- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Не бе, зошто така? И Стевчо е добар, бар на село видел работа.
![Лолз :icon_lol: :icon_lol:](/styles/default/xenforo/emot/icon_lol.gif)
Не бе, зошто така? И Стевчо е добар, бар на село видел работа.
Цуци ме еба сеа начисто. Алал, ко она вицон “имиња колега имиња!”. А убо те имам на игнор стаено кој ѓаол ме тераше да стиснам на тоа дугмето доле у ќош да те покаже. Ајде терај си работа.Воопшто не планирам да негирам дека либерално-демократскиот-плаво-жолтиот громобран е криминалец, не треба да се биде криминолог за да се препознае неговиот криминал, туку од каде ти ги познаваш 99.99% од 60.000 жители на општина Карпош ?
Па уште и да им ги знаеш и финансиските состојби за да знаеш дали можат да си дозволат автомобили од 30.000 евра ?
Добро е, не знаеш да броиш до 60.000, но барем знаеш да стиснеш на тоа дугмето у ќошот.Цуци ме еба сеа начисто. Алал, ко она вицон “имиња колега имиња!”. А убо те имам на игнор стаено кој ѓаол ме тераше да стиснам на тоа дугмето доле у ќош да те покаже. Ајде терај си работа.
Стевчо е одличен за градоначалник. Има искуство, работно и животно. Знае да работи.[DOUBLEPOST=1518187569][/DOUBLEPOST]Не бе, зошто така? И Стевчо е добар, бар на село видел работа.
А бе што правите воопшто муабет за некаков закон за двојазичност? Тоа е само во главите на вмровците. Нема да има такво нешто.Остај тоа дали и колку практично ке биде применлив законот, тоа е друг муабет. Најде ли ти во законот одредба која што вели дека ке се казни некој ако незнае албански? Еве да ти помогнам околу казните. Ако некој те матка како што опишуваш ке биде казнет со 2.000, 5.000 евра, а не ако некој незнае албански. И секогаш кога сакаш да коментираш некој закон прво прочитај го убаво, одредба по одредба, оти не е законот приказна на Васко Ефтов па ке си коментираме кој како слушнал. Правото е наука и не подлегнувај никогаш на партиски памфлети оти во нив никогаш не е изразена реалноста туку она што сака како вистина да го пласира таа партија за да добие политички поени.
Затоа и го избраа.Стевчо е одличен за градоначалник. Има искуство, работно и животно. Знае да работи.
Абе иди купи му уше една Q7ца не ме смарај на форум, очигледно не ти смета реалностаДобро е, не знаеш да броиш до 60.000, но барем знаеш да стиснеш на тоа дугмето у ќошот.
Па ај, можеби за 10 години од сега ќе знаеш барем и над 99.99 да изброиш.
Само „добар градоначалник“ може да изгуби избори онака као магаре од копиљон без ден искуство и да го зборат дека пола станови у Карпош се негови.Стевчо е одличен за градоначалник. Има искуство, работно и животно. Знае да работи.
Ti ko da ne si nesto u tek?Човек што си ја сака државата и го негува сопственото по дефлот е националист а во очите на наште драги соседи одма е и иредентист...ама ова важи само ако си македонец за другите неважи.
Кичмата полека ја виткаме прашање на време е кога ќе пукне и ќе станеме безрбетници.
Прв пат му е.Искочи глуперда.
Единствен кој искочи глуперда тука си ти, бидејќи говориш дека 99.99% од 60.000 луѓе не можат финансиски да си дозволат автомобил од 30.000 евра.Абе иди купи му уше една Q7ца не ме смарај на форум, очигледно не ти смета реалностаМислам ок е, има време и место кога треба да изиграваш неутралец, овој пут ја заеба работата. Искочи глуперда.
Сеа филмче продаваат дека Q7ката како скапо возило симбол на недомаќинското работење на Стево Муња ќе го шитнат па ќе ги потрошат тие пари за потребите на општината, тоа до тука е ок како ПР приказна.Единствен кој искочи глуперда тука си ти, бидејќи говориш дека 99.99% од 60.000 луѓе не можат финансиски да си дозволат автомобил од 30.000 евра.
Јас воопшто не се самопрогласив себеси за експерт за финансиските состојби на десетици илјади луѓе кои воопшто не ги ни познавам.
Ти од друга страна, дури и да начекаш автомобил не од 30.000 евра, туку и од 300.000 евра нека биде, утре повторно ќе бидеш истиот трол кој си` и денес.
Па имаа добар учител, кога громобранот беше реизбран за градоначалник на Карпош во 2009 година - како кандидат на плавите жолтици - една од првите работи кои ги направи како реизбран градоначалник беше да ја продаде новоизградената зграда на општина Карпош, а парите од продажбата ќе ги потрошел за нови покриви за училиштата и градинките.Сеа филмче продаваат дека Q7ката како скапо возило симбол на недомаќинското работење на Стево Муња ќе го шитнат па ќе ги потрошат тие пари за потребите на општината, тоа до тука е ок како ПР приказна.
Од тука натаму треба само да се провери кој од „нивните“ ќе го лапне џипчето за ефтини пари на наместена лицитација како шо е редот кај нас.
Еден куп возила набавија и уше толку партиски војници напикаа кај стигнаа кого лажат не ми е јасно...
Па имаа добар учител, кога громобранот беше реизбран за градоначалник на Карпош во 2009 година - како кандидат на плавите жолтици - една од првите работи кои ги направи како реизбран градоначалник беше да ја продаде новоизградената зграда на општина Карпош, а парите од продажбата ќе ги потрошел за нови покриви за училиштата и градинките.
Истото го направија и со планираниот карго аеродром во Штип, за кој се вршеа испитувања на ветровите кои требаше да завршат во 2020 година, но на плавите жолтици им се брзаше, па наместо да чекаат за резултати од испитувањата, своеволно донесоа одлука да се откажат од изградбата на карго аеродромот во Штип, а парите за истиот ги пренаменија во пари за изградба на канализации. Како шлаг на тортата, сега концесионерот на аеродромите ТАВ треба да им плати пенали затоа што нема да се гради карго аеродромот во Штип - иако плавите жолтици ја донесоа одлуката да не се гради карго аеродромот, а не ТАВ.
Исто и мечката на пвеводбеничкиот пастир од 600.000 евра најавија дека ќе ја продадат, ама по цена од 30% од набавната, односно ќе ја продаваат за 200.000 евра, така да, со повеќе примери за тоа како се продава тоа што им припаѓа на граѓаните, нема да биде изненадување и автомобилот на громобранот да го продадат - под претпоставка дека не е во негова сопственост, туку во сопственост на општина Карпош или на државата, се разбира.