од трансформери сум го гледал само првиот дел и решив дека е доста...
Ама тоа се суперхеројските филмови, не знам што друго очекуваш. Знаеш какви се и доколку не ти се свиѓа таков филм, зошто воопшто седнуваш да го гледаш?

Ама тоа се суперхеројските филмови, не знам што друго очекуваш. Знаеш какви се и доколку не ти се свиѓа таков филм, зошто воопшто седнуваш да го гледаш?

Има добри и лоши суперхеројски, поим за лоши се овие џастис лиг, суицд скуад, авенџери, бетмен вс супермен и остали срања, на другата страна имаш добри како цивил вор, доктор стрејнџ, тор рагнарок што се интересни за гледање.

Пошо не идеме со цитирање туку кружиме од Демир капија со муабетиве да се објасниме:
Дури и да е правен да биде забавен,смешен justice league не е нит забавен нит смешен едноставно не е како човек кој сака да се смее,кој сака хумор не пронајде ништо смешно или сакате да покажувам бели заби на Достоевски Не!Дури и да го пуштам мозокот на пасење дури и да се ослободам од било какви очекувања значи дури и да се гледа лабаво овој филм повторно ќе биде ''пушти тоа какано'' ве молам момци и девојки малце да се има усул многу битна работа запомнете усул.Не е само да се нафатиш на орото,а да незнаеш да играш not a good thing.
Ме мрзи да правам анализи ќе се истоштам за ништо со тоа време ќе скоцкам некој друг филм каде што ќе си уживам беспрекорно.Ама еве погледнете го oва

Spider-Man-Civil-War-Team-Cap-650x325.jpg

и кажете ми кој може да замери на филмов од акција,хумор,приказна СЕ еден од мојте најомилени филмови го гледав у синеплекс и ги навлажнив гаќичките како никогаш до сеа И знаете зошто беше така?ЗОШТО БЕШЕ ЕБАНО ДОБАР ете затоа,и какви се тие ниски муабети со WEB-DL.DD и лаптопи или ќе се враќаме некаде 2-300 страни уназад и ќе трошиме време на безвезалност(Десктоп не пуштам,на Тв иам глеано ама ме мрзи да се плеткам) коа ќе излезе и блуреј нема проблем ќе се гледа и така но разочарувањето и изгубеното време на тоа нема да се вратат мојте очи повторно ќе бидат сведоци на нешто што се нарекува ЛОШ продукт зошто повторно да ги малтретирам зошто повторно да бидат изложени на очај така да ве молам...
So liga na pravdata nitu e akciono dobro potkovan,nitu e humoristicno skockan,likovite se megjusebno izgubeni nema splotenost ne custvuvam nisto za onie sto uzivale,bile del se povrzale se smeele,se voshituvale na akcijata good for u guys for me its just disappointment......iam use ali aj ke se citame

УФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФ

АУЧ

барав кога ја постирав картата али неможам да најдам :([DOUBLEPOST=1518801907][/DOUBLEPOST]
Вкус е торта филм е проценка.

:pos:Im so funny i cant escape myself :pos:

dodeka ja pisuvav recenicava mi tekna deka ima pesna takva od The sound

So many feelings Pent up in here Left alone I'm with The one I most fear I'm sick and I'm tired Of reasoning Just want to break out Shake off this skin I can't escape myself

Na kraj znaete so se sluci vokalot se frli pod voz ebave toa i navistina izbega

inaku the sound vi se zakon ako ne ste znaele neso vi se kao joy division samo so poveke albumi :pos: jesus :pos:what a description :pos:

Последно уредено:
Ko da ste go gledale zaedno i nekoj na kraj mu teknalo, ej znaete sto ke e zabavno?
Da go dupime wot na forum deka filmot e najjak godinava. Ke spobudali.
Тоа е тоа луѓе, откриени сме.

Не знам вот, сите работи што ги наброја мене всушност не ми беа наивни и ми го направија филмот многу јак.
Целиот пресврт на Роквел, добрината во сржта, Френцис кога го сахрани отецот, кога случајно се погоди овој да биде внатре додека фрлаше оваа молотови...
Сте ја сереле нешто Сорша поназад, па морам да ви се убацам.
Имате ли очи, бре луѓе? Озбилни ли сте? :shook:
Срша е просечна, накај лоша, додека пак другарка и во последниот филм Лејди Брд е Богиња за неа

1bTleCx.jpg
Zih63cC.jpg

Тоа е тоа луѓе, откриени сме.

Не знам вот, сите работи што ги наброја мене всушност не ми беа наивни и ми го направија филмот многу јак.
Целиот пресврт на Роквел, добрината во сржта, Френцис кога го сахрани отецот, кога случајно се погоди овој да биде внатре додека фрлаше оваа молотови...

Срша е просечна, накај лоша, додека пак другарка и во последниот филм Лејди Брд е Богиња за неа

1bTleCx.jpg
Zih63cC.jpg
на оваа дефинитивно ќе го измавам два три пати денес

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom