Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
edno prasanje za nas so ne sme na dopolnitelna,vo oktomvri 2017 bev na intervju,kolku od prilika se ceka i dali konecno pocnaa da izleguvaat pasosite
Во последните неколку денови има доста примери на коишто име е одобрено државјанството(со потврди и братучеди) така да би требало до крајот на оваа година да имаш одговор од Правосудие.[DOUBLEPOST=1517841486][/DOUBLEPOST]
Поздрав друштво, Имам поднесено преку прв братучед и ставен сум на дополнителна треба да однесам документ до април. Имам стар документ крштеница од на дедо ми брат. Е сега има проблем што дедо ми и брат му имаат едно презиме а јас и татко ми друго презиме. Ме интересира сега ова:
- Дали може со стар документ од на дедо брат?
- Дали би било проблем што презимето на мене и татко ми е различно од презимето на дедо ми и брат му ?
Како е заведено презимето на дедо ти во изводот на татко ти?Ако е исто со тоа на крштеницата на братот на дедо ти нема да имаш проблем.
Во овој случај треба и презимето на братот на дедо ти во неговиот извод/умреница да се совпаѓа со презимето на крштеницата како и датумите и местото на раѓање.

Последно уредено:
Rabote uste. So sigurnost[DOUBLEPOST=1517788883][/DOUBLEPOST]
Aman bre daa. Jas na 7 dekemvri podnesiv dokumenti mi rekoja deka bile stignati do vtori mesec 2017. Eve ima pominato 2 meseci od togas i pak do vtori mesec.

Druze moje dokumenti toes na soprugata se od 17.03.2017 i na stranata na dabc bese gotov uste na vtoriot mesec no ne se potpisani od precedatelot i zvonam sekoj mesec za da vidam do kade no nide premnogu sporo ti velam za mesec dena izleguvaat po otprilika 10 tina dati skoro 1 godina cekame za proishod a da ne zboram za zakazuvanje intervju pa potoa ke stane istorisko ama toa e[DOUBLEPOST=1517843867][/DOUBLEPOST]No mislam deka nikoj ne se pofali so izdadeno grazdanstvo samo so dokumenti od klub bez rodnini i stari dokumenti od baba dedo itn.
Ako ima nekoj samo so dokumenti od klub pisete ako ima dobieno grazdanstvo

Последно уредено:
Во последните неколку денови има доста примери на коишто име е одобрено државјанството(со потврди и братучеди) така да би требало до крајот на оваа година да имаш одговор од Правосудие.[DOUBLEPOST=1517841486][/DOUBLEPOST]
Како е заведено презимето на дедо ти во изводот на татко ти?Ако е исто со тоа на крштеницата на братот на дедо ти нема да имаш проблем.
Во овој случај треба и презимето на братот на дедо ти во неговиот извод/умреница да се совпаѓа со презимето на крштеницата како и датумите и местото на раѓање.
Дедо ми и брат му го имаат истото презиме и во нивните изводи и во изводот на татко ми презимето на дедо ми е исто како во крштеницата, само јас и татко ми имаме друго презиме.
- А дали морам крштеницата да ја доставам оригинал или заверена на нотар бидејќи важен ми е оригиналот не ми се остава таму ? Поздрав

Дедо ми и брат му го имаат истото презиме и во нивните изводи и во изводот на татко ми презимето на дедо ми е исто како во крштеницата, само јас и татко ми имаме друго презиме.
- А дали морам крштеницата да ја доставам оригинал или заверена на нотар бидејќи важен ми е оригиналот не ми се остава таму ? Поздрав
Во таков случај не би требало да ти прават проблем.
А дали да носиш оригинал или копија заверена на нотар ќе си прашаш во Министерството на правосудие.

Ма немој, кажи еден што зел со потврда од кога е новиот закон? Само еден кажи, не двајца

Укази за вакви случаи има можеби 50.советот им испратено на потпис многу лица.јотова дали на сите ке им потпише ке каже времето.ако таа се заинати џабе е све.времето ке покажи дали малу омекнала или стрикно ке тера по закон.

Info od bliski lige na karakacanov, se pravat napori i so potvrdi da se zeme drzavjanstvo 50 -50 se sansite da bide

Daj boze da pocnat so potvrdi da pustaat,nie sto ne mozeme da najdeme star dokument dzabe trudot i parite :(

Продолжете да манипулирате дека давале само со документи од прв братучед, вујко, стрико...И вас ќе ви дојде крајот, без паника само, животот продолжува и понатаму.
Иначе ова е од пред 1 недела, прашања поставени до МП.
prvo.png vtoro.png

Продолжете да манипулирате дека давале само со документи од прв братучед, вујко, стрико...И вас ќе ви дојде крајот, без паника само, животот продолжува и понатаму.
Иначе ова е од пред 1 недела, прашања поставени до МП.
Прегледај го приврзокот 185176 Прегледај го приврзокот 185177
ke i pusteme nekoja bomba ovie se druga grupa manipulanti

Значи дека разјасниме една работа процесот е многу отежнат и се оди стрикно по закон.јас свесно влегов во тоа и сум спремен за све.незнам за вас ама тие пари што сум ги дал ке ги потрошев за друго.шансите за успех јасно ми е дака се минимални,ама па човек мора да си ја проба среќата.посредниците ко посредници се знае дека гледаат само да извлечат пари и за нив ова е само бизнис.јас си ја пробав среќата па што сака нека биде.[DOUBLEPOST=1517849968][/DOUBLEPOST]
Значи дека разјасниме една работа процесот е многу отежнат и се оди стрикно по закон.јас свесно влегов во тоа и сум спремен за све.незнам за вас ама тие пари што сум ги дал ке ги потрошев за друго.шансите за успех јасно ми е дака се минимални,ама па човек мора да си ја проба среќата.посредниците ко посредници се знае дека гледаат само да извлечат пари и за нив ова е само бизнис.јас си ја пробав среќата па што сака нека биде.некој во мешаницава ке успее(мал број)некој не.

Последно уредено:
Znaci moze da se zakluci deka nikoj nema potpis od viceprezidenta samo so dokumenti od klubot ili dokolku ima neka pise samo da znaeme dali ima i takvi

Со документи од брат/сестра одобруваа ли пред 5-6 месеци?! –Не! Дали сега одобруваат?!–Да
Во меѓувреме имаше ли промена на законот во тој однос?-Не!
Со крштеница од брат/сестра на дедо,мајка,татко одобруваа ли пред 5-6 месеци?! -Не!Дали сега одобруваат?!–Да
Ако вие сте убедени во едно нешто не мора да значи дека тоа е апсолутна вистина,поготово пак ако сте добро запознаени што сè се случуваше со процедурата по бугарско државјанство во последните неколку години!Само продолжете вие да манипулирате и да изгравате баба Ванѓи ко да знаете како ќе биди за 4-5 месеци или 1 година.Оставете простор сами да си одлучат луѓето(оние што немаат стари документи) дали ќе си поднесат или не.Не се осмелувajте да ги земате туѓите судбини и животи во своите раце.
Истoтo се пoвтoрувa,oдредени членoви пoд зaкрилa демек oни се вo вoјнa сo нaвoдните пoсредници нa фoрумoв сеaт терoр, некoлкуминa кoи нaјверoјaтнo се прекрaтени и зa инaт и oд пoлитички причини буквaлнo гo сaбoтирaaт фoрумoв,кaкo ги штителе нoвите дa не нaседнеле a уствaри немoжaт дa рaзберaт декa се сите веќе влезени вo прoцедурa и фaктички тие ги нoсaт нa грб глупoстите штo oвие ги шљaкaaт.Штo му е гaјле нa пoвеќетo штo чекaaт зaглaвени пo 3 гoдини дa читaaт зa нoвите штo дoпрвa ке aплицирaле?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom