Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Што ти пречи?
Сите облици на покажување на културната засебност на македонскиот народ не е во мода и не само што не се во мода, туку глупо изгледа од страна за разлика од Грчките, Бугарски и Албанските изливи на ксенофобија кон нашиот народ, кои се испровоцирани од нашето постоење и затоа треба да не снема....

П.С. Не дека Србите би биле поарни во ова, ама нив ги испуштив од причина што моментално не се во состојба веќе да продаваат ксенофобија, пошто место нас им продаваа на Албанците, Бошњаците и Хрватите и беа казнети... Да си ја држеа ксенофобијата само кон нас, до сега ќе беа во ЕУ и НАТО.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Глупо изгледа од страна оро да играш, има други начини да се докажува патриотизам.
-Aма немој некој да ми допрел во мојата македонштина.
100% сум сигурен дека за тебе оваа изјава е чиста патриотска.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
-Aма немој некој да ми допрел во мојата македонштина.
100% сум сигурен дека за тебе оваа изјава е чиста патриотска.
Ако ме прашуваш мене, за мене патриотите изумреле во борбата против Турците, на денешно време не постојат патриоти, луѓето бараат подобар живот, во Македонија со лоповлук и надвор од Македонија со работа.
Играње оро не е патриотизам, глупо изгледа од страна.
Патриотизам е кога овие луѓе од Данска ќе се вратат овде и ќе инвестираат во Македонија со цел да му овозможат на македонското население корка леб, преку донации на болни деца и мн др. работи.
Така би докажале дека им значи нешто Македонијава.

Член од
4 август 2010
Мислења
318
Поени од реакции
189
Пееш македонска химна - 10 години затвор.
Казна ако водиш дечиња на Богојавленски поворки.
Пари во моментов се собираат за над 15 лица, меѓу кои и 2 бебиња
Со 5.000 евра се субвенционира песна за терорист, сериски убиец и силувач кој загинал преправен во жена. Со мои пари се плаќа за спот со карта од Голема Албанија.

Очигледно нас не можат да не дупат колку што ние можеме да трпиме.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Пееш македонска химна - 10 години затвор.
Казна ако водиш дечиња на Богојавленски поворки.
Пари во моментов се собираат за над 15 лица, меѓу кои и 2 бебиња
Со 5.000 евра се субвенционира песна за терорист, сериски убиец и силувач кој загинал преправен во жена. Со мои пари се плаќа за спот со карта од Голема Албанија.

Очигледно нас не можат да не дупат колку што ние можеме да трпиме.

Живот...

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.638
Поени од реакции
22.374
Ако ме прашуваш мене, за мене патриотите изумреле во борбата против Турците, на денешно време не постојат патриоти, луѓето бараат подобар живот, во Македонија со лоповлук и надвор од Македонија со работа.
Играње оро не е патриотизам, глупо изгледа од страна.
Патриотизам е кога овие луѓе од Данска ќе се вратат овде и ќе инвестираат во Македонија со цел да му овозможат на македонското население корка леб, преку донации на болни деца и мн др. работи.
Така би докажале дека им значи нешто Македонијава.
Во кој свет живееш? Не сакам долги дискусии да повторам ама најчесто тие Македонци што инвестирале во Македонија беа оштетени, ограбени и нивните инвестиции пропадна оти нели локалните шерифи новопечени бившокомунистички олигарси не трпеа конкуренција или друг да се богати. Таа приказна уште во 90тите заврши. Иначе дијаспората со милијарда Евра секоја година е најголем инвеститор во Македонија. За возврат добива подсмев и неправди и посебно глупи коментари по интернетов. Орото не е знак на патриотизам, да, но протестот пред Грчката амбасада е. За тоа се собраа. Во многу градови низ светот имаше протести од Македонци во респектабилна бројка само во Македонија ги нема.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.089
Поени од реакции
1.257
Ципрас изјави дека морало да се смени уставот за да се постигне компромис за влез во НАТО. А тоа значи дека компромис нема да има. Дали Заев го има планот Б ? Бидејќи самиот Заев кажа дека нема шанси да се чепне уставот. Или тоа беше само лага ?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.638
Поени од реакции
22.374
Ципрас изјави дека морало да се смени уставот за да се постигне компромис за влез во НАТО. А тоа значи дека компромис нема да има. Дали Заев го има планот Б ? Бидејќи самиот Заев кажа дека нема шанси да се чепне уставот. Или тоа беше само лага ?
Заев не лаже. Никогаш. Стварно не.

Реално не може никогаш да дојдеме до компромис затоа што официјалните ставови се директно спротивставени. Неможе без некој да попушти. Затоа треба друга стратегија во иднина. За жал дебилите (политичарите) немаат капацитет за тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom