Неполни 3 месеци.Колку време чекаше другар ти потпис
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Неполни 3 месеци.Колку време чекаше другар ти потпис
И јас имам исто искуство со мојот посредник. Јас плаќам на делови на секое одење за Софија, а не унапред. Ако негде закочи, значи нема да дадам поише пари. Во секој случај, само посредник може во ДАБЧ да ти закаже давање на документи за порано. Јас да бев сама ќе дадев во ДАБЧ 5 месеци покасно зашто така ми закажаа онлајн, ама посредникот ме уфрли за порано. Да не зборам колку е малтретирање за бекој што нема време да оди по преведувачи, нотари во Бугарија. Ни еден преведувач не ти преведува истиот ден. Јас плаќам за услугата околу поднесување на точни документи, а не за пасошот. Тоа ти е исто како изборот дали ќе купуваш прасе или торта за слава или сам ќе ги спремаш дома. Поефтино е сам, ама побрзо е да нарачаш и нема нервози.Јaс прoцедурaтa јa пoчнaв јули 2017тa преку пoсредник.350€ ми земa дo крaј нa пoстaпкaтa.Мoментaлнo чекaм интервју зaкaжaнo зa aвгуст гoдинaвa.Акo не бев преку пoсредник сегa ке чекaв дo јуни/јули зa прoизхoд пa ке ми зaкaжеa интервју зa тaму негде 2019тa.Сеa ти види зa тaa рaзликa oд 100€ дaли ке ми се исплaтеше дa чекaм плус целa гoдинa и уште нaјмaлку двa пaти oдење дo Сoфијa.Сo инкa чoвек пaмет дa ви стaвa џaбе,пaк немa дa рaзберете.Не сум никaкoв пoсредник и дa ти кaжaм искренo aкo некoј е тoлку глуп некoј пoсредник дa гo изгoри 700-800€ и дa му вети декa гaрaнтирaнo држaвјaнствo ке му извaди и тoa уште пa сo некoј рoк,тoј нaвистинa зaслужувa дa биде измaмен.И првo тoa ми кaжa пoсредникoт,ми гaрaнтирaше декa ке зaкaжеме интервју,a пoсле тoa ми рече aкo дaвaaт ке земеш,aкo се смени дa не дaвaaт немa дa земеш.Никaкви гaрaнции и рoкoви не ми спoмнa.Oвa не гo пишувaм зa дa фaлaм некoјси пoсредник,сaмo дa им кaжaм нa тие штo сметaaт декa сaмo неписмени oдaт преку пoсредници се лaжaт,некoгaш кaкo вo мoјoт случaј мoже дa имaш бенефит зa ситни пaри
На другар од петокот...со документ од сестра.
Komediii e forumovВи се верува дека некој зел на жити мајка?
Не зел на жими мајка . Другар му зел преку сестра му која на времето зела со изјава.Ви се верува дека некој зел на жити мајка?
se razgovarat za to so e problem.... mozebi sme im prioritet..... vo prevod, daj Boze da sme reseni i ich za nas vece da ne praet muabet.Пред 2 дена состанок имаше Комисијата по политиките за блгарите в чужбина. Представник на Мин. за надворешни работи изјави дека за 2 месеци лицата во бг потекло (со удостоверение за произход) ќе можат да добијат дозвола за долгорочен престој во бг, без виза Д и без доказ за финансиски средства и договор за изнајмен стан.
Доволно е да се има удостоверение за произход, договор за работа во бг и изјава од некој бг државјанин кој живее во бугарија дека ќе живеете кај него.
Друго, Јулиан Ангелов изјавил дека за државјаните на Албанија со бг потелко има напредок и предметите не се кочат толку во МП и Јотова им потпишувала укази. Скоро цела дискусија била само за Албанија и Косово, ќе формирале работни групи, ова она...
Македонците не ги спомнаа воопшто!!! Албанија и Косово се топ тема и тоа им се приоритетите во моментов.
Pisi link kade moze da se vidi razgovorot drugar fala pozz[DOUBLEPOST=1518248575][/DOUBLEPOST]Пред 2 дена состанок имаше Комисијата по политиките за блгарите в чужбина. Представник на Мин. за надворешни работи изјави дека за 2 месеци лицата во бг потекло (со удостоверение за произход) ќе можат да добијат дозвола за долгорочен престој во бг, без виза Д и без доказ за финансиски средства и договор за изнајмен стан.
Доволно е да се има удостоверение за произход, договор за работа во бг и изјава од некој бг државјанин кој живее во бугарија дека ќе живеете кај него.
Друго, Јулиан Ангелов изјавил дека за државјаните на Албанија со бг потелко има напредок и предметите не се кочат толку во МП и Јотова им потпишувала укази. Скоро цела дискусија била само за Албанија и Косово, ќе формирале работни групи, ова она...
Македонците не ги спомнаа воопшто!!! Албанија и Косово се топ тема и тоа им се приоритетите во моментов.
Dobro ako e od isto mesto nemoze da ti se skrie ke go sretnes nekade ili domamu ke mu odis,no ako e od drug grad se krijat od koga ke ti gi zemat parite ne ti krevaat telefon, poveketo se takvi[DOUBLEPOST=1518195461][/DOUBLEPOST]
јуЛИАН АНГЕЛОВ: Благодарја Ви, господин Председател. От доклада, с којто запознахте колегите с проблемите, св'рзани с б'лгарите в тези д'ржави, искам да спомена нјакои доп'лнителни нешта. От две седмици насам децата от б'лгарски произход от Република Македонија и Албанија, вече минават на с'вет по гражданство след нјаколко срешти с р'ководството на Министерството на правос'дието, с'гласувани с Д'ржавната агенција за б'лгарите в чужбина, заедно с Министерството на правос'дието, поп'лват какви документи да се предоставјат и всички тези хора, които са подали документи през последните години, започнаха малко по-малко вече да минават на с'вет по гражданство и имаме уверение, че при госпожа јотова при неја с'што тези документи ште б'дат достат'чни за да издадем на лицата от б'лгарски произход да получат б'лгарско гражданство.
Brunhilda vidi podobro Julian veli deka od pred 2 nedeli baratelite od Makedonija I Albanija veke minuvaat na sovetot po grazdanstvo a imale I uveruvajne deka I Jotova ke gi pusta. Znaci ne spomnuva I nas od Makedonija.
Ti dan si posrednik sto znaes se?[DOUBLEPOST=1518252063][/DOUBLEPOST]Пред 2 дена состанок имаше Комисијата по политиките за блгарите в чужбина. Представник на Мин. за надворешни работи изјави дека за 2 месеци лицата во бг потекло (со удостоверение за произход) ќе можат да добијат дозвола за долгорочен престој во бг, без виза Д и без доказ за финансиски средства и договор за изнајмен стан.
Mi se veruva.i dosta kontriras AJVAN EDENВи се верува дека некој зел на жити мајка?
http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2597/steno/ID/4932Pisi link kade moze da se vidi razgovorot drugar fala pozz[DOUBLEPOST=1518248575][/DOUBLEPOST]
Kade moze da se vidi pisi link ako ne ti e tesko drugar fala
Логички е да не даваат происход, ако даваат кај ке ни биде нас крајот што сме на дополнителна!Од секаде ја кратат постапката, а ДАБЧ ја продолжува. Епа нема да биде така, за брзо време ќе си легнат на брашното и ќе издаваат во законски предвидениот рок (1 месец) затоа што се под силен притисок и не може да прават што сакаат. Се олеснува процедурата за престој врз основа произход и од 1ви јули се крати постапката за државјанство, тие ќе се заебаваат 1 година да чекаат луѓе за произход, нема шанси.
Мислам отиоколу 10 дена се чека за адреса и матичен бројKoga se podignuva ukazot odma li se zapisuva adresata Lege 6 vo Sofia?
Jas moram da go podignam vo ambasada i dali tamu ja pisuvam taa adresa odma?
Potoa so toa se vadi maticen broj vo opstina sredec?
I dali koga ke se dobie maticniot broj odma e slikanjeto za licna karta ili treba da se zakazuva termin?
Ve molam ako znae nekoj da mi napise.
(posrednici ne mi preporacuvajte, toa ne doaga vo predvid)
Ајван на татко ти ќе му велиш.Ti dan si posrednik sto znaes se?[DOUBLEPOST=1518252063][/DOUBLEPOST]
Mi se veruva.i dosta kontriras AJVAN EDEN
druze de ak sakas postiraj go srpskiot forumEve na srpskiot forum procitav deneska smenet status od proverka vicepresident so prepiska od 19.07.2016 intervju smeneto vo ukaz broj 2 od 2018. Samo da prodolzat vaka belki ke bide.