Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Некој да добил указ а чекал поприлично долго со статус проверка от Вицепрезидента...

Од секаде ја кратат постапката, а ДАБЧ ја продолжува. Епа нема да биде така, за брзо време ќе си легнат на брашното и ќе издаваат во законски предвидениот рок (1 месец) затоа што се под силен притисок и не може да прават што сакаат. Се олеснува процедурата за престој врз основа произход и од 1ви јули се крати постапката за државјанство, тие ќе се заебаваат 1 година да чекаат луѓе за произход, нема шанси.
drugar aa dali moze so taa licna karta so e so proishot da se raboti vo drugi evropski drzavi ili samo vo bugarija

drugar aa dali moze so taa licna karta so e so proishot da se raboti vo drugi evropski drzavi ili samo vo bugarija
Zar ne vidis da pise za prestoj, a i u bilo koju zemlju da odes da radis treba ti pasos...

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Za putovanje ti pasos ne treba mozes da putujes sa licnu kartu ali ako hoces da radis svuda ti pasos treba

Za putovanje ti pasos ne treba mozes da putujes sa licnu kartu ali ako hoces da radis svuda ti pasos treba

Ако добро прочита, со оваа лична карта можеш да работиш во бг, еден од документите за да ја добиеш е Трудов договор т.е. договор за работа во бг.[DOUBLEPOST=1518268572][/DOUBLEPOST]
se razgovarat za to so e problem.... mozebi sme im prioritet..... vo prevod, daj Boze da sme reseni i ich za nas vece da ne praet muabet.
Не, нашиот проблем го ставиле под тепих и затоа ќутат.[DOUBLEPOST=1518268700][/DOUBLEPOST]
Логички е да не даваат происход, ако даваат кај ке ни биде нас крајот што сме на дополнителна!
Да, логички е, многу големи душегрижници се, се прават за нас, ако треба и рака ќе сечат :)[DOUBLEPOST=1518268801][/DOUBLEPOST]
Само во бугарија, ама со неа имаш џокер за да земиш државјанство побрзо и полесно

Последно уредено:
Lugevo ti postiraat i uste ne veruvas.imas druze ti problem so sebe si

Во што верувам е моја работа а ти во што веруваш е твоја и не сакам инемам намера да ти го докажувам спротивното. Ова е форум, значи секој има право да го искаже своето мислење или став. А не се труди (важи за сите), да го наметнеш твоето мислење, во тој случај им го ускратуваш правото на другите да го искажат своето. Јас го почитувам секое излагање, и го искажувам своето, било точно или не, и небитно дали некој се наоѓа во него или верува во него, или обратно. Точноста на моите излагања може да се проверат, а не само да се шпекулира. Е сега ако сакате користете го мозокот ако не не морате, тоа е ваше право.
Оваа дискусија е непотребна

Знаеш ли која е процедурата за да се извади таа лична карта? Фала
Новите измени најавија дека ќе влезат во сила за 2 месеци, се уште немам детали за новата процедура, кога ќе објават ќе постирам, или објавиле па не сум видел, ќе побарам. На пр. нели ќе се бара трудов договор како еден од условите за вадење л.к., како ќе најдеш работа кога немаш лична карта т.е. регулиран престој, а договорот за работа е еден од документите за добивање на л.к. Мислам дека кога ќе ги објават деталите ќе биде многу појасно.
Може и ова да е http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/77936 нема смисла да читаш, ќе има инфо скоро.

Последно уредено:
Koga se podignuva ukazot odma li se zapisuva adresata Lege 6 vo Sofia?
Jas moram da go podignam vo ambasada i dali tamu ja pisuvam taa adresa odma?
Potoa so toa se vadi maticen broj vo opstina sredec?
I dali koga ke se dobie maticniot broj odma e slikanjeto za licna karta ili treba da se zakazuva termin?
Ve molam ako znae nekoj da mi napise.
(posrednici ne mi preporacuvajte, toa ne doaga vo predvid :D )
?

Ако добро прочита, со оваа лична карта можеш да работиш во бг, еден од документите за да ја добиеш е Трудов договор т.е. договор за работа во бг.[DOUBLEPOST=1518268572][/DOUBLEPOST]
Не, нашиот проблем го ставиле под тепих и затоа ќутат.[DOUBLEPOST=1518268700][/DOUBLEPOST]
Да, логички е, многу големи душегрижници се, се прават за нас, ако треба и рака ќе сечат :)[DOUBLEPOST=1518268801][/DOUBLEPOST]
Само во бугарија, ама со неа имаш џокер за да земиш државјанство побрзо и полесно
Па ја ако имам договор за работа со германска фирма, и во германија ќе работам со иста постапка како што напраиле бугариве :D. А и не ми ни треба произход ако иам договор за работа. Глупости живи.

za deca koi dokumenti treba da se izvadi ednoto e 4 godini drugoto 8 godini dali moze da gi izvadis samo drzavljanstvo da ne im vadis posos i licna karta ?/

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom