- Член од
- 29 октомври 2017
- Мислења
- 135
- Поени од реакции
- 125
Lugevo ti postiraat i uste ne veruvas.imas druze ti problem so sebe siАјван на татко ти ќе му велиш.
Ако не ти одговара муабето има лек за тоа
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Lugevo ti postiraat i uste ne veruvas.imas druze ti problem so sebe siАјван на татко ти ќе му велиш.
Ако не ти одговара муабето има лек за тоа
druze de ak sakas postiraj go srpskiot forum
drugar aa dali moze so taa licna karta so e so proishot da se raboti vo drugi evropski drzavi ili samo vo bugarijaОд секаде ја кратат постапката, а ДАБЧ ја продолжува. Епа нема да биде така, за брзо време ќе си легнат на брашното и ќе издаваат во законски предвидениот рок (1 месец) затоа што се под силен притисок и не може да прават што сакаат. Се олеснува процедурата за престој врз основа произход и од 1ви јули се крати постапката за државјанство, тие ќе се заебаваат 1 година да чекаат луѓе за произход, нема шанси.
Zar ne vidis da pise za prestoj, a i u bilo koju zemlju da odes da radis treba ti pasos...drugar aa dali moze so taa licna karta so e so proishot da se raboti vo drugi evropski drzavi ili samo vo bugarija
Zar ne vidis da pise za prestoj, a i u bilo koju zemlju da odes da radis treba ti pasos...
Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока[/QUOTE ne ti treba pasos braticet mi ema nitu eden pecat vo pasosot a 5 god go ima a i ne mu go pobarale nikade na granica vo eu
Ако добро прочита, со оваа лична карта можеш да работиш во бг, еден од документите за да ја добиеш е Трудов договор т.е. договор за работа во бг.[DOUBLEPOST=1518268572][/DOUBLEPOST]Za putovanje ti pasos ne treba mozes da putujes sa licnu kartu ali ako hoces da radis svuda ti pasos treba
Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока
Не, нашиот проблем го ставиле под тепих и затоа ќутат.[DOUBLEPOST=1518268700][/DOUBLEPOST]se razgovarat za to so e problem.... mozebi sme im prioritet..... vo prevod, daj Boze da sme reseni i ich za nas vece da ne praet muabet.
Да, логички е, многу големи душегрижници се, се прават за нас, ако треба и рака ќе сечатЛогички е да не даваат происход, ако даваат кај ке ни биде нас крајот што сме на дополнителна!
Само во бугарија, ама со неа имаш џокер за да земиш државјанство побрзо и полесноdrugar aa dali moze so taa licna karta so e so proishot da se raboti vo drugi evropski drzavi ili samo vo bugarija
Lugevo ti postiraat i uste ne veruvas.imas druze ti problem so sebe si
Ti dan si posrednik sto znaes se?
Не, во МП работам
Само во бугарија, ама со неа имаш џокер за да земиш државјанство побрзо и полесно
Новите измени најавија дека ќе влезат во сила за 2 месеци, се уште немам детали за новата процедура, кога ќе објават ќе постирам, или објавиле па не сум видел, ќе побарам. На пр. нели ќе се бара трудов договор како еден од условите за вадење л.к., како ќе најдеш работа кога немаш лична карта т.е. регулиран престој, а договорот за работа е еден од документите за добивање на л.к. Мислам дека кога ќе ги објават деталите ќе биде многу појасно.Знаеш ли која е процедурата за да се извади таа лична карта? Фала
?Koga se podignuva ukazot odma li se zapisuva adresata Lege 6 vo Sofia?
Jas moram da go podignam vo ambasada i dali tamu ja pisuvam taa adresa odma?
Potoa so toa se vadi maticen broj vo opstina sredec?
I dali koga ke se dobie maticniot broj odma e slikanjeto za licna karta ili treba da se zakazuva termin?
Ve molam ako znae nekoj da mi napise.
(posrednici ne mi preporacuvajte, toa ne doaga vo predvid)
Па ја ако имам договор за работа со германска фирма, и во германија ќе работам со иста постапка како што напраиле бугаривеАко добро прочита, со оваа лична карта можеш да работиш во бг, еден од документите за да ја добиеш е Трудов договор т.е. договор за работа во бг.[DOUBLEPOST=1518268572][/DOUBLEPOST]
Не, нашиот проблем го ставиле под тепих и затоа ќутат.[DOUBLEPOST=1518268700][/DOUBLEPOST]
Да, логички е, многу големи душегрижници се, се прават за нас, ако треба и рака ќе сечат[DOUBLEPOST=1518268801][/DOUBLEPOST]
Само во бугарија, ама со неа имаш џокер за да земиш државјанство побрзо и полесно